Meniu

Liposuctie radiofrecventa

Actualizat pe:

Exista mai multe moduri prin care oamenii isi pot remodela corpul dupa bunul plac, iar unul dintre ele este liposuctia cu radiofrecventa. De la momentul aparitiei ei si pana in prezent, a primit multe raspunsuri pozitive, asa ca a devenit o metoda din ce in ce mai folosita in clinicile de chirurgie care ofera servicii de liposuctie.

Pentru a efectua interventia, chirurgul va face o incizie in zona cu grasimea ce trebuie indepartata, unde va introduce un electrod care transmite radiofrecventa. Un alt electrod va fi folosit pentru ca zona tratata sa nu se incalzeasca prea tare, ghidand undele de radiofrecventa in sus. In acelasi timp, undele de radiofrecventa stimuleaza producerea colagenului.

Bineinteles, liposuctia nu trebuie vazuta ca o modalitate de a inlocui exercitiile fizice si dieta sanatoasa a unei persoane, deoarece ele vor trebui sa faca parte din viata pacientilor pentru ca acestia sa pastreze efectele pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Ce-i determina pe oameni sa aleaga liposuctia cu radiofrecventa in locul celei traditionale?

Spre deosebire de varianta traditionala, liposuctia cu radiofrecventa prezinta mai putine riscuri, fiind o operatie care nu are nevoie de mult timp pentru a fi finalizata si este minim invaziva. Durata unei proceduri standard o sa varieze, in functie de gradul de grasime cu care are de-a face medicul chirurg care realizeaza interventia dar, in general, se poate vorbi de 30-45 de minute.

Tocmai pentru ca este o interventie rapida si nu-l va extenua pe pacient, nu o sa fie nevoie de spitalizare peste noapte, asa ca se va putea duce acasa fara vreo problema. Vor exista intalniri cu medicul chirurg dupa operatie, pentru ca acesta sa poata monitoriza sanatatea pacientului, iar daca apare ceva neobisnuit, sa-i poata da un tratament care sa-l ajute.

Liposuctia cu radiofrecventa poate fi aplicata tuturor zonelor corpului?

La fel ca in cazul interventiei traditionale, procedura de liposuctie cu radiofrecventa poate fi aplicata in mai multe zone ale corpului, precum abdomenul, soldurile, genunchii, fesele, sanilor la barbati, coapselor, bratelor, gatului si chiar si pe fata, in zona barbiei.

Nu de putine ori, oamenii aleg sa isi faca mai multe interventii de liposuctie pentru a crea o legatura armonioasa intre diferitele zone ale corpului; degeaba coapsele sunt subtiri, daca abdomenul are un aspect neplacut. Mai exista si varianta sa combine liposuctia cu o alta interventie chirurgicala, pentru a intensifica efectul obtinut.

La ce trebuie sa se astepte pacientii dupa liposuctia cu radiofrecventa?

Efectele initiale ale liposuctiei cu radiofrecventa pot fi vazute imediat, dar pacientul va trebuie sa mai astepta inca trei luni de zile pentru a vedea cele mai bune rezultate. Cei care au trecut prin aceasta interventie au scapat de cantitatea de grasime care ii deranja si au reusit sa-i redea pielii un aspect ferm, mult mai placut la vedere.

Prin urmare, cei care isi doresc o alternativa pentru liposuctia traditionala, vor putea incerca varianta cu radiofrecventa, care este minim invaziva si are mult mai putine riscuri, iar pentru a mentine rezultatele pentru cat mai mult timp vor adopta si un stil de viata sanatos.