Nutritionist Sibiu

Nutritionist Sibiu

Orasul Sibiu este unul foarte frumos si incarcat de istorie, motiv pentru care atrage foarte multi turisiti in fiecare an. Exista insa si o categorie de oameni care practica turismul medical, cautand intre altele si nutritionist din Sibiu.

Fiind unul dintre cele mai mari si mai importante orase din tara, Sibiul ofera o gama foarte larga de servicii din toate domeniile, inclusiv din sfera medicala sau de nutritie. In plus, calitatea acestora este una foarte buna, acesta reprezentand unul dintre principalele motive pentru care se practica turismul medical.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

Care sunt calitatile unui bun nutritionist din Sibiu?

Fiind o profesie relativ noua, despre care oamenii abia acum incep sa descopere in ce consta si de ca ar trebui sa apeleze la astfel de servicii, numarul celor care apeleaza la astfel de servicii oferite de un nutritionist din Sibiu este din ce in ce mai mare.

Totusi, unii oameni mai sunt inca reticenti, motiv pentru care doresc sa gaseasca un specialist cu recomandari foarte bune, atat in ceea ce priveste profesionalismul, cat si in ceea ce priveste empatia si modul de a interactiona cu alti oameni. Dar un nutritionist trebuie sa detina mai multe calitati care sa il transforme dintr-un simplu specialist in nutritie intr-unul bun si de succes.

Astfel ca principalele caracteristici pe care ar trebui sa le detina un nutritionist bun sunt:

 • experienta – cunostintele teoretice sunt foarte importante, dar mai importante sunt cele practice, datorita carora un nutritionist va stii cum sa reactioneze chiar si in cazurile mai deosebite, precum si care sunt cele mai potrivite solutii pentru pacientii sai;
 • flexibilitatea – oamenii sunt foarte diferiti, astfel ca au moduri diferite de a se comporta sau de a reactiona in momentul in care intampina anumite piedici, cum se poate intampla in procesul de schimbare a stilului alimentar. Din acest motiv este necesar ca nutritionistul sa fie flexibil in ceea ce priveste metodele prin care ii pot ajuta pe pacientii care se confrunta cu astfel de probleme;
 • rabdarea – unii pacienti se prezinta la nutritionist cu asteptari ireale, dorind sa obtina cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp, dar nici din punct de vedere al sanatatii, acest lucru nu este posibil. Astfel ca nutritionistul trebuie sa aiba rabdare cu acestia pentru a le explica modul in care functioneaza procesul de schimbare a stilului alimentar sau chiar de pierdere in greutate, dar si pentru a-i indruma pe parcursul acestuia;
 • comunicarea – acesta este unul dintre cele mai importante calitati pe care trebuie sa le detina un nutritionist, pentru a-si putea adapta informatiile la nivelul pacientilor sai. De exemplu, unui copil nu ii pot explica importanta unei alimentatii sanatoase in acelasi mod si folosind aceeasi termeni ca in cazul unui adult.

In momentul in care decid sa apeleze la ajutorul unui nutritionist, oamenii pot tine cont de aceste aspecte, dar si modul in care acesta ii face sa se simta confortabil si in siguranta, astfel incat sa aiba incredere deplina in profesionistul din fata lor pentru a-si schimba stilul alimentar si, implicit, de a avea un mod de viata sanatos.

Topul clinicilor si cabinetelor de nutritie din Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, cu o istorie si o arhitectura aparte, cu oameni buni si educati, cu furnizori de servicii de calitate, din domenii foarte variate, chiar si ajutorul unui nutritionist din Sibiu fiind usor de obtinut. Datorita tuturor acestor motive, carora cu siguranta li se mai pot aduga si altele, acest oras se bucura atat de aprecierile romanilor, cat si de cele ale strainilor care l-au vizitat.

In acest fel, orice categorie de persoane isi poate gasi rezolvarea la probelemele pe care le intampina. In ceea ce priveste persoanele care se confrunta cu probleme legate de nutritie, atat gravide, cat si copii sau orice adulti, cabinetele si clinicile de nutritie care le pot veni in ajutor sunt destul de multe. In top 3 astfel de unitati din domeniul sanitar se regasesc:

1. Clinica de Nutritie FitLab din Sibiu

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Sibiu, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

 • Consultatie initiala 45 min
 • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
 • SOS Nutritional
 • Pachete speciale pentru companii

2. Alexandru Marginean Nutrition

Un nutritionist din Sibiu care se bucura de o mare popularitate, fiind apreciat de toti cei care au apelat la serviciile sale, este Alexandru Marginean. Acest tehnician de nutritie se concentreaza, in special, pe problemele legate de greutatea corporala, motiv pentru care a dezvoltat programe prin care oamenii pot slabi intr-un timp scurt si intr-un mod sanatos. Pretul unui astfel de program este de 1.000 lei.

Cei care au nevoie sa se programeze sau sa aiba parte de o consultatie, o pot face fie on-line, pe site-ul sau https://www.alexandrumarginean.net/contact, fie la numarul de telefon 0748 313 205 sau la adresa  nutritie@alexandrumarginean.net pentru email sau skype.

3. Raluca Gaidarji Nutritionist

Un alt nutritionist din Sibiu care este foarte apreciat de cei care au avut nevoie de ajutorul unui astfel de specialist este Raluca Gaidarji. Aceasta poate oferi consiliere si consultanta nutritionala in vederea dezvoltarii unui plan alimentar personalizat pentru cei care se confrunta cu diferite situatii, atat pentru pierderea sau acumularea de kilograme, cat si pentru alte tipuri de afectiuni.

In ceea ce priveste costurile, acestea sunt unele accesibile, la nivelul pietei, dar adaptate complexitatii fiecarui caz in parte. Astfel ca cei care au nevoie o pot contacta fie pe adresa de facebook https://www.facebook.com/Raluca-Gaidarji-Nutritionist-366176197369275/, fie la numarul de telefon 0742 043 068.

4. Clinica Medicala Carpe Diem

O clinica medicala cu un portofoliu complex de servicii medicale, din toate ariile medicinei, inclusiv din sectorul Diabet si boli de nutritie, este Carpe Diem. Personalul medical din acest sector de activitate sta la dispozitia tuturor celor care au nevoie de ajutorul unui nutritionist, indiferent de motivul acestora: greutate mare, tulburari de alimentatie, diabet sau chiar tulburari hormonale.

Astfel ca pentru programari, oamenii pot suna la numarul de telefon  0269.44.14.15 sau pot face la receptia clinicii, din strada C. Negruzzi, Nr. 12, Sibiu. Pentru mai multe informatii insa, acestia pot accesa si site-ul clinicii https://www.clinica-carpediem.ro/.

5. Policlinica Astra

De asemenea, si in cadrul Policlinicii Astra, oamenii pot beneficia de serviciile unui medic nutritionist, unde dr. Muntean Iulia – medic specialist in diabet, obezitate si boli de nutritie – sta la dispozitia pacientilor sai cu servicii precum:

 • consultatie diabet-obezitate;
 • consultatie de nutritie;
 • analize specifice de laborator;
 • examen de picior;
 • stabilirea unui program de nutritie.

Pentru programare, pacientii au la dispozitie trei numere de telefon: 0269.206.204, 0269.233.016 sau 0741.153.382 au chiar la adresa de email secretariat@policlinicaastra.ro. Totodata, cei care doresc isi pot face si programare online, la adresa https://www.policlinica-astra.ro/contact/ sau chiar la sediul clinicii din Str. Piata Prahovei, nr. 16, Sibiu.

Concluziile pacientilor

Pacientii care au apelat la serviciile unui nutritionist din Sibiu sunt, in general, foarte multumiti de rezultatele pe care le-au obtinut, dar si de profesionalismul cu care fiecare medic sau tehnician in nutritie a tratat problemele pe care acestia le aveau. Din acest motiv, unii inca mai continua colaborarea cu acestia si chiar recomanda, celor care au nevoie, astfel de servicii profesionale.

Concluziile noastre

Cu toate ca una dintre cele mai inalnite situatii pentru care oamenii apeleaza la serviciile unui nutritionist din Sibiu este reprezentata de kilogramele in exces, mai exista si alte motive la fel de importante, dar mai putin cunoscute, cum ar fi cazul celor care sufera de anumite boli si care trebuie sa adopte un regim alimentar strict.

In astfel de cazuri, procesul poate fi unul destul de dificil. De aceea, suportul si profesionalismul, precum si toate celelalte calitati pe care le are un nutritionist bun sunt potrivite pentru a-i ajuta pe cei care se afla intr-un astfel de proces.