Meniu

Liftingul Mamar

Actualizat pe:

Operatia de lifting mamar, cunoscuta si sub denumirea de mastopexie sau ridicare a sanilor, este interventia chirurgicala estetica prin care se urmareste schimbarea aspectului sanilor prin ridicarea lor si obtinerea unei forme cat mai aproape de cea naturala.

Pentru a putea apela la o operatie de ridicare a sanilor, candidata trebuie sa aiba 18 ani pentru ca sanii sa fie complet dezvoltati si sa aiba si o stare de sanatate buna, altfel procesul de vindecare va fi incetinit.

In cadrul consultatiei cu privire la o viitoare operatie de lifting mamar, chirurgul va discuta cu pacienta detalii despre interventia chirurgicala, pozitionarea cicatricilor si perioada de ingijire de dupa operatie.

De ce aleg tot mai multe persoane liftingul mamar – 3 motive

Motivele pentru care o persoana alege liftingul mamar sunt multiple, dar in general se afla in stransa legatura cu stima de sine. In momentul in care o persoana nu se simte bine in propria piele, sanatatea sa mentala este cea care va avea de suferit.

  • Sarcina. In timpul sarcinii, ligamentele care sustin sanii se pot intinde pe masura ce acestia devin mai grei, ceea ce duce la schimbarea formei lor dupa nastere. Schimbarea tinde sa apara indiferent daca persoana in cauza alapteaza sau nu. De aceea, exista femei care aleg un lifting la sani la o perioada dupa ce nasc.
  • Fluctuatii de greutate. Atunci cand o persoana vrea sa slabeasca trebuie sa tina cont si de cum pierderea in greutate va afecta toate zonele corpului. Spre exemplu, daca o persoana vrea sa piarda din greutate in jurul taliei, tot corpul va fi afectat de aceasta schimbare. Aspectul lasat al sanilor este una din consecintele pierderii in greutate a unui numar mare de kg.
  • Monstenirea genetica. Cu cativa ani in urma, oamenilor li se parea imposibil sa schimbe anumite lucruri despre ei pe care le-au mostenit pe cale genetica de la parinti. In prezent, problema aceasta nu mai reprezinta un risc de ingrijorare. Daca o femeie a mostenit forma sanilor din partea mamei sale si vrea sa o schimbe, are variante pentru a face acest lucru.

Cum sa te recuperezi dupa un lifting mamar

Rezultatele dupa lifting  se vad imediat, chiar daca forma lor de dupa operatie va continua sa se schimbe in urmatoarele luni pana vor ajunge la un aspect definitiv. Chiar daca la inceput pacientele vor observa ca cicatricile din urma operatiei sunt de culoare rosie, ele se vor atenua si vor deveni subtiri si albe pe parcursul unui an sau doi.

Daca o femeie a alaptat inainte de interventia de ridicare a sanilor, ea poate sa o faca si in continuare. Desi cantitatea de lapte produs va fi una redusa, sistemul prin care este transportat in organism va ramane si dupa operatie.

Pentru a pastra rezultatele pentru o perioada de lunga timp, o persoana trebuie sa mentina o greutate stabila prin intermediul unui regim alimentar echilibrat si activitati fizice. Daca nu, exista sanse sa fie nevoie de o a doua operatie de ridicare de sani. Chiar daca nu este nevoie de inca o operatie, multe paciente aleg sa treaca printr-o procedura de retusare, tocmai pentru a mentine efectul primei interventii de lifting mamar.