Meniu

Radioterapie Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru proceduri de radioterapie in Bucuresti, metoda de tratament care utilizeaza radiatiile ionizante in terapia tumorilor maligne, pacientii se pot adresa unor clinici de top din Capitala, in care exista tehnologia necesara si personal medical specializat. Acest articol este gandit ca un ghid util, cu informatii bine documentate, pentru persoanele carora li s-a prescris radioterapie si nu stiu care ar fi cea mai buna solutie care sa duca la remisia tumorilor prin puterea radiatiilor si la ameliorarea starii de sanatate.

Daca te intereseaza continutul textului de fata, pentru tine sau pentru o persoana draga diagnosticata cu cancer, trebuie sa stii ca exista intotdeauna speranta si posibilitati de vindecare cu terapie potrivita, efectuata corect si temeinic, dupa prescriptia medicului curant. In centrele medicale din Bucuresti, care vor fi prezentate in articol, radioterapia se realizeaza cu echipamente de ultima generatie, pentru cele mai bune rezultate.

Cat costa o sedinta de radioterapie in Bucuresti?

Stii ca radioterapia in Bucuresti sau in oricare alt oras presupune proceduri repetate, de aceea vrei sa stii ce costuri presupune un astfel de demers pentru a-ti pregati din timp bugetul. In tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor catre care ar trebui sa te indrepti, precum si preturile practicate de fiecare dintre ele pentru o sedinta de radioterapie.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Neolife
Clinica-Verificata
250 Ron
 • Pretul pentru o sedinta de Radioterapie porneste de la 250 Ron
 • Centru medical modern
 • Servicii de calitate
 • Investigatii de mare acuratete
 • Tehnologie de ultima generatie
 • Medici profesionisti
 • Tratamente eficiente
 • Timp de asteptare mare
MedEuropa
300 Ron
 • Pret sedinta Radioterapie 300 Ron
 • Clinica la standarde europene
 • Tratamente eficiente
 • Aparatura performanta
 • Servicii gratuite prin CAS
 • Medici profesionisti
 • Empatie si rabdare fata de pacienti
 • Intarzieri in onorarea programarilor la radioterapie
Centrul Amethyst
250 Ron
 • Pret sedinta Radioterapie 250 Ron
 • Act medical de calitate
 • Echipamente moderne
 • Medici profesionisti
 • Tratamente eficiente
 • Timp mare de asteptare
Spitalul OncoFort
300 Ron
 • Pretul pentru o sedinta de Radioterapie porneste de la 300 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Personal amabil
 • Tehnologii inovatoare de terapie
 • Solutii eficiente de tratament
 • Lipsa de punctualitate in onorarea programarilor
Centrul Sanador
300 Ron
 • Pret sedinta Radioterapie 300 Ron
 • Act medical de calitate
 • Medici profesionisti si implicati
 • Rabdare si empatie fata de pacienti
 • Tratamente eficiente
 • Timp de asteptare mare
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul celor mai bune clinici in care poti face radioterapie in Bucuresti

Inainte de a alege o clinica pentru proceduri de radioterapie in Bucuresti, ai nevoie de informatii suplimentare din activitatea centrelor medicale enumerate mai sus, cu ajutorul carora sa te poti incredinta ca iei cea mai buna decizie pentru sanatatea ta sau a cuiva drag. In sectiunea urmatoare a articolului vei afla detalii despre calitatea serviciilor, despre dotarile cu echipamente, despre competentele medicilor si despre opiniile pacientilor care le-au trecut pragul.

1. Neolife

Centrele Medicale Neolife din Bucuresti au o experienta de 10 ani in Romania in ceea ce priveste diagnosticul si tratamentul cancerului, oferind pacientilor servicii de radioterapie, chimioterapie, scintigrafie, imagistica medicala si o policlinica in care au acces la consultatii si diagnostic in peste 20 de specialitati medicale. Vei gasi aici unele dintre cele mai revolutionare tehnologii de investigatie si tratament aduse in premiera in tara noastra, terapii efectuate dupa ultimele protocoale si standarde oncologice internationale, prin tehnici inovative, de pionierat, unice in Romania. Centrele Neolife sunt deservite de o echipa alcatuita din opt medici specializati in radioterapie, cu experienta la spitalele publice de prestigiu din Capitala. In clinicile Neolife sunt disponibile urmatoarele proceduri de radioterapie: radioterapie cu intensitate modulata, Rapid Arc sau VMAT (Volumetric Arc Therapy), IGRT (Image Guided Radiation Therapy), Radioterapia 3D Conformationala si Radiochirurgie. Centrele ofera radioterapie gratuita, prin decontare integrala prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Contra-cost, o sedinta de radioterapie are pretul de 250-350 de lei, in functie de procedura.

Pacientii apreciaza ca Neolife Bucuresti este un centru medical modern, de incredere, cu servicii de calitate, investigatii de mare acuratete, tehnologie de ultima generatie, medici profesionisti si tratamente eficiente. Exista insa si unele persoane nemultumite de timpul mare de asteptare.

Vezi parerile pacientilor despre Neolife
Vezi Pareri

2. MedEuropa

MedEuropa este centrul medical din Bucuresti in care pacientii au acces la radioterapie si oncologie medicala 100% gratuite, prin CAS. Clinica se remarca printr-o echipa multidisciplinara cu experienta – tumor board – si tehnica de ultima generatie pentru tratamente de calitate. Aparatura de radioterapie permite o doza mare de radiatie aplicata pe tesutul tumorelor si, in acelasi timp, o protectie avansata a tesuturilor sanatoase. Se efectueaza aici stereotaxie si brahiterapie, tratamente inovatoare cu rezultate excelente in remisia tumorilor maligne. Specialistii clinicilor MedEuropa abordeaza toate cele trei tipuri de radioterapie curativa: radioterapie exclusiva, radioterapie preoperatorie (neoadjuvanta) si radioterapie postoperatorie (adjuvanta). Departamentul de Radioterapie MedEuropa Bucuresti este format din 9 medici specialisti in radioterapie, coordonati de dr. Gabriel Ricu, director medical, si de dr. Cristian Barbu, medic primar radioterapeut, seful sectiei.

Pretul unei sedinte de radioterapie este de 300 de lei, pentru pacientii care nu beneficiaza de decontare prin CAS.

Pacientii apreciaza ca MedEuropa este o clinica la standarde europene, in care persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice au acces la tratamente eficiente, cu aparatura performanta si la servicii gratuite prin CAS. Despre echipa medicala sunt numai cuvinte de lauda si se amintesc profesionalismul si empatia cu care gestioneaza situatia, precum si rabdarea cu care medicii asculta si explica persoanelor care au nevoie de ingrijire medicala, precum si apartinatorilor acestora. Intarzierile in onorarea programarilor la radioterapie reprezinta un aspect care ar putea fi imbunatatit in activitatea centrului medical.

3. Centrul de Radioterapie Amethyst

Amethyst Radioterapy este un centru medical din Bucuresti, care ofera tratamente oncologice personalizate, la standarde internationale, complet gratuite, decontate prin CAS: radioterapie, chimioterapie, imagistica medicala si terapii suport. In cadrul clinicii se pot efectua proceduri de radioterapie curativa, radioterapie stereotactica, radioterapie paliativa si brahiterapie. Din echipa Amethyst Bucuresti fac parte 8 medici radioterapeuti, 4 medici oncologi si un medic specialist in imagistica medicala. Din anul 2012, cand a fost infiintata, clinica Amethyst din Capitala a realizat tratamente de radioterapie la peste 16.000 de pacienti. Metoda prin care se aplica procedurile este IMRT-VMAT, cea mai noua si performanta soluție de tratare a cancerului.

Pretul unei sedinte de tratament este de 250 de lei.

Pacientii au o parere buna despre actul medical de la Amethyst Therapy, despre echipamentele moderne ale clinicii, despre profesionalismul medicilor si despre eficienta tratamentelor. Organizarea deficitara a programarilor, care genereaza un timp mare de asteptare, si lipsa de empatie a personalului de la receptie sunt aspecte care deranjeaza pe multe dintre persoanele care au solicitat ingrijire medicala in acest centru.

4. Spitalul OncoFort

Spitalul OncoFort din Bucuresti, parte a retelei Gral Medical, este cel mai mare spital oncologic din Romania, care diagnosticheaza si trateaza lunar peste 1200 de pacienti, in sectiile de chirurgie, de radioterapie, de chimioterapie, de dializa si in  centrul de litotritie. Spitalul OncoFort dispune de primul centru privat de radioterapie 3D din Romania, in care s-au efectuat in premiera, incepand cu anul 2010, tratamente de radioterapie performanta (tridimensionala) pe langa serviciile oferite anterior: chimioterapie si consult de specialitate international. Radioterapia se realizeaza in regim de spitalizare de zi, cu echipamente care permit tintirea tumorii, cu protectia aferenta a organelor de risc, acceleratorul de particule dand posibilitatea ca fiecare sedinta de radioterapie sa dureze doar 15 minute. Echipa de la secția de radioterapie este alcatuita din dr. Georgeta Liga, medic specialist, sef sectie radioterapie, dr. Constantin Ciubotaru, dr. Andrada Grigorie si dr. Mihai Teodor Georgescu, medici specialisti radioterapie.

Tariful pentru o sedinta variaza de la 300 la 500 de lei, in functie de metoda utilizata.

Pacientii recomanda serviciile de calitate ale clinicii, medicii profesionisti, tehnologiile inovatoare de terapie, personalul amabil si solutiile eficiente de tratament. Sunt si nemultumiri legate de lipsa de punctualitate in onorarea programarilor.

5. Centrul Oncologic Sanador

La Centrul Oncologic Sanador, pacientii beneficiaza de servicii integrate de oncologie, radioterapie, chimioterapie, chirurgie oncologica, cu tehnologie de top. Aici se pot efectua radioterapie externa (realizata cu un accelerator liniar aflat in apropierea pacientului), radioterapie interna (sursa de radiatii fiind pozitionată in interiorul corpului, in proximitatea tumorii) si radioterapie metabolica (izotopica). Eficienta tratamentelor este asigurata de doua acceleratoare liniare de ultima generatie – TrueBeam si TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, lider mondial în domeniu, si de echipamentul Varian GammaMedPlus iX, care oferă atat pacientului, cat si medicului siguranta, precizie si flexibilitate. Echipa medicala este alcatuita din sapte medici, coordonati de dr. Matei Bara, medic primar radioterapie si seful Departamentului specializat. Deschis in februarie 2018, Centrul Oncologic Sanador este unul dintre cele mai mari centre specializate in diagnosticarea si tratarea cancerului din sistemul medical privat romanesc.

O sedinta de radioterapie contra-cost este tarifata aici cu suma de 300 de lei.

Pacientii au remarcat calitatea ridicata a actului medical de la Centrul Oncologic Sanador si precizeaza ca au beneficiat aici de profesionalismul si implicarea medicilor, de rabdarea si empatia cu care abordeaza bolnavii cu afectiuni maligne si de tratamente eficiente. Pe de alta parte, nemultumirile se refera la probleme organizatorice cum ar fi gestionarea programarilor, timpul de asteptare mare si un comportament lipsit de solicitudine al personalului de la receptie. 

Concluzii

Pacientii care au nevoie de radioterapie in Bucuresti pentru gestionarea si tratamentul afectiunilor maligne pot conta pe centre medicale de top specializate in oncologie. Acestea dispun de o diversitate de servicii integrate pentru persoanele diagnosticate cu cancer, care pot solicita, consultatii, investigatii imagistice si explorari functionale, tratamente imunologice, chirurgicale, chimioterapie, radioterapie si medicina nucleara. Aparatura de ultima generatie, metodele inovatoare de tratament si profesionalismul echipelor de medici cresc sansele de vindecare ale pacientilor.

Cu ajutorul informatiilor din articolul pe care tocmai l-ai terminat de citit, despre centrele medicale din Bucuresti in care se poate efectua radioterapie, cu siguranta vei putea face cea mai buna alegere pentru sanatatea ta, selectand clinica in care ai cele mai mari sanse de a obtine proceduri eficiente in afectiunea de care suferi.