Nutritionist Bistrita

Nutritionist Bistrita

Cei care cauta un nutritionist bun in Bistrita, pot fi siguri ca il vor gasi in acest oras. Bistrita este orasul de resedinta al judetului Bistrita-Nasaud, situat in partea nord-estica a podisului Transilvaniei. In acest oras isi desfasoara importante centre medicale, in cadrul carora pacientii isi pot stabili o consultatie inclusiv la un nutritionist, care sa-i ajute in cazul diverselor probleme de sanatate de ordin alimentar.

Bistrita este un oras cu o istorie bogata, la fel cum este fiecare coltisor al acestei tari, asa ca pasionatii de istorie care vin in acest oras pentru o consultatie la nutritionist, pot sa arunce o privire si la cladirile vechi de o arhitectura impresionanta sau sa viziteze complexul muzeal Bistrita-Nasaud. Trecand peste latura turistica a acestui oras, oamenii au posibilitatea de a-si tine sub control alimentatia cu ajutorul specialistilor de nutritie.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

 

In prezent, alimentatia nesanatoasa a devenit un factor important care poate sa determine aparitia diverselor boli nutritive. Multe persoane se confrunta cu probleme de sanatate provenite dintr-un stil de viata dezorganizat, nestiind exact cauza aparitiei lor. Un studiu realizat in 2018, afirma faptul ca Romania se afla pe locul 2 in Europa in ceea ce priveste sedentarismul, aspect ingrijorator care poate fi sursa de aparitie a multor boli nutritive. Sedentarismului, insa, i se mai adauga si un stil alimentar haotic, care contribuie la dezvoltarea unor boli de o severitate crescuta.

Cel mai frecvent intalnita boala care apare in urma unei alimentatii nesanatoase este diabetul si, in lipsa unui nutritionist specializat in acest domeniu, poate fi destul de greu de gestionat. Asa ca, pentru a preveni aparitia bolilor nutritive sau pentru a le ameliora, este neaparata nevoie de interventia unui nutritionist profesionist. Acesta are toate cunostintele necesare si stie ce tehnici sa aplice pentru a personaliza corespunzator un plan alimentar potrivit pentru nevoile organismului respectiv.

Beneficiile pe care le ofera un nutritionist din Bistrita

Apelarea la serviciile unui nutritionist din Bistrita este o solutie potrivita pentru orice persoana care locuieste in aceasta zona sau care vine special sa beneficieze de un consult profesional de nutritie.

Nutritionistul are un rol esential si de neinlocuit in viata unei persoane care are in plan sa faca o schimbare in ceea ce priveste rutina sa alimentara. Asadar, nutritionistul se ocupa de:

 • ingrijirea pacientului – nutritionistii isi educa pacientii cu privire la abordarea unei alimentatii corecte. Ei lucreaza in mod direct cu acestia pentru a se asigura ca dietele au un impact pozitiv asupra organismului;
 • crearea de meniuri personalizate pentru a satisface nevoile nutritionale ale pacientilor:
 • imbunatatirea obiceiurilor alimentare ale pacientului si incurajarea acestuia pentru fiecare progres sau efort pe care l-a depus in acest demers;
 • promovarea sigurantei alimentare;
 • oferirea unei consultante de control, in cadrul careia verifica progresele pe care le face pacientul sau daca trebuie sa intervina cu modificari, pentru a se obtine rezultatele dorite;
 • promovarea alimentatiei sanatoase care poate duce la prevenirea multiplelor boli nutrivite;
 • oferirea de suport de nutritie pentru sportivi pentru a-i ajuta sa-si atinga obiectivele sportive. De exemplu, nutritionistii pot oferi sfaturi despre cum se pot obtine performante sportive sau cum sa se imbunatateasca nivelul de energie prin consumul anumitor alimente;
 • elaborarea unui plan de alimentatie personalizat pentru fiecare pacient in parte, avand in vedere rezultatele analizelor realizate cu scopul de a vedea care sunt vulnerabilitatile acestuia si ce proprietati nutritive lipsesc din organism pentru a se crea un stil alimentar echilibrat si corect.

Prin urmare, interventia unui nutritionist in viata alimentara a pacientului este cu adevarat esentiala, pentru a se putea regla modul de functionare a organismului si pentru a-l ajuta sa dobandeasca toate proprietatile nutritive de care are nevoie.

Nutritionist Bistrita – topul celor mai cautate cabinete de nutritie din Bistrita

Persoanele care sunt in cautarea unui nutritionist in Bistrita, pot apela cu incredere la serviciile oferite de cabinetele medicale de nutritie afisate in randurile de mai jos.

1. Clinica de Nutritie FitLab din Bistrita

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Bistrita, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

 • Consultatie initiala 45 min
 • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
 • SOS Nutritional
 • Pachete speciale pentru companii

2. Dr. Popitean Mircea-Dan – Cabinet de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Cabinetul de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice gestionat de dr. Popitean Mircea-Dan este un loc potrivit in care orice persoana poate sa beneficieze de serviciile de nutritie oferite de acesta, indiferent de problema de sanatate de care sufera.

Acest cabinet pune la dispozitia pacientilor un cadru modern in care sa-si amelioreze sau chiar sa-si vindece problemele de sanatate. De asemenea, tot aici, pacientii au posibilitatea de a invinge lupta cu kilogramele in plus sau in minus (dupa caz), prin intermediul careia sa-si recapete increderea in sine.

Cabinetul doctorului Popitean Mircea-Dan pune la dispozitia pacientilor sai urmatoarele servicii medicale:

 • consultatii diabet cu rezultat imediat;
 • consultatie obezitate;
 • consiliere nutritionala;
 • test glicemie;
 • hemoglobina glicozilata;
 • examen complet de urina.

Cine isi doreste sa ia legatura cu doctorul Popitean Mircea-Dan al cabinetului de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, poate sa-l contacteze prin intermediul numarului de telefon sau prin adresa de mail:

Telefon: 0263-236 001

Mail: lilipopitan@yahoo.com

Adresa: Str. Dornei, Nr. 18, Bistrita, Cod Postal 420032, Judetul Bistrita-Nasaud.

3. Policlinica Noua Sanovil Bistrita

Policlinica Noua Sanovil Bistrita cuprinde in arsenalul sau de servicii mai multe specializari medicale, printre care se evidentiaza si nutritia. Specialista in nutritie si dietetica este Stan Iulia, care pune la dispozitia pacientilor sai o serie de servicii:

 • evaluarea starii de sanatate;
 • procesul de masurarea inaltimii, de verificare a greutatii si a altor indici antropometrici;
 • analiza compozitiei corporale;
 • realizarea unei anchete nutritionale;
 • oferirea unei educatii si consilieri nutritionale;
 • oferirea unei terapii motivationale;
 • realizarea unei diete personalizate in functie de varsta, sexul, preferintele alimentare ale pacientului, activitatea sa fizica;
 • realizarea programelor de nutritie pentru copii, sportivi si femei gravide sau care sunt in etapa de alaptare;
 • monitorizarea constanta a felului in care reactioneaza organismul la planul alimentar propus.

Rolul unui nutritionist este, asadar, mult mai complex si cuprinzator pentru sprijinirea pacietului sa adopte un stil de viata sanatos.

Se poate lua legatura cu Policlinica Noua Sanovil Bistrita prin intermediul numarului de telefon sau prin intermediul website-ului:

Telefon: 0263 701 701 / 0263 701 702 / 0263 701 703 / 0752 196 877

Website: https://www.sanovil.ro/nutritie-si-dietetica-bistrita-nutritionist-sanovil/

Adresa: Bistrita, Strada 1 Decembrie nr. 17

4. Centrul Natur House Bistrita

Centrul Natur House, un lant de centre de nutritie, are in vedere oferirea de servicii specializate pentru persoanele care-si doresc sa-si schimba stilul alimentar, dar nu au motivatia necesara. Compania are o experienta bogata in domeniul nutritiei inca din 1992, de la prima sa aparitie in Spania, dupa care a continuat sa se extinda in toata tara, iar apoi in toata lumea.

In Bistrita, reprezentantii si specialistii din cadrul acestui centru ofera un plan de alimentatie foarte bine personalizat, care sa se adapteze nevoilor organismului lor. De asemenea, se ofera consultatii si monitorizari gratuite in cadrul intregului program, pentru a-i ajuta sa dobadeasca obiceiuri alimentare sanatoase pe termen lung.

Se poate lua legatura cu centrul Natur House Bistrita prin intermediul numarului de telefon sau prin intermediul e-mail-ului:

Telefon: +40 (756) 984 374

E-mail: bistrita@natur-house.ro

Website: https://natur-house.ro/centru/naturhouse-bistrita/

Interventia unui nutritionist in viata oricarei persoane care are nevoie de o schimbare in ceea ce priveste alimentatia este de-a dreptul esentiala, pentru ca datorita pregatirii si cunostintelor sale in acest domeniu se pot obtine rezultatele dorite.

Concluziile pacientilor

Persoanele care-si doresc sa gaseasca un nutritionist in Bistrita vor avea posibilitatea de a descoperi persoane cu experienta in acest domeniu. Specialistii in nutritie au o responsabilitate uriasa: aceea de a oferi pacientului ocazia de a intra in contact beneficiile unui stil de viata sanatos. Alcatuirea unui plan alimentar personalizat si oferirea unei consilieri nutritionale profesionale sunt exact ceea ce are nevoie fiecare pacient.

Concluziile noastre

Teama de pierdere a motivatiei cand vine vorba de schimbarea rutinei alimentare se instaleaza in sufletele multor persoane, de aceea, un nutritionist in Bistrita este solutia ideala pentru cei care locuiesc in oras sau in imprejurimi. Un nutritionist profesionist are toate cunostintele necesare pentru a-si ajuta pacientul sa inteleaga importanta unui stil alimentar sanatos si de a-l incuraja sa nu renunte odata ce a inceput sa paseasca pe acest drum.