Meniu

Liposuctie non-invaziva

Actualizat pe:

Rezultatele interventiilor estetice uimesc pe toata lumea, dar in special pe cei care viseaza si ei la o astfel de procedura chirurgicala, dar le este teama, numai ca in cazul grasimii inestetice exista solutii de liposuctie non-invaziva, potrivite celor mai tematori pacienti.
In plus, astfel de proceduri estetice se adreseaza unui numar mai mare de persoane care se confrunta cu depuneri de grasime ce nu pot fi eliminate prin diete alimentare sau sport, deoarece contraindicatiile legate de acestea sunt mai putine.

Ce efecte au procedurile de liposuctie non-invaziva?

Tehnicile prin care se poate efectua o liposuctie non-invaziva sunt numeroase si diferite, de la tehnologia laser sau cu ultrasunete, pana la cea care se foloseste de caldura sau, dimpotriva, de temperaturi mult sub limita inghetului, pentru a elimina grasimea nedorita. Astfel ca oricine se teme de o interventie chirurgicala, dar isi doreste sa se bucure de rezultatele unei liposuctii, pot gasi o solutie potrivita pentru nevoile sale.
In functie de tehnologia aleasa, de cantitatea de gasime de pe zona vizata si de numarul de sedintele, rezultatele unei proceduri de liposcutie nechirurgicala sunt variate. Daca se respecta insa recomandarile medicilor referitor la numarul de sedinte necesare si obiceiurile alimentare dupa inceperea unui astfel de tratament, rezultatele pot fi chiar uimitoare.
Totusi, oamenii trebuie sa fie constienti de faptul ca rezultatele nu sunt permanente, deoarece intoarcerea la un stil de viata nesanatos si dezechilibrat va conduce automat la acumularea unor noi depuneri de grasime.

Care sunt avantajele si dezavantajele liposuctiei non-invazive?

Procedura de liposuctie non-invaziva este o tehnica de remodelare corporala. Prin urmare, dispozitive si tehnologii cu ajutorul carora se realizeaza o astfel de liposuctie pot fi gasite atat in clinici de chirugie estetica, dar si in clinici si cabinete de infrumusetare, dedicate remodelarii corporale.
In plus, diversitate acestor tehnologii poate fi considerata unul dintre avantajele liposuctiei nechirurgicale, deoarece oamenii au posibilitatea de a-si gasi mai usor metoda potrivita prin care sa le fie eliminata grasimea inestetica de pe corp.
De asemenea, un alt avantaj major este reprezentat de faptul ca nu implica o interventie chirurgicala, deci nici anestezie, ceea ce o face potrivita si pentru anumite categorii de persoane, considerate a fi categorii de risc. Chiar si costurile sunt un aspect pozitiv, deoarece pretul pentru o sedinta este unul avantajos, iar daca se opteaza pentru un pachet format din mai multe sedinte, care de altfel este necesar, pretul este mai mic decat in cazul achizitionarii individuale a sedintelor.
Un aspect legat de acest lucru, adica de sedinte repetate pentru a se obtine rezultatele dorite, poate fi considerat un dezavantaj al liposuctiei non-invazive, numai ca temerile pe care le au unii oameni in legatura cu operatiile chirurgicale submineaza acest dezavantaj.
Totodata, rezultatele nu sunt considerate la fel de eficiente ca in cazul liposuctiei clasice, deoarece cantitate de grasime eliminata este mai mica. De aceea, astfel de proceduri de remodelare corporala se adreseaza, in special, persoanelor care au depuneri de grasime care nu au putu fi eliminate prin sport sau diete alimentare.

In concluzie, liposuctia non-invaziva este o alternativa buna la o astfel de interventie clasica, chirurgicala, mai ales pentru persoanele care nu sunt eligibile sau se tem de aceasta.