Meniu

Test osteoporoza Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Vrei sa-ti faci un test de osteoporoza in Bucuresti? Fiind vorba de capitala, nu trebuie sa te surprinda faptul ca optiunile pe care le ai la dispozitie sunt numeroase. Pentru a lua o decizie cat mai potrivita pentru tine, trebuie sa-ti faci din timp o idee in legatura cu modul in care isi desfasoara activitatea centrele si clinicile medicale din oras. 

In cadrul clinicilor din Bucuresti se gasesc echipamente de ultima generatie, prin intermediul carora medicii specialisti pot obtine rezultate concrete cu privire la starea de sanatate a unui pacient. In acest fel, ei dispun de informatiile necesare pentru a elabora un plan de tratament personalizat. Cu o simpla programare la o clinica din oras poti beneficia si tu de servicii de calitate! 

Cat costa testul de osteoporoza in Bucuresti? 

Exista mai multi factori care au potentialul de a influenta pretul testului de osteoporoza in Bucuresti, de la experienta si pregatirea medicilor care se ocupa de efectuarea acestuia, la tehnica de lucru. Tocmai de aceea, noi ti-am pregatit un tabel in care au fost incluse tarifele practicate pentru serviciul de osteodensitometrie la mai multe centre din oras: 

Top Clinici
Top Clinici
Pret Test osteoporoza
Rating
Website
Osteodensys
Clinica-Verificata
280 Ron
 • Pret Test osteoporoza 280 Ron
 • Tehnologie de ultima generatie
 • Medici specialisti
 • Atmosfera placuta
 • Diverse pachete
 • Curatenie
Imamed
100 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 100 Ron
 • Aparatura de ultima generatie
 • Medici primari si specialisti
 • Experienta in domeniu
 • Campanii promotionale
 • Atmosfera placuta
 • Plata in rata
 • Curatenie
Centrul Brancusi
120 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 120 Ron
 • Tehnologie moderna
 • Medic specialist
 • Laborator medical propriu
 • Diverse parteneriate
 • Personal slab pregatit la receptie
 • Programarile nu se respecta
Lotus Med
100 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 100 Ron
 • Aparatura medicala performanta
 • Gama variata de servicii
 • Laborator de analize propriu
 • Programarile nu sunt respectate
Alfa Polyclinics
210 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 210 Ron
 • Aparatura moderna
 • Experienta in domeniu
 • Curatenia
 • Timp de asteptare ridicat
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top clinici la care se efectueaza testul de osteoporoza in Bucuresti 

Intrucat bugetul nu este singurul aspect care conteaza atunci cand vine vorba de testul de osteoporoza in Bucuresti, iti punem la dispozitie si o lista cu mai multe informatii in legatura cu centrele care ofera acest serviciu in capitala. Dupa parcurgerea fiecarei descrieri in parte, vei afla detalii relevante despre dotari, echipa medicala si facilitatile la care ai acces: 

1. Clinica Osteodensys  

O prima clinica pe care o poti vizita in scopul efectuarii testului de osteoporoza in orasul Bucuresti este Osteodensys. Pentru efectuarea osteodensitometriei, in cadrul  acestei clinici se foloseste tehnologia de ultima ora REMS sau Multi Spectrometria Ecografică cu Radiofrecvență. Raportul medical obtinut in urma testului contine densitatea minerala osoasa, scorul de fragilitate osoasa, scor T, scor Z, Frax si indexul de masa corporala. De efectuarea serviciilor se ocupa o echipa formata din medici reumatologi specialisti, cu experienta in domeniu, precum Dr. Casandra Buzatu, Dr. Teodora Porcisanu si Dr. Andrei Dobrescu. Clinica pune la dispozitia pacientilor si diverse pachete de servicii, precum pachetul de monitorizare gravide, care consta in 3 examinari de tip osteodensitometrie REMS. 

Pentru o osteodensitometrie REMS, pretul este de 280 de lei. In cazul in care un pacient alege pachetul in care este inclusa si consultatia reumatologica, pretul creste la 470 de lei. 

Mai multe persoane au avut parte de o experienta foarte placuta in cadrul Clinicii Osteodensys, intrucat programarile sunt respectate, iar personalul medical da dovada de amabilitate. Oamenii care ajung aici se simt in siguranta, datorita atmosferei primitoare. Problemele de sanatate sunt depistate rapid, iar medicii fac tot posibilul sa ofere explicatii si solutii utile. 

Vezi parerile pacientilor despre Clinica Osteodensys  
Vezi Pareri

2. Imamed  

Un alt centru in cadrul caruia se foloseste tehnologie de ultima generatie pentru efectuarea testului de osteoporoza este Inamed din Bucuresti. Aparatul din dotarea centrului este osteodensitometrul Horizon DXA System, care utilizeaza 64 de detectori ceramici pentru a imbunatati calitatea imaginii obtinute. Investigatia nu se rezuma doar la masurarea densitatii osoase, ci ofera o evaluare completa si apreciaza totodata riscul de fractura si raspunsul la tratament. Din echipa centrului fac parte medici bine pregatiti pe partea de radiologie si imagistica medicala, precum Dr. Ciprian Filipiuc, Dr. Bogdan-Georgian Tudose, Dr. Felicia Enea etc. In plus, centrul le permite pacientilor sa achite in rate serviciile de care beneficiaza. In scopul de a creste gradul de constientizare cu privire la diverse afectiuni, Imamed organizeaza in mod periodic campanii promotionale. 

Pretul osteodensitometriei porneste de la 100 de lei pentru un segment si ajunge la 240 de lei. 

Exista persoane care frecventeaza de ani de zile centrul Imamed, tocmai pentru ca sunt super multumite de serviciile de care au parte aici. Profesionalismul si amabilitatea de care dau dovada medicii ii determina pe acestia sa recomande mai departe clinica. Un alt aspect apreciat de pacienti este curatenia, intruct contribuie la o atmosfera placuta. 

3. Centrul Medical Brancusi

Persoanele care intentioneaza sa-si faca un test de osteoporoza la Centrul Medical Brancusi din Bucuresti pot opta pentru osteodensitometria segmentara sau All Body. Tehnologia moderna DEXA folosita in cadrul centrului are ca scop obtinerea unor rezultate concrete, pe baza carora sa se poate stabili o abordare terapeutica potrivita. De efectuarea testului se ocupa Dr. Carmen Daniela Toader, medic specialist in radiologie-imagistica medicala. Pacientii straini beneficiaza de suport in limba engleza si franceza, datorita unui partener extern care ofera servicii de traducere. Mai mult decat atat, in cadrul centrului exista si o farmacie in contract CASMB. Cu privire la programari, acestea se fac de luni pana vineri exclusiv pe WhatsApp.  

Pentru o osteodensitometrie, pretul porneste de 120 de lei. 

Pacientii care au apelat de mai multe ori la serviciile prestate in cadrul Centrului Medical Brancusi au adus cuvinte de lauda la adresa medicilor, datorita interactiunii placute de care au avut parte. Exista si aspecte negative, precum faptul ca programarile nu sunt intotdeauna respectate, iar personalul de la receptie este slab pregatit. 

4. Lotus Med

Cu un portofoliu impresionant de servicii, clinica Lotus Med reprezinta o optiune ideala pentru cei care-si doresc efectuarea testului de osteoporoza in Bucuresti. Alte investigatii de care pot beneficia pacientii clinicii sunt cele de rezonanta magnetica, mamografia si computerul tomograf. Osteodensitometria se efectueaza pin echipamentul DXA General Electric Lunar Prodigy, care permite atat analiza segmentata, cat si pe cea total-body. Tot aici, pacientii pot opta pentru o osteodensitometrie a antebratului, a colului femural sau a coloanei vertebrale. Investigatiile sunt realizate de un personal medical format din profesionisti bine pregatiti in domeniu. 

Pretul pentru un test de osteoporoza incepe de la 100 de lei, in cazul celui pentru un segment. 

Experienta acumulata in domeniu, atentia la detalii si profesionalismul sunt doar cateva dintre aspectele apreciate de persoanele care au trecut pragul clinicii Lotus Med, in scopul de a beneficia de serviciile sale. Totusi, chiar daca spatiul in care pacientii isi asteapta randul este curat si frumos amenajat, el este totodata destul de limitat. Nici programarile nu sunt mereu respectate. 

5. Alfa Polyclinics

Lista se incheie cu o ultima clinica in cadrul careia se efectueaza testul sa osteoporoza sau  osteodensitometria in Bucuresti si anume Alfa Polyclinics. Pentru efectuarea ei se foloseste aparatul DXA, iar screeningul dureaza in medie 5-10 minute. Pe baza informatiilor obtinute in urma testului de osteoporoza, echipa talentata din cadrul clinicii poate stabili un plan de tratament individualizat, care sa raspunda cu exactitate nevoilor pacientilor. 

Pretul investigatiei incepe de la 210 lei pentru un segment. 

Persoanele care au acordat un rating pozitiv clinicii Alfa Polyclinics si-au justificat alegerea aducand in discutie disponibilitatea echipei de aici, intrucat au primit de fiecare data informatiile de care aveau nevoie din partea personalului de la receptie. In acelasi timp, au existat mai multe situatii in care personalul de la receptie nu a reusit sa faca fata cererilor, fiind insuficient. Timpul de asteptare poate sa fie si el unul destul de mare. 

Concluzii

Prin urmare, daca iti doresti sa afli mai mule despre starea ta de sanatate, prin intermediul unui test de osteoporoza in Bucuresti, clinicile descrise in randurile de mai sus iti stau la dispozitie cu aparatura performanta si echipe talentate. Dupa ce te programezi, online sau telefonic, tot ce ramane de facut este sa te prezinti la clinica aleasa!