Meniu

Test osteoporoza Bacau

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Esti in cautarea unei clinici specializate in efectuarea testului de osteoporoza in Bacau? Procedura mai este cunoscuta si sub denumirea de osteodensitometrie (DEXA) si consta in verificarea densitatii osoase. Prin intermediul investigatiei imagistice, medicul specialist poate depista din timp daca pacientul se confrunta sau nu cu osteoporoza. Boala este raspandita mai mult in randul femeilor care au peste 60 de ani, dupa momentul instalarii menopauzei. Din cauza nivelului scazut de estrogen din corp, sistemul osos nu mai este la fel de puternic, fiind supus unei degradari treptate. 

Daca si tu esti predispusa la manifestarea unei astfel de boli, iti prezentam trei clinici in Bacau la care poti apela cu incredere pentru efectuarea acestui test. Afla din timp ce ai de facut pentru ameliorarea osteoporozei, dar si pentru a o preveni.

Cat costa un test de osteoporoza in Bacau?

Testul de osteoporoza este disponibil in mai multe institutii medicale din Bacau, care sunt echipate cu aparaturi si echipamente moderne. Pentru ca rezultatele sunt influentate de calitatea aparaturilor utilizate, atunci si pretul variaza de la o clinica la alta in functie de dotari. Citeste in continuare si afla din tabelul de mai jos care sunt tarifele practicate pentru aceasta investigatie:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Test osteoporoza
Rating
Website
Micromedica
Clinica-Verificata
80 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 80 Ron
 • Aparaturi performante
 • Test de osteoporoza precis
 • Diagnostic corect
 • Plan eficient de tratament
 • Nerespectarea programarilor
 • Apelurile telefonice sunt preluate cu dificultate
Medical Test
70 Ron
 • Pret Test osteoporoza 70 Ron
 • Aparaturi moderne si performante
 • Test de osteoporoza excelent
 • Investigatii imagistice precise si rapide
 • Plan personalizat de tratament
 • Nerespectarea programarilor
MedicalTop
60 Ron
 • Pret Test osteoporoza 60 Ron
 • Investigatii osteodensitometrice excelente
 • Aparaturi de ultima generatie
 • Plan personalizat de tratament
 • Nerespectarea programarilor
 • Atitudinea personalului ar putea fi imbunatatita
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 3 clinici unde poti face testul de osteoporoza in Bacau

Esti din Bacau si nu stii unde poti efectua testul de osteoporoza? Atunci te incurajam sa citesti mai departe si sa descoperi care sunt unitatile medicale pe care ti le recomandam, dar si cat de bine pregatite sunt acestea. Nu amana vizita la medicul de specialitate, pentru a primi indicatiile necesare, dar si pentru a preveni manifestarea unei astfel de boli periculoase:

1. Micromedica

Micromedica este o clinica multidisciplinara din Bacau, in cadrul careia pacientii pot beneficia de un test de osteoporoza la o calitate ridicata. Sectia de radiologie si imagistica medicala dispune de aparaturi si echipamente de ultima generatie conform cerintelor standardelor internationale ISO 9001:2008, certificata la 15 martie 2013 de URS Certification. De asemenea, personalul este priceput in desfasurarea investigatiilor, avand o buna pregatire in domeniu si o experienta vasta capatata de-a lungul timpului in numeroase unitati spitalicesti. 

Pretul pentru testul de osteoporoza DXA pentru o zona este de 80 lei, iar cel whole body este de 130 lei.

Centrul medical de diagnostic este bine cotat de pacienti, multumita rezultatelor precise obtinute. Datorita aparaturilor performante folosite pentru efectuarea osteodensitometriei, fiecare pacient are ocazia de a primi un diagnostic corect, dar si un plan eficient de tratament. Din pacate, programarile nu sunt respectate, iar personalul de la receptie nu raspunde prompt la telefon.

Vezi parerile pacientilor despre Micromedica
Vezi Pareri

2. MedicalTest

MedicalTest este o alta unitate medicala din Bacau catre care iti poti indrepta atentia daca vrei sa beneficiezi de un test de osteoporoza la standarde ridicate. Clinica are in dotari aparatul folosit pentru testul de osteodensitometrie, General Electric, Prodigy Primo, de o calitate superioara, care ofera rezultate ireprosabile. Pe baza sa, medicul specialist reuseste sa stabileasca un diagnostic precis pentru fiecare pacient in parte, indiferent cat de complexa sau severa este problema cu care se confrunta. Aparatul ofera o analiza a riscului de fractura in urmatorii 10 ani pe baza densitatii osoase detectate. 

Pretul aplicat pentru o osteodensitometrie este de 70 lei.

Clinica medicala este apreciata de majoritatea pacientilor, multumita serviciilor ireprosabile de care au beneficiat. Datorita aparaturii moderne si performante care se afla in dotarile unitatii, investigatiile imagistice sunt precise si rapide. Astfel, medicul poate stabili un plan personalizat de tratament. Din pacate, programarile nu se respecta.

3. Clinica MedicalTop

Clinica MedicalTop din Bacau cuprinde peste 35 de specialitati medicale, printre care se numara si ortopedia, prin intermediul careia pacientii pot efectua testul de osteoporoza. Investigatiile imagistice de acest fel sunt efectuate cu ajutorul aparaturilor si echipamentelor de ultima generatie, pacientii avand si posibilitatea de a beneficia de consultatii gratuite, datorita relatiilor contractuale cu CAS. Aparatul este GE LUNAR PRODIGY PRO, un osteodensitometru cu o tehnologie avansata, care ofera informatii despre: indicele de masa corporala, masa corporala slaba, grasimea de pe picioare, brate si trunchi, masurarea pierderii osoase, rata metabolica de repaus etc. 

Pretul pentru testul de osteoporoza este de 60 lei.

Profesionalismul si implicarea cadrelor medicale sunt principalele motive pentru care pacientii apeleaza la serviciile clinicii MedicalTop. Investigatiile imagistice osteodensitometrice sunt excelente multumita aparatului performant, iar planul de tratament recomandat este adaptat in functie de patologiile fiecarui pacient. Pe de alta parte, este important de mentionat ca programarile nu se respecta, iar personalul de la receptie este slab pregatit.

Concluzii

Daca ai peste 60 de ani, indiferent ca esti barbat sau femeie, asigura-te ca faci regulat testul de osteoporoza in Bacau pentru a depista boala din timp si pentru a-i aplica tratamentul indicat de medicul specialist. Nu amana vizita la medic si nici nu iti neglija investigatiile, pentru ca te pot salva de afectiuni periculoase.