Meniu

Umflaturi dupa liposuctie

Actualizat pe:

Dupa orice fel de interventie chirurgicala, pacientii trebuie sa fie constienti ca exista posibilitatea sa se confrunte cu efecte mai putin placute, precum umflaturile dupa liposuctie. Bineinteles, ei nu trebuie sa intre in panica in momentul in care le vad, deoarece sunt perfect normale si vor disparea de la sine dupa o perioada de timp.

Exista mai multe lucruri pe care pacientii trebuie sa le ia in considerare inainte de a opta pentru interventia de liposuctie. Spre exemplu, se pot asigura ca cineva o sa stea cu ei in urmatoarele zile, in caz ca vor avea nevoie de ajutor. In unele situatii, umflaturile vor disparea de abia dupa sase saptamani, moment in care ar trebui sa dispara si orice fel de durere.

Motivul pentru care aceste umflaturi apar este cauzat de perturbarea circulatiei sangelui in timpul interventiei. In functie de mai multi factori, precum varsta pacientului, starea de sanatate pe care o are la momentul respectiv, stilul de viata, alimentatia etc, perioada de recuperare va dura mai mult sau mai putin. De aceea, nu se poate vorbi de o experienta identica printre pacienti.

Ce poti modifica la obiceiurile alimentare pentru a scapa de umflaturile dupa liposuctie?

Unul din cele mai importante lucruri de care o persoana trebuie sa tina cont pentru a scapa de umflaturile de dupa liposuctie este alimentatia echilibrata. Ea nu trebuie sa faca parte din viata omului doar atunci cand se recupereaza dupa o operatie, dar atunci este cu adevarat esentiala.

Pentru a vindeca tesuturile afectate si implicit, pentru a elimina umflaturile, corpul are nevoie de multe proteine. Rezultatele vor fi mult mai clare la pacientii cu o alimentatie bogata in proteine, iar durata perioadei de recuperare va fi si ea una mai mica, ceea ce inseamna ca umflaturile vor disparea mult mai repede decat s-ar fi asteptat.

Pe langa acest lucru, pacientii trebuie sa bea multe lichide, deoarece interventiile chirurgicale tind sa scada cantitatea de fluide din organismul unei persoane. De aceea, o cantitate sanatoasa de apa nu trebuie sa lipseasca, mai ales in primele sase saptamani de la operatie.

Zona in care au aparut umflaturi dupa liposuctie trebuie racita

O alta metoda pe care o pot folosi oamenii pentru a scapa de umflaturi dupa liposuctie este prin racirea zonei afectate. Caldura are potentialul de a inrautati situatia postoperatorie, asa ca pacientii trebuie sa se fereasca de situatiile in care s-ar putea incalzi excesiv precum statul in soare, baile fierbinti si lungi, sauna etc, macar in primele etape de recuperare.

In schimb, ei se pot gandi la tot felul de metode pentru a pastra o temperatura cat mai rece in zona respectiva, precum folosirea unei pungi cu gheata sau al unei comprese reci. Daca pacientii nu sunt siguri de metoda, pot vorbi cu medicul chirurg, care le va da indicatiile necesare pentru a reduce intensitatea umflaturilor.

Concluzii

Prin urmare, pacientii nu trebuie sa se ingrijoreze in momentul in care vad ca se confrunta cu umflaturi dupa liposuctie, ci vor lua masuri pentru a le reduce efectul: alimentatia echilibrata, consumul de lichide si racirea zonei afectate.