Meniu

Liposuctie recuperare

Actualizat pe:

Liposuctia este o procedura chirurgicala care a capatat un nivel inalt de popularitate in ultima vreme; astfel, multe persoane vor sa stie tot ce presupune aceasta interventie, cat dureaza perioada de recuperare dupa liposuctie si daca este o procedura dureroasa sau nu.

Liposuctia poate sa elimine grasimea depozitata in mai multe zone ale corpului, cum ar fi: abdomenul, soldurile, fesele, coapsele. Atat femeile, cat si barbatii sunt cuceriti de metoda de pierdere a kilogramelor in plus pentru recapatarea unei forme mai armonioase a corpului.

4 stadii ale procesului de recuperare dupa liposuctie

Persoanele care isi doresc sa invinga lupta cu kilogramele in plus si isi doresc sa apeleze la procedura de liposuctie, trebuie sa cunoasca toate detaliile necesare in legatura cu procesul de recuperare dupa liposuctie si cu stadiile sale.

1. Primele trei zile

Chirurgul trebuie sa puna la dispozitia pacientului imbracamintea compresiva necesara sau bandaje elastice care sa acopere in mod corespunzator zona in care procedura s-a desfasurat. Acestea ajuta la prevenirea aparitiei umflaturilor si la o vindecare mai rapida.

2. Saptamanile 1-2

Dupa primele cateva zile de odihna, se observa o reducere semnificativa a durerii. Astfel, multi oameni se pot intoarce la munca dupa doua saptamani, insa, daca jobul presupune multa munca fizica, se recomanda prelungirea perioadei de recuperare. Medicii specialisti recomanda sa nu se depuna efort in primele cateva saptamani de la interventie.

3. Saptamanile 3-5

In aproximativ o luna, niciun pacient, indiferent cat este de sensibil, nu mai simte durere sau disconfort. Este posibil, totusi, ca umflaturile sa nu dispara, insa, din fericire, este un fenomen firesc. Acestea dispar doar dupa cateva luni de la interventie. De asemenea, cu cat vanataile si umflaturile se amelioreaza, cu atat rezultatele placute vor fi mai vizibile.

4. Saptamana 6

Dupa ce trec 6 saptamani de la interventie, pacientul va observa ca majoritatea vanatailor si a umflaturilor vor disparea, iar efectele pozitive devin din ce in ce mai pronuntate. Este esential, totusi, sa se pastreze legatura cu medicul specialist si sa se mearga la control, pentru ca pacientul sa primeasca instructiuni clare.

3 sfaturi pentru o procedura eficienta de recuperare dupa liposuctie

Este important ca pacientul sa urmeze intocmai recomandarile medicului specialist in legatura cu procedeul de recuperare dupa liposuctie, pentru a se bucura de o vindecare eficienta si rapida.

1. Dieta alimentara sanatoasa

Fructele si legumele sunt protagonistele unei diete alimentare echilibrate si sanatoase, astfel ca oricine beneficiaza de procedura de liposuctie, trebuie sa se asigure ca adopta un stil de viata sanatos.

2. Hidratare constanta

Hidratarea este o componenta cheie a recuperarii cu succes dupa liposcutie. Fie ca se consuma apa, fie ca se consuma ceaiuri, este esential ca pacientul sa se hidrateze in mod corespunzator.

3. Odihna suficienta

Somnul este una dintre cele mai bune modalitati de vindecare a corpului dupa ce a suferit o interventie, indiferent cat de dificila sau de dureroasa a fost. Astfel, este esential ca orice pacient sa se odihneasca suficient dupa aceasta procedura chirurgicala estetica.

Prin urmare, liposuctia este o interventie care ajuta la indepartarea excesului neplacut de grasime din corp, insa, pentru o recuperare adecvata, trebuie sa se tina cont de sfaturile mentionate anterior in articol si de recomandarile medicului specialist.