Meniu

Liposuctie gusa

Actualizat pe:

Gușa îmbătrânește fața, dând o impresie de obezitate, deși cineva ar putea fi perfect sănătos. Acest lucru poate face ca persoana să se simtă neatractivă. O soluție în astfel de cazuri este liposucția pentru gușă. Aceasta este o procedură efectuată în zonele în care este imposibil să se piardă grăsime prin pierderea în greutate sau prin exerciții fizice.

Ce este liposucția gușei?

Unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă la ceilalți este fața lor. Atât bărbații, cât și femeile își fac griji cu privire la aspectul lor facial. Unii oameni se simt frustrați pentru că au grăsime în zona de sub bărbie. Acest lucru ar putea fi rezultatul geneticii, al îmbătrânirii sau al greutății. Acumularea de grăsime în zona gâtului și sub linia maxilarului (bărbie dublă) poate crea un aspect facial rotunjit. Liniile ascuțite ale pomeților și ale liniei maxilarului sunt cele care încadrează și pun în valoare cele mai importante trăsături ale feței noastre. Zona gușii (cunoscută și ca gușa dublă) este cea mai ușor tratabilă zonă prin liposucție. Medicii recoltează grăsimea nedorită de pe bărbie și o folosesc pe față pentru a umple ridurile, a minimiza liniile sau pentru a vă umple buzele. Ei fac acest lucru printr-o mică incizie sub bărbie, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cicatrici.

Care sunt beneficiile și riscurile liposucției bărbiei?

Liposucția pentru gușă prezintă risucri scăzute și este relativ ieftină. Ea poate elimina definitiv gușa prin îndepărtarea pungilor de grăsime rezistente la exerciții fizice. Acest lucru se datorează faptului că celula de grăsime îndepărtată de pe față nu se va mai întoarce niciodată. Cu toate acestea, dacă pacientul câștigă o cantitate semnificativă de greutate, aceasta poate reveni.

 • Bărbia este proeminentă și expusă. Cu excepția cazului în care nu locuiți în zone reci tot timpul anului, este foarte probabil ca bărbia să fie expusă lumii de fiecare dată când ieșiți afară. Și asta este exact așa cum ar trebui să fie. Dar dacă vă confruntați cu gușă și țesut flasc, probabil că veți dori să le îndepărtați pentru o îmbunătățire rapidă și vizibilă a tenului și aspectului general.
 • Nu puteți reduce grăsimea, nici măcar pe bărbie. Aveți în minte vreun “exercițiu pentru bărbie”? Ele există, dar eficiența lor este suspectă. Este o parte ciudată a anatomiei, deoarece este un loc în care excesul de grăsime tinde să campeze. Și, contrar opiniei populare, nu puteți reduce grăsimea într-o singură zonă a corpului, ci ar trebui să pierdeți grăsime “peste tot”, pentru a avea un impact suficient asupra bărbiei și a gâtului, iar asta ar putea dura ceva timp.
 • Liposucția pentru gușă se poate face sub anestezie locală. Mulțumită anesteziei nu veți simți nicio durere în timpul procedurii. Chirurgul va stabili dacă anestezia locală sau generală este cea mai potrivită pentru cazul dvs. particular în cadrul unei consultații personale. În multe cazuri, totuși, anestezia locală este suficientă pentru procedură.
 • Bărbia și gâtul sunt puternic afectate de îmbătrânire. Regiunile bărbiei și gâtului sunt două zone în care semnele timpurii ale îmbătrânirii tind să apară cel mai prematur și mai proeminent. Liposucția pentru gușă ajută la reducerea acumulării de grăsime în mod natural odată cu fluctuațiile hormonale și alte schimbări fizice.
 • Liposucția pentru gușă este minim invazivă. Procedura este considerată minim invazivă, deoarece nu se fac incizii liniare. O canulă chirurgicală specială este introdusă și utilizată pentru a aspira țesutul gras în siguranță. Rezultatele se văd rapid, iar efectele secundare sunt minime.
 • Liposucția bărbiei este cel mai rapid mod de a scăpa de gușă. În ciuda proeminenței sale, bărbia nu este o zonă uriașă a corpului, iar procedura durează sub o oră în majoritatea cazurilor.

În pofida numeroaselor sale beneficii, există câteva dezavantaje ale liposucției bărbiei care merită luate în considerare înainte de a face această procedură.

 • Veți avea nevoie de timp liber pentru odihnă și recuperare. În timp ce fiecare pacient reacționează diferit la procedură, majoritatea ar trebui să se aștepte la o perioadă de repaus și de recuperare de 3 până la 5 zile și să fie pregătiți să poarte potențial un bandaj pentru gușă.
 • Liposucția pentru gușă este excelentă pentru reducerea grăsimii, dar nu și pentru laxitatea pielii. Liposucția bărbiei îndepărtează depozitele de grăsime de sub piele, dar nu modifică semnificativ laxitatea pielii, care poate necesita un alt tip de tratament.
 • Pacienții cu vârsta de peste 60 de ani pot avea nevoie de o întindere suplimentară a pielii. După ce au făcut liposucție, pacienții cu vârsta de peste aproximativ 60 de ani pot avea nevoie de o altă procedură pentru a trata pielea flască și pentru a obține rezultatele cosmetice pe care le doresc.

Cum funcționează operația de bărbie dublă?

Atunci când vă pregătiți pentru operația de gușă, este important să aveți așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele și recuperarea. Puteți face acest lucru punându-i întrebări medicului despre procedură. În plus față de aceste considerente, probabil că veți dori să găsiți pe cineva care să vă conducă la și de la centrul de chirurgie sau de la cabinetul medicului. Veți dori să vă aduceți o geantă cu haine confortabile pe care să le purtați când mergeți acasă după operație. La domiciliu, este recomandat să aveți mese ușoare și gustări pe care să le mâncați odată ce medicul vă va spune că este în regulă să faceți acest lucru. Pentru comoditate, ar fi mai bine să cumpărați orice medicamente prescrise înainte de procedură, astfel încât să aveți totul la îndemână pentru recuperare.

Chiar înainte de procedura propriu-zisă, chirurgul va examina bărbia și gușa și va face marcaje cu un pix pentru a nota zonele în care își va introduce canulele. Pielea este curățată cu o soluție antiseptică menită să reducă riscurile de infecție. Chirurgul va administra apoi medicamente pentru sedare, dacă se dorește, sau va injecta un anestezic local (medicamente amorțitoare) în piele. Apoi, va face mai multe incizii mici în piele și va introduce un tub mic, numit canulă, în bărbie în diferite zone. Cu ajutorul unei aspirații ușoare, sunt îndepărtate cantități mici și strategice de grăsime din fiecare locație. Se va acorda o atenție deosebită cantității de grăsime care este îndepărtată din fiecare zonă pentru a asigura un aspect facial neted și uniform. În cele din urmă, se aplică bandaje, după caz. Aceasta include de obicei un bandaj special pentru bărbie pentru a susține pielea în timp ce se vindecă. Rezultatul este un profil mai neted, mai uniform, cu o cantitate redusă de grăsime sub bărbie.

După procedura de liposucție a gușei vă puteți aștepta la o oarecare umflătură și disconfort. Pielea de pe gât și bărbie se poate simți foarte întinsă din cauza umflăturii și a vânătăilor. Dacă aveți drenaje faciale pentru a reduce sângele și acumularea de lichid în gât, medicul le va îndepărta, de obicei, după o zi sau două. Poate fi recomandată aplicarea unui unguent antibiotic pe orice zonă de incizie. În plus, este necesară evitarea soarelui și a cantităților excesive de apă pe față și bărbie timp de câteva zile. Timpul de recuperare depinde de la o persoană la alta, dar, de obicei, aveți nevoie între câteva zile și o săptămână pentru a vă putea relua rutina zilnică.

Cine este un candidat pentru liposucția bărbiei?

Pentru a fi un candidat ideal pentru liposucția bărbiei, trebuie să aveți o stare generală de sănătate bună. Dacă aveți grăsime voluminoasă și umflată pe gât și pe linia maxilarului sau o gușă, veți obține rezultate excelente. Acest lucru este valabil mai ales dacă pielea are încă o elasticitate bună. De asemenea, este necesar să nu aveți afecțiuni care vă pun viața în pericol și care ar putea interfera cu vindecarea, nu ești sub tratament medicamentos, cum ar fi aspirina, medicamente nesteroidiene și antiinflamatoare, acestea pot crește riscul de supra-sângerare și nu fumezi.

Liposucția pentru gușă îmbunătățește cu succes grăsimea submentonieră împreună cu plinătatea de pe gât. Dacă o efectuați ca o procedură de sine stătătoare, vă poate îmbunătăți aspectul. Pentru majoritatea pacienților, aceștia par instantaneu cu ani mai tineri. De asemenea, fețele lor sunt imediat mai atractive. Mulți pacienți arată ca și cum ar fi slăbit foarte mult, chiar dacă nu au slăbit. Acest lucru se datorează faptului că fețele lor sunt mult mai subțiri. În cazul pacienților care au deja un fizic subțire, acest lucru le aliniază fețele la corpurile lor.

Medicul va discuta despre așteptările realiste ale unei liposucții faciale. Este posibil ca, dacă sunteți mai în vârstă sau ați slăbit mult, să fiți un candidat pentru un lifting facial. În aceste cazuri, pielea lăsată este problema și necesită îndepărtată.

Cât costă liposucția pentru gușă?

Prețurile pentru liposucția pentru gușă includ intervenția chirurgicală, bandajele de compresie și toate vizitele de rutină preoperatorii și postoperatorii. Costul este în jur de 1.000 de euro. Prețul poate varia de la o clinică la alta, în funcție de experiența specialistului.

Întrebări frecvente

 1. Este îndepărtarea grăsimii permanentă?
  Într-adevăr, este! Liposucția pentru gușă îndepărtează permanent acele celule de grăsime pentru a îmbunătăți conturul feței și pentru a face față gușei. Atâta timp cât greutatea este stabilă, gușa nu ba reapărea.
 2. Care sunt riscurile liposucției pentru gușă?
  Ori de câte ori sunt introduse instrumente străine în piele, există riscuri. Un medic ar trebui să le discute înainte de procedură pentru a se asigura că aveți toate informațiile corecte înainte de procedură. Unele riscuri care pot apărea sunt: asimetria trăsăturilor faciale, sângerări, complicații ale anesteziei, cum ar fi probleme de respirație, scăderea sensibilității pielii, disconfort, infecție, leziuni nervoase, cicatrici și umflături. Cu toate acestea, riscurile liposucției de gușă sunt extrem de scăzute, iar medicii vin cu recomandări despre cum pot fi minimalizate.
 3. Liposucția pentru gușă poate fi combinată cu o altă procedură?
  Da, există diferite opțiuni în funcție de ceea ce doriți să vă faceți. Nevoile dvs. particularse pot include mărirea bărbiei, liftingul gâtului, grefa de grăsime și mărirea volumului pomeților sau a buzelor cu ajutorul unui material de umplere dermică. Un lifting facial poate fi luat în considerare în funcție de calitatea pielii, precum și de obiectivele proprii.
 4. Cum vă puteți pregăti pentru liposucția a gușei?
  Există câteva lucruri pe care le puteți face înainte de vizită și care vă pot ajuta să vă pregătiți pentru procedură. Acest lucru poate include oprirea fumatului și luarea anticuagulantelor, cum ar fi aspirina și anumite medicamente, cu cel puțin două săptămâni înainte de tratament. În mod regulat, veți avea o consultație cu medicul în prealabil și acesta vă va sfătui cu privire la orice măsuri pe care trebuie să le luați pentru a vă pregăti pentru o liposucție a gușei.
 5. Care sunt rezultatele după o liposucție a gușei?
  Rezultatele așteptate sunt că țesuturile moi de sub bărbie și de-a lungul maxilarului vor fi reduse. Gâtul pare mai subțire și inciziile abia vor fi vizibile. Cu toate acestea, trebuie să aveți așteptări realiste. Unele rezultate, cum ar fi o linie a maxilarului mai subțire, pot dura câteva luni.

Concluzie

Când vine vorba de liposucție, aceasta este deseori utilizată pentru stomac, fese și coapse. Dar gușa este o zonă la fel de potrivită pentru această procedură chirurgicală simplă. Ea poate fi mai sus pe listă decât alte zone ale corpului, deoarece ar trebui acoperită zilnic cu haine dacă nu se dorește expunerea acesteia.