Meniu

EEG Timisoara

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Efectuarea unui EEG in Timisoara poate fi recomandata de diversi profesionisti din domeniul sanatatii: neurologi, pediatri, medici de urgenta sau internisti, medici psihiatri. Aceasta investigatie evalueaza activitatea electrica a creierului, fiind deosebit de importanta pentru diagnosticul si monitorizarea a numeroase afectiuni cerebrale.

Electroencefalograma sau EEG are un rol foarte important in cazul epilepsiei, aratand modele caracteristice de activitate in creier ce sunt asociate cu crizele epileptice sau cu convulsiile. Dar nu doar in epilepsie este un instrument excelent, ci si in alte afectiuni si probleme neurologice: apnee de somn, tulburari de ritm circadian, pierderi de cunostinta, traumatisme sau leziuni cerebrale, evaluarea functiei cognitive etc. In acest articol vei gasi informatii importante despre clinicile in care se efectueaza acest test in municipiul Timisoara.  

Cat costa un EEG in Timisoara

In tabelul de mai jos poti vedea care sunt tarifele percepute pentru efectuarea unui EEG in clinicile importante din Timisoara.

Top Clinici
Top Clinici
Pret EEG
Rating
Website
Tiamed
Clinica-Verificata
250 Ron
 • Pret EEG 250 Ron
 • Clinica moderna de pediatrie
 • Medici cu experienta
 • Numeroase consultatii si investigatii pediatrice
 • EEG pentru copii si adulti
 • Aparatura medicala de ultima generatie
 • Mediu placut de copii
 • Buna organizare a activitatii
 • Bun raport calitate-pret
Medicina Capului
250 Ron
 • Pret EEG 250 Ron
 • Neurologie, psihiatrie si recuperare neuromotorie
 • Video EEG
 • Patru medici neurologi
 • Stimulare transcraniana magnetica repetitiva (RTMS)
 • Consiliere psihologica sau filozofica
 • Recuperare neuromotorie
Centrul Klass
220 Ron
 • Pret EEG 220 Ron
 • EEG pentru copii si adulti
 • Medici neurologi si psihiatri cu experienta
 • Servicii de neurologie cu bilet de trimitere sau contra cost
 • Personal bine instruit la receptie
 • Diverse proceduri si investigatii
 • Aparatura moderna
 • Nu se respecta programarile
Profilaxis
200 Ron
 • Pret EEG 200 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Electroencefalograma si alte investigatii medicale
 • Analize de laborator
 • Consultatii la domiciliu
 • Dotari medicale de ultima generatie
 • Echipa de profesionisti cu experienta
 • Nu se respecta programarile
Centrul Hypocrate
200 Ron
 • Pret EEG 200 Ron
 • EEG copii si adulti
 • Echipamente medicale moderne
 • 5 cabinete de consultatii si servicii medicale
 • Medici cu experienta
 • Tarife accesibile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clinici in care se poate face EEG in Timisoara

Sunt 5 clinici in Timisoara la care te poti programa pentru un EEG. Afla in continuare informatii utile despre ele, astfel incat sa o alegi pe cea care se incadreaza cel mai bine in cerintele tale!

1. Tiamed

La Tiamed Timisoara se efectueaza EEG pentru a diagnostica si monitoriza diverse afectiuni: tulburari de somn, epilepsie, leziuni traumatice ale creierului, tumori cerebrale si alte probleme neurologice. Procedura se poate efectua atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor, dupa acelasi protocol. Clinica de Pediatrie Tiamed a fost infiintata de dr. Andra Tent, un medic pediatru cu multi ani de experienta, ce a lucrat atat la unitatea de „Primiri Urgente” a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, dar si in clinici din mediul privat. La cabinetul de neurologie al acestei clinici se afla dr. Otilia Angi-Cinca, medic specializat in psihiatrie si neurologie pediatrica, la care se poate efectua si electroencefalograma.

Pretul unui EEG este de 250 de lei.

Echipa clinicii Tiamed este apreciata in Timisoara pentru profesionalism, amabilitate, rabdare si empatie, lucruri care fac ca experientele copiilor sa fie in cea mai mare parte pozitive in aceasta locatie. Pacientii au mai remarcat si echipamente de diagnostic si monitorizare de ultima generatie, dar si diversitatea investigatiilor care se realizeaza sau a specialitatilor destinate copiilor. 

Vezi parerile pacientilor despre Tiamed
Vezi Pareri

2. Medicina Capului

Te poti programa la o electroencefalograma si la Centrul de Medicina Capului din Timisoara, unde sunt oferite servicii de neurologie, psihiatrie si recuperare neuromotorie. Fondatorii acestui centru si-au dorit sa aduca in municipiu servicii complexe, multidisciplinare care sa vina in sprijinul persoanelor care sufera de diverse afectiuni ale capului. In clinica se efectueaza video EEG, utilizat in special pentru studiul fenomenelor epileptice si in cazul tulburarilor de somn, corelandu-se fenomenele bioelectrice masurate la nivelul scalpului cu manifestarile clinice motorii ce pot fi observate in inregistrarea video. Sunt patru medici neurologi la Centrul de Medicina Capului, iar pe langa EEG, oferta de servicii mai include si: stimulare transcraniana magnetica repetitiva, polisomnografie, electrocardiograma, evaluare psihologica, recuperare neuromotorie, consiliere psihologica sau consiliere filozofica. 

O electroencefalograma costa aici 250 de lei.

Despre personalul medical de la acest centru se spune in mediul online ca este caracterizat de un inalt profesionalism, empatie si de o deosebita dedicare fata pacienti. Timisorenii apreciaza si faptul ca in aceasta clinica pot gasi servicii complete de diagnostic, monitorizare si tratament pentru afectiunile si problemele din zona capului, fara sa fie nevoiti sa se deplaseze intr-o alta locatie.

3. Centrul Klass

Si la Centrul Klass din Timisoara, deschis in anul 2003, te poti programa pentru un EEG, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Investigatia pentru copii este efectuata de dr. Elena Popa-Oprita – medic primar psihiatrie pediatrica, iar in cazul adultilor sunt doi medici neurologi care o pot efectua: dr. Alexandra Copil si asist. univ. dr. Sergiu Florin Arnautu – medici specialisti neurologi. Testul este indicat pentru evaluarea epilepsiei, dar si in durerile de cap, tulburarile comportamentale, de invatare, de atentie, intarziere de limbaj si de dezvoltare, stari de lesin. EEG-ul se poate efectua aici atat in stare de veghe, cat si in stare de somn indus, in functie de scopul care este urmarit. In cazul copiilor mici, inregistrarile se efectueaza cand dorm, dar nu intotdeauna, pentru ca traseul EEG din starea de somn este diferit de cel inregistrat in stare de veghe. 

Pretul pentru un EEG este de 220 de lei.

Activitatea de la Centrul Klass este apreciata de pacienti, in special pentru amabilitatea si profesionalismul doctorilor, dar si pentru faptul ca multe dintre servicii sunt oferite in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis. Oamenii au mai subliniat si ca aici se respecta programarile, iar personalul de la receptie este bine instruit. Sunt insa si persoane nemultumite de faptul ca nu se respecta programarile.

4. Profilaxis

Profilaxis este una dintre policlinicile bine cotate din Timisoara, datorita diversitatii serviciilor medicale si a calitatii acestora, iar in cadrul ei se pot efectua diverse investigatii, inclusiv EEG. Profilaxis a fost infiintata in anul 1998, iar numele provine de la ideea intregii activitati, si anume prevenirea imbolnavirilor. In cadrul policlinicii se ofera consultatii in toate specialitatile medicale (inclusiv neurologie, psihologie, psihiatrie si psihiatrie pediatrica) – unele efectuandu-se si la domiciliu – precum si numeroase investigatii. 

Costul unei electroencefalograme este de 200 de lei.

Pacientii care au beneficiat de serviciile Policlinicii Profilaxis de pe Strada 1 Decembrie din Timisoara sustin, in majoritate, ca au avut parte de o experienta placuta. Au contribuit la conturarea acesteia mai multe aspecte pozitive:  medicii cu experienta, personalul atent si responsabil, conditiile moderne, buna organizare si curatenia. Nu lipsesc insa nici nemultumirile, cum ar fi: timp prelungit de asteptare la unele cabinete sau faptul ca nu se raspunde la telefonul clinicii. 

5. Centrul Hypocrate

Tot pentru un EEG, te poti adresa si Centrului Hypocrate din Timisoara, la cabinetul de explorari functionale. Activitatea acestui centru medical a debutat in anul 2003, fiind prima unitate privata cu profil pediatric in regim ambulatoriu. In aceasta clinica, sunt disponibile servicii de chirurgie si ortopedie pediatrica, ORL, medicina de familie, medicina muncii, explorari functionale etc., acestea fiind furnizate de medici cu experienta, pe baza utilizarii unor echipamente medicale moderne.

Pretul pentru un EEG este de 200 de lei.

In review-urile postate de locuitorii din judetul Timis in mediul online se spune ca serviciile sunt de calitate in aceasta locatie. Oamenii mai spun ca pot gasi aici servicii pentru toate varstele, ceea ce o face o clinica potrivita pentru intreaga familie. Un alt aspect care este pe placul pacientilor ar fi tarifele accesibile. 

Concluziile noastre

Efectuand un EEG in Timisoara, poti beneficia rapid de un diagnostic clar sau de monitorizarea unor afectiuni neurologice precum: epilepsia, leziunile cerebrale sau tulburarile de somn. 

Aceasta tehnica non-invaziva de inregistrare a activitatii electrice din creier este esentiala pentru evaluarea copiilor si adultilor si poate fi efectuata in numeroase clinici din Timisoara. In aceste locatii, medicii sunt apreciati pentru experienta, pregatirea si pentru atentia acordata fiecarui pacient. Programeaza-te pe tine sau copilul tau la un EEG, daca ai primit o recomandare de la medic si astfel vei putea afla informatii relevante despre activitatea cerebrala.