Meniu

Pneumologie Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Exista multe informatii utile, cu privire la starea ta de sanatate, pe care le poti obtine in urma unei consultatii de pneumologie in Brasov cu un medic specialist. Simptomele multor afectiuni pot fi reduse sau chiar eliminate, atunci cand bolile respective sunt descoperite cand inca se afla in stadiul de inceput. In caz contrar, medicii pot stabili un plan de tratament care sa le amelioreze. 

Ramura de pneumologie este una dezvoltata in Brasov, asa ca n-ai de ce sa te reorientezi catre capitala sau alte orase din imprejurimi, intrucat la clinicile de aici isi desfasoara activitatea medici talentati si bine pregatiti. De asemenea, centrele in care exista specializari ca pneumologia sunt de cele mai multe ori dotate cu aparatura performanta, aspect ce asigura calitatea serviciilor. 

Cat costa o consultatie de pneumologie in Brasov? 

Nu toate clinicile care ofera servicii de pneumologie din Brasov practica aceleasi tarife, motiv pentru care doua persoane pot achita sume diferite pentru acelasi serviciu, in functie de locul pe care decid sa-l viziteze in acest scop. In tabelul urmator sunt prezentate preturile consultatiei de pneumologie la mai multe clinici din oras: 

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Theracardia
Clinica-Verificata
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Medic primar
 • Experienta in domeniu
 • Diverse servicii
 • Timp de asteptare ridicat
RMN Diagnostica
270 Ron
 • Pret Consultatie 270 Ron
 • Medic primar
 • Diverse servicii
 • Experienta in domeniu
 • Contract CAS
 • Atitudinea personalului de la receptie ar putea fi imbunatatita
 • Nu se respecta programarile
Polimed Dacia
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Medici primari
 • Conditii optime de siguranta
 • Diverse abonamente
 • Curatenie
 • Aglomeratie
 • Personal slab pregatit la receptie
S. Sf. Constantin
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Tehnologie de ultima generatie
 • Medici primari
 • Contract CAS
 • Experienta in domeniu
 • Programarile nu se respecta
 • Personal nepregatit la receptie
Centrul Medo
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Echipament modern
 • Personal calificat
 • Experienta in domeniu
 • Programarile nu sunt respectate
 • Atitudinea personalului de la receptie ar putea fi imbunatatita
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top clinici care ofera consultatii de pneumologie in Brasov

Numarul clinicilor in cadrul carora se efectueaza, printre altele si servicii de pneumologie in orasul Brasov este unul generos, asa ca ai multe optiuni din care sa alegi. Mai jos ai un top alcatuit din cinci astfel de clinici, insotite de cate o scurta descriere. Pe baza informatiilor pe care urmeaza sa le afli, vei putea lua o decizie potrivita pentru sanatatea ta: 

1. Theracardia 

Lista incepe cu Theracardia, o clinica medicala care ofera servicii de cardiologie, ecografie, endocrinologie, medicina interna, neurologie, psihiatrie si pneumologie, toate acestea in Brasov. In afara de consultatia propriu-zisa, pacientii mai pot opta si pentru alte servicii de tip spirometrie, poligrafie si titrare oxigen. De efectuarea serviciilor se ocupa Dr. Valeria Iancu, medic primar in pneumologie, cu domeniu de interes apneea in somn. De asemenea, medicul are o experienta ampla in polisomnografie si boala pulmonara cronica obstructiva. Programarile se pot face prin apel telefonic, SMS sau online prin completarea formularului disponibil pe site-ul clinicii. 

O consultatie de pneumologie costa 150 de lei. 

Persoanele care au avut parte de o experienta placuta in cadrul clinicii Theracardia au adus cuvinte de lauda la adresa personalului, atat celui de la receptie, cat si celui medical. Amabilitatea si rabdarea acestora nu sunt trecute cu vederea. Un aspect negativ legat de clinica pe care l-au amintit pacientii este spatiul redus de care dispune aceasta. Exista si situatii cand timpul de asteptare este mai mare decat ar fi trebuit sa fie.  

Vezi parerile pacientilor despre Theracardia 
Vezi Pareri

2. RMN Diagnostica 

Tot pentru a beneficia de expertiza unui pneumolog in Brasov, oamenii pot opta pentru Centrul Medical de Diagnostic RMN Diagnostica. Povestea centrului a inceput in anul 2007 la Sibiu, iar odata cu trecerea timpului, acesta s-a extins, astfel incat sa ofere servicii de calitate si in alte orase ale tarii. Medicul primar pneumolog care isi desfasoara activitatea aici este Dr. Gabriela-Victoria Bunea, iar printre competentele sale se regasesc somnologia si endoscopia bronsica. Serviciile prestate la acest centru sunt consultatia de specialitate, controlul, spirometria complementara, spirometria cu test si interpretarea analizelor. In acelasi timp, oamenii au posibilitatea sa beneficieze de serviciile de care au nevoie in mod gratuit, prin intermediul biletului de trimitere. 

Pretul consultatiei de pneumologie este de 270 de lei. 

Experienta foarte buna de care au avut parte mai multi oameni care au optat pentru serviciile centrului RMN Diagnostica se datoreaza profesionalismului, receptivitatii si amabilitatii de care a dat dovada personalul medical de la clinica. In acelasi timp, au existat si episoade mai putin placute, din cauza personalului slab pregatit de la receptie si a programarilor anulate fara explicatie.

3. Centrul Polimed Dacia  

Un alt centru care ofera servicii de pneumologie de calitate in Brasov este Centrul Polimed Dacia. Cei doi pneumologi care isi practica meseria aici sunt Dr. Valeria Iancu si Dr. Mihaela Paula Serbanescu, iar printre serviciile pe care le asigura se numara consultatia initiala, consultatia de control si spirometria. Clinica pune accent pe siguranta pacientilor, asa ca normele de igiena sunt respectate cu strictete. De asemenea, clinica pune la dispozitia persoanelor interesate diverse abonamente pe care le pot achizitiona, pentru a avea acces la servicii medicale de fiecare data cand au nevoie de ele, ca de exemplu abonamentul Silver, Gold sau Platinum. 

Consultatia de specialitate costa 150 de lei. 

Din momentul in care pasesc in interiorul sau, pacientii pot observa conditiile optime de curatenie si caracterul modern al centrului. Personalul medical este apreciat pentru serviciile de calitate pe care le asigura de fiecare data, insa acelasi lucru nu se poate spune si despre echipa care se ocupa de organizare, intrucat centrul este de cele mai multe ori aglomerat. Nici personalul de la receptie nu este suficient de pregatit incat sa se descurce cu succes in situatiile respective. 

4. Spitalul Sf. Constantin

Inaugurat la data de 10 martie 2011, Spitalul Sf. Constantin s-a extins intr-o noua locatie in anul 2019, in scopul de a le oferi oamenilor un portofoliu de specializari cat mai variat, printre care se afla si pneumologia in Brasov. Efortul medicilor este sustinut de aparatura de top ce se afla in dotarea spitalului. De ramura de pneumologie se ocupa doi medici primari: Dr. Stefan Cojocaru si Dr. Antonia Georgia Mogos. Dintre acestia, primul se afla in contract CAS, ceea ce inseamna ca oamenii care se programeaza la o consultatie vor beneficia de ea in mod gratuit. 

Pretul unei consultatii de pneumologie este de 250 de lei. 

Cei mai multi pacienti care au apreciat serviciile prestate in cadrul Spitalului Sf. Constantin au scos in evidenta calitatea acestora. Chiar si asa, o problema comuna la alte clinici, care se regaseste si aici, este cea a programarilor care nu sunt respectate, ceea ce denota o organizare slaba. Nici personalul nepregatit de la receptie nu ofera informatii utile in momentele de acest fel. 

5. Centrul Medo 

Fiind vorba de primul centru de asistenta medicala la domiciliu non-stop infiintat in Romania, echipa Medo a avut suficient timp la dispozitie pentru a-si perfectiona serviciile de pneumologie si nu numai, in Brasov. Povestea centrului a inceput in 1994, iar in prezent, obiectivul sau este de a rezolva problemele pacientilor, prin punerea la dispozitie a echipamentului si expertizei necesare in acest sens. De serviciile din categoria de pneumologie, de la consultatii de specialitate si pana la proceduri diagnostice, se ocupa Dr. Paul Becheanu. 

Cu privire la pretul consultatiei, acesta este de 150 de lei. 

Profesionalismul este aspectul pe care pacientii il apreciaza cel mai mult la personalul Centrului Medo. La acesta se mai adauga empatia si eficienta. Exista persoane care apeleaza la serviciile de aici de ani de zile, tocmai pentru ca de fiecare data au parte de o experienta pe placul lor. Din pacate, programarile nu se respecta, iar oamenii sunt nevoiti sa astepte mult timp pe holuri. Nici personalul care se ocupa de interactiunea cu pacientii nu este bine pregatit. 

Concluzii

In final, daca ai nevoie de serviciile unui cabinet de pneumologie in Brasov, cele cinci optiuni prezentate mai sus iti stau la dispozitie. De regula, metoda cea mai facila prin care te poti programa la o intalnire cu un medic specialist este printr-un apel telefonic, insa unele clinici iti pun la dispozitie un formular online, pe care il poti completa in doar cateva secunde.