Meniu

Test osteoporoza Alba Iulia

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru ca sanatatea oaselor joaca un rol esential in mentinerea calitatii vietii pe termen lung, un test de osteoporoza in Alba Iulia este disponibil in cadrul unor clinici de top din oras, dotate cu aparatura corespunzatoare, si te va asigura ca nu esti afectat/-a de scaderea densitatii tesutului osos si de fragilitate osoasa, care te-ar putea predispune la dureri, mobilitate scazuta si fracturi. Testul de osteodensitometrie masoara densitatea oaselor in diferite regiuni ale corpului si este cea mai eficienta metoda de screening pentru osteoporoza, afectiunea tacuta care trebuie depistata din timp, pentru a preveni complicatiile.

In acest articol vei gasi o prezentare a clinicilor din Alba Iulia in care poti face testul de osteoporoza, care iti va servi drept ghid de orientare pe o bogata piata a serviciilor medicale private din municipiul resedinta a judetului Alba.

Cat costa testul de osteoporoza in Alba Iulia?

Stii ca efectuarea unui test de osteoporoza in Alba Iulia presupune existenta unei aparaturi specializate si a unui personal competent care sa dirijeze examinarea si sa interpreteze rezultatele, iar aceste calitati implica anumite costuri. In tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor cu servicii specializate in acest sens si tarifele practicate pentru investigatie.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Test osteoporoza
Rating
Website
Xray Digital
Clinica-Verificata
100 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 100 Ron
 • Servicii de calitate
 • Aparatura de ultima generatie
 • Personal profesionist
 • Investigatii performante
 • Amabilitate fata de pacienti
Terra Aster
120 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 120 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti si dedicati meseriei
 • Dotari moderne
 • Personal amabil si empatic
 • Investigatii concludente
 • Timp mare de asteptare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor in care poti face test de osteoporoza in Alba Iulia

Iti doresti o investigatie concludenta la efectuarea unui test de osteoporoza in Alba Iulia, care sa iti indice in mod real starea de sanatate a tesutului osos si sa te ajute sa previi sau sa tratezi eficient problema. In sectiunea urmatoare a articolului vei gasi informatii relevante din activitatea clinicilor mentionate mai sus, despre calitatea serviciilor, despre echipamentele de care dispun, despre competentele medicilor si despre opiniile pacientilor care le-au trecut pragul.

1. Xray Digital

In Alba Iulia, centrul medical din reteaua Xray Digital ofera pacientilor servicii de radiologie si imagistica dentara si test de osteoporoza. Osteodensitometria se efectueaza aici prin metoda DXA (dual energy X-ray absorbtiometry) si este investigatia imagistica prin care se masoara cu ajutorul unei doze infime de raze X densitatea osoasa. Centrul de imagistica din Alba Iulia face parte dintr-o retea de imagistica medicala moderna, cu puncte de lucru si in Sebes si in Ocna Mures. Paleta de investigatii disponibile este alcatuita dintr-o gama variata de radiografii stomatologice 2D si 3D, incluzand: CBCT ​– radiografii volumetrice 3D, radiografii panoramice, radiografii retroalveolare digitale si radiografii generale (la Ocna Mures).

Testul de osteoporoza are in acest centru un pret de 100 de lei pentru un segment, 120 de lei pentru doua segmente si 300 de lei pentru mai multe segmente osoase.

Pacientii au numai cuvinte de lauda pentru Xray Digital Alba Iulia, pentru serviciile de calitate, aparatura de ultima generatie, personalul profesionist, investigatiile performante si pentru amabilitatea cu care au fost tratati aici.

Vezi parerile pacientilor despre Xray Digital
Vezi Pareri

2. Terra Aster

Clinica Medicala Terra Aster dispune de un centru de imagistica medicala in Alba Iulia, in care se pot efectua investigatii diverse, ecografii, radiografii, test de osteoporoza. Osteodensitometria masoara aici densitatea minerala osoasa, printr-o tehnologie SmartScan si OneScan, care determina stadiul afectiunii de osteoporoza. Investigatia pe un segment osos se poate deconta prin Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Alba, pacientilor care prezinta bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist in contract cu CAS. Interpretarea testului si stabilirea unui tratament adecvat se poate face in cadrul clinicii, la unul dintre medicii competenti de la cabinetele de ortopedie, reumatologie sau endocrinologie. Terra Aster este un centru medical prezent de peste 20 de ani pe piata de sanatate privata din Alba Iulia, cu servicii integrate de diagnostic si tratament, investigatii paraclinice si 20 de specializari, medicina muncii si psihologie.

Contra-cost, vei plati aici pentru osteodensitometrie o suma de la 120 de lei pe un segment osos, 150 de lei pentru doua segmente si pana la 350 de lei pentru mai multe segmente osoase.

Pacientii sunt multumiti de interactiunea cu Centrul Medical Terra Aster si declara ca serviciile sunt de calitate, medicii sunt profesionisti si dedicati meseriei, ca dotarile sunt moderne, personalul este amabil si empatic, iar investigatiile sunt concludente. Ca aspect care ar putea fi imbunatatit, persoanele care si-au exprimat parerea semnaleaza timpul de asteptare, chiar cu programare.

Concluzii

Efectuarea unui test de osteoporoza in Alba Iulia este disponibila in cadrul unor cabinete de imagistica performanta, de la centre medicale de top din oras. Fie ca te adresezi unui laborator de imagistica, fie unei clinici de diagnostic si tratament cu servicii multiple, vei gasi aparatura si tehnologia necesara pentru o investigatie de acuratete. Pe baza masuratorilor prin osteodensitometrie DXA,  medicul curant va stabili un diagnostic precis si va prescrie, in caz de nevoie, tratamentul adecvat pentru prevenirea dezvoltatii unei fragilitati osoase si a complicatiilor aferente acesteia.