Radiografie coloana Cluj

Radiografie coloana Cluj

O radiografie de coloana in Cluj iti poate oferi o imagine clara asupra starii de sanatate a coloanei vertebrale, ajutandu-l pe medicul curant sa puna un diagnostic precis, sa previna si sa trateze eventualele complicatii ale afectiunilor coloanei vertebrale, in situatia in care te confrunti cu probleme si dureri suparatoare la nivelul acesteia.
Ca metoda de investigatie non-invaziva si nedureroasa, radiografia presupune expunerea zonei examinate la razele X, care vor penetra tesuturile si vor fi absorbite de acestea, permitand inregistrarea pe film fotografic. De asemenea, in Cluj este disponibila pacientilor si radiografia digitala, care presupune obtinerea unei imagini digitale in urma expunerii la razele X.

Unde faci radiografie de coloana in Cluj?

Radiografia de coloana este o investigatie folosita frecvent in diagnosticarea afectiunilor coloanei, iar Cluj-Napoca are extrem de multe posibilitati in acest sens. Pentru a economisi timp si energie in cautarea celui mai bun cabinet de radiologie unde poti efectua examinarea, iti va fi de ajutor clasamentul de mai jos, al celor mai bune clinici in care poti face radiografia coloanei.

Top 3 clinici recomandate pentru radiografia de coloana

Pentru ca exista mai multe clinici in judetul Cluj unde se pot face radiografii de coloana, poate fi dificil sa alegi una singura. De aceea, poti lua in considerare urmatoarele descrieri care surprind informatii esentiale care sa te ghideze spre clinica potrivita nevoilor tale:

1. Affidea

Aceasta clinica este o optiune prioritara pentru pacientii din Cluj carora li s-a recomandat sa faca radiografie la coloana, deoarece reprezinta unul dintre punctele medicale de top in ceea ce priveste imagistica medicala. Este parte din grupul Affidea, liderul european in servicii de diagnostic imagistic de inalta performanta, ambulatoriu si tratament al cancerului, aflat si in Romania de 20 de ani. Centrul medical pune la dispozitia pacientilor si servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.
Tariful pentu radiografia coloanei difera in functie de zona coloanei examinata cu ajutorul razelor X. Astfel, pentru o radiografie de coloana cervicala, tariful perceput de clinica este de 100 lei.
Pacientii punctelor din Cluj ale grupului Affidea apreciaza amabilitatea personalului medical si administrativ. De asemenea, sunt apreciate profesionalismul personalului, curatenia si faptul ca rezultatele sunt oferite in timp util. Unii pacienti apreciaza si pozitionarea clinicii, care permite gasirea usoara a unui loc de parcare. Totusi, exista si pareri conform carora programarile nu sunt respectate, managamenetul clinicii fiind caracterizat drept defectuos de unii pacienti.

2. Medstar

Medstar se regaseste in Cluj-Napoca in mai multe puncte de lucru in care pot fi efectuate investigatii medicale de calitate, printre care si radiografia coloanei. Pacientii pot beneficia de serviciile clinicilor atat in regim gratuit, prin trimitere de la medicul de familie si decontare de catre Casa de Asigurari de Sanatate, sau prin intermediul unor asigurari la companii private, cat si contra cost. Ambele variante asigura pacientului un act medical de calitate, realizat cu grija si respect fata de starea de sanatate a acestuia.
Costurile pentru radiografia de coloana difera in functie de zona examinata. Pentru o radiografie de coloana cervicala pacientul va achita suma de 90 lei.
Din opiniile pacientilor care si-au relatat experienta in mediul online reiese ca echipa medicala este una profesionista, iar personalul administrativ amabil. Disponibilitatea pentru comunicare, empatia si pregatirea personalului sunt cateva dintre punctele forte ale clinicii. Exista si pacienti care sustin ca programarile nu se respecta si ca exista o oarecare dezorganizare la acest capitol.

3. Intervisan

Clinicile din Cluj cu acest nume sunt o optiune buna pentru radiografia coloanei, intrucat pun la dispozitia clientilor servicii in numeroase domenii ale medicinei, personal de specialitate bine pregatit si o traditie in lucrul cu pacientul de peste 25 de ani pe piata medicala din Romania.
La Centrele Intervisan functioneaza contracte cu Casa Județeana de Asigurari de Sanatate Cluj, astfel incat pacientii pot beneficia de gratuitatea si decontarea unora dintre serviciile medicale, care pot fi accesate pe baza unei trimiteri de la medicul de familie. Totodata, radiografia de coloana se poate realiza si prin achitarea tarifelor aferente. Acestea variaza in functie de zona coloanei investigata radiologic. Pentru o radiografie de coloana, pacientul va plati 80 lei.
O analiza a gradului de satisfactie a clientilor Intervisan Cluj releva faptul ca pacientii se declara multumiti de tratamentul aplicat aici si de profesionalismul medicilor, precum si de conditiile de cazare. Inclusiv curatenia din sala de asteptare constituie un aspect apreciat. Exista si clienti care au notat faptul ca nu se tine cont de programari si ca acestea se decaleaza foarte mult uneori.

Concluziile noastre

Investigatie necesara pentru verificarea starii de sanatate a coloanei vertebrale si pentru depistarea afectiunilor acesteia, radiografia coloanei se poate efectua la Cluj in cele mai bune conditii in termeni de profesionalism si existenta a unei aparaturi adecvate examinarii cu raze X.

Pacientii pot beneficia la clinicile private din Cluj care efectueaza radiografia de coloana atat de servicii medicale in regim gratuit, pe baza de asigurare de sanatate in sistemul public sau la o companie privata, cat si contra cost, fiecare clinica avand tarifele ei in functie de zona coloanei investigata radiologic.