Meniu

Test osteoporoza Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Vrei sa faci test de osteoporoza in Iasi? Numit osteodensitometrie (DEXA), acest test este utilizat pentru diagnosticul osteoporozei, care este o afectiune frecventa mai ales printre femeile cu varsta de peste 65 de ani. Aceasta afectiune e caracterizata de slabirea rezistentei osoase, care nu mai asimileaza calciu si alte minerale esentiale. Analiza DEXA este necesara pentru a determina riscul de osteoporoza si este la momentul actual investigatia de referinta la capitolul masurarii densitatii osoase.

Nu doar femeile in varsta de peste 65 de ani sunt expuse riscului de a face osteoporoza. Examenul DEXA este recomandat si femeilor care se afla la menopauza, barbatilor care au peste 70 de ani si in general, adultilor care sufera de afectiuni sau care urmeaza tratamente ce pot rezulta in pierdere de masa osoasa. Din acest articol, poti afla unde se fac examene DEXA in Iasi, precum si tariful pentru efectuarea testului. 

Cat costa efectuarea unui test de osteoporoza in Iasi?

Numit de majoritatea pacientilor test de osteoporoza, osteodensitometria este disponibila in cadrul mai multor clinici din Iasi, unde se foloseste aparatura moderna si unde profeseaza specialisti cu experienta. Mai departe, poti vedea un tabel in care sunt surprinse numele celor mai bune clinici si tariful aferent unei analize DEXA:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Test osteoporoza
Rating
Website
MediBlue
Clinica-Verificata
150 Ron
 • Pret Test osteoporoza 150 Ron
 • Servicii medicale de inalta calitate
 • Medici profesionisti
 • Implicare si intelegere
 • Personal amabil la receptie
 • Conditii foarte bune
Dorna Medical
100 Ron
 • Pret Test osteoporoza 100 Ron
 • Servicii medicale de inalta calitate
 • Personal bine pregatit
 • Amabilitate
 • Implicare si dorinta de a ajuta
Arhimed
90 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 90 Ron
 • Act medical de calitate
 • Personal bine pregatit
 • Comunicare clara
 • Empatie si implicare
 • Conditii bune
 • Programarile nu se respecta
Elytis Hospital
100 Ron
 • Pretul Testului de osteoporoza porneste de la 100 Ron
 • Servicii medicale de calitate
 • Preturi rezonabile
 • Medici profesionisti
 • Atentie, amabilitate si rabdare
 • Explicatii clare si detaliate
 • Aparatura ultramoderna si conditii bune
Providenta
150 Ron
 • Pret Test osteoporoza 150 Ron
 • Servicii de calitate impecabila
 • Cadre medicale profesioniste
 • Amabilitate si implicare
 • Conditii foarte bune
 • Apelurile sunt preluate cu dificultate
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici pe care le poti alege pentru testul de osteoporoza in Iasi

Persoanele care locuiesc in Iasi sau in apropiere si trebuie sa faca un test de osteoporoza au la dispozitie serviciile mai multor clinici din orasul lor. Testarea este o necesitate in cazul persoanelor care prezinta afectiuni asociate cu osteoporoza, care au trecut de varsta de 65 de ani si/sau care au in familie istoric de osteoporoza. Inclusiv stilul de viata poate favoriza aparitia osteoporozei, fumatul si consumul excesiv de alcool fiind doi factori risc. 

Daca te afli intr-una din categoriile de risc si trebuie sa faci analiza DEXA, poti sa alegi una dintre urmatoarele clinici din Iasi:

1. Policlinica MediBlue

In Iasi, efectuarea testului de osteodensitometrie se poate face la MediBlue, care este o policlinica medicala ultramoderna. Aceasta si-a inceput activitatea in anul 2017, avand o lista de servicii foarte variata, in care sunt cuprinse aproximativ 20 de specialitati medicale. Centrul reuseste sa ofere un act medical inalt calitativ datorita echipei formate din medici cu experienta, orientati spre performanta. Pe langa pregatirea personalului specializat, calitatea serviciilor este sustinuta de tehnologia moderna de care dispune clinica. Fiecare pacient beneficiaza de o abordare integrata, fiind vorba despre un centru medical multidisciplinar. 

Pretul osteodensitometriei este de 150 lei.

Foarte multe persoane spun ca merg cu drag la MediBlue atunci cand au nevoie de ingrijiri medicale, pentru ca doctorii de acolo sunt profesionisti, implicati, intelegatori si corecti. Dedicarea acestora si atitudinea calma sunt in egala masura apreciate de persoanele care au trecut pragul clinicii. Mai mult de atat, personalul de la receptie este amabil si raspunde la toate intrebarile. Clinica este curata si conditiile sunt foarte bune. In mare parte, recenziile sunt pozitive, dar exista persoane care spun ca programarile nu se respecta. 

Vezi parerile pacientilor despre Policlinica MediBlue
Vezi Pareri

2. Dorna Medical

Dorna Medical este o alta unitate medicala situata in Iasi unde se efectueaza, printre altele, test de osteoporoza. Lista de servicii cuprinde mai multe specialitati medicale si se fac numeroase tipuri de analize de laborator si investigatii imagistice. Clinica dispune de aparatura de ultima generatie, astfel incat rezultatele sa fie precise si actul medical sa se alinieze la standardele internationale privind calitatea. Dorna Medical este o retea in care sunt integrate mai multe centre de imagistica, policlinici si laboratoare medicale, iar de-a lungul anilor de activitate a ajuns unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale in regim privat din nordul Romaniei.  

Tariful unei analize DEXA este de 100 lei.

Serviciile de la Dorna Medical sunt de calitate, iar centrul este curat, bine organizat si dotat cu aparatura performanta. Asa reiese din parerile pacientilor, care au impartasit impresii in mediul online dupa ce au beneficiat de servicii medicale la aceasta clinica. Personalul este foarte bine pregatit, amabil si dornic sa ajute.

3. Arhimed

Specializat in radiologie si imagistica, centrul Arhimed este una dintre cele mai bune locatii din Iasi pe care le poti alege pentru efectuarea testului de osteodensitometrie. Lista de servicii a acestui centru cuprinde majoritatea explorarilor imagistice de rutina (CT, ecografie, radiografie, mamografie). Colectivul este format din medici primari si medici specialisti care pun accent pe precizie in diagostic si pe calitatea actului medical, folosind aparatura performanta.   

Pretul pentru osteodensitometrie variaza intre 90 si 200 lei. 

Referitor la feedback-ul pacientilor, multi dintre acestia si-au relatat experienta in mediul online, unde au subliniat mai multe avantaje ale acestui centru de radiologie si imagistica: profesionalism, confort si conditii bune, promptitudine si calitate ireprosabila a serviciilor. Personalul este bine pregatit, ofera pacientului informatii clare despre diagnostic si pasii care trebuie urmati, dand dovada de empatie, amabilitate si implicare. Exista cateva persoane care spun ca programarile nu se respecta.

4. Elytis Hospital

Testul de osteoporoza se poate face si la Elytis Hospital din Iasi, unitate medicala in dotarea careia exista aparatura medicala performanta si unde se efectueaza proceduri complexe. Spitalul a fost deschis cu obiectivul de a asigura pacientilor ingrijiri medicale de inalta calitate si de a le oferi acces la tratamente curative pentru diferite afectiuni. Clinica este dotata cu aparatura performanta, iar personalul medical se afla intr-o permanenta instruire pentru a fi la curent cu tehnici terapeutice moderne. Lista de servicii acopera 40 de specialitati medicale si insumeaza peste 250 de servicii. 

Pretul analizei DEXA porneste de la 100 lei.

Spitalul Elytis este apreciat de un numar mare de pacienti, care sustin ca medicii interactioneaza foarte bine cu cei care trec pragul spitalului, ca sunt empatici si intelegatori. Acestia sunt bine pregatiti, ofera toate explicatiile necesare privitor la diagnostic, riscuri si beneficii ale unor interventii etc. Atentia, amabilitatea si rabdarea sunt alte calitati ale personalului de la aceasta clinica. Pacientii sunt de parere ca preturile sunt rezonabile si subliniaza ca intreaga echipa este interesata sa contribuie la imbunatatirea starii pacientului. Aparatura este ultramoderna si conditiile sunt foarte bune. Serviciile sunt de calitate, insa unul dintre dezavantaje este aglomeratia de la receptie. De asemenea, unele persoane spun ca au intalniti medici a caror atitudine nu este tocmai profesionista.

5. Providenta

Providenta este un spital din Iasi unde se efectueaza teste de osteoporoza si alte investigatii medicale moderne. Acesta si-a inceput activitatea in anul 2008 si a continuat sa isi extinda lista de servicii, prin infiintarea unui departament de radiologie si imagistica medicala, achizitia unor echipamente moderne si includerea mai multor tipuri de interventii in portofoliu. Sunt acoperite multiple specialitati medicale, cum ar fi endocrinologia, neurologia, ortopedia, reumatologia etc. si colectivul este format din medici primari si medici specialisti.  

Efectuarea testului DEXA la acest spital costa 150 lei.

Persoanele care au fost internate la acest spital sau care au mers acolo pentru diferite investigatii se declara multumite. Numerosi pacienti au scris in recenziile de pe internet ca au beneficiat de servicii de calitate impecabila, oferite de medici dedicati meseriei. Cadrele medicale sunt laudate pentru profesionalism, implicare si amabilitatea fata de pacient. Un alt avantaj, pe langa comportamentul exemplar al cadrelor medicale, sunt conditiile ireprosabile din spital. Exista si pareri mai putin pozitive, de la oameni care spun ca nu se raspunde la telefon si ca unele consultatii se desfasoara prea rapid.

Concluzii

Acestea sunt cele mai bune clinici din Iasi la care poti apela pentru testul de osteoporoza. Pentru a alege corect unitatea medicala, asigura-te ca verifici informatii despre reputatia ei si despre experienta medicilor. Clasamentul de mai sus poate fi utilizat ca punct de plecare in alegerea unei clinici ale carei servicii corespund cerintelor tale.