Meniu

Radiologie Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Daca te intereseaza cum se prezinta piata serviciilor de radiologie din Cluj, ai ocazia sa afli informatii utile din acest articol. Iti prezentam cinci centre bine dotate, in care se efectueaza diverse tipuri de examinari de radiologie-imagistica, de la radiografii clasice sau digitale, la mamografii, computer tomograf, RMN, ecografii, osteodensitometrie (DEXA).

Radiologia este o ramura a medicinei care utilizeaza tehnici de imagistica medicala pentru a diagnostica si a contribui la un tratament eficient in diferite afectiuni sau urgente medicale: fracturi, leziuni, tumori, boli pulmonare etc. Descopera unde poti beneficia de astfel de servicii in municipiul Cluj-Napoca.

Cat costa serviciile de radiologie in Cluj

Serviciile de radiologie din Cluj pot avea diverse tarife. Cateva dintre acestea sunt consemnate in tabelul de mai jos.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiologie
Rating
Website
Medimages
Clinica-Verificata
200 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 200 Ron
 • Medic certificat international in imagistica sanului
 • Echipamente si tehnologii de varf
 • Clinica moderna si curata
 • Mamografii, elastografii si ecografii mamare
 • Ecografii Doppler
 • Punctii si evacuare de chisturi
 • Timp ridicat de asteptare
Cardiomed
320 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 320 Ron
 • Medici radiologi cu o vasta experienta
 • Numeroase investigatii radiologice
 • Portofoliu diversificat de servicii medicale
 • Servicii decontate de CAS
 • Aparatura performanta
 • Personal amabil
 • Nu se respecta programarile
Regina Maria
240 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 240 Ron
 • Radiografii digitale
 • CT, RMN, mamografii
 • Medici cu experienta
 • Echipamente performante de la General Electric
 • Doze minime de iradiere
 • Oferta variata de specialitati medicale
 • Nu se respecta programarile
Pro Medical
80 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 80 Ron
 • Clinica moderna
 • Departament de imagistica si radiologie
 • Echipamente de ultima ora
 • RMN, CT, radiografii, DEXA
 • Medici cu experienta
 • Personal amabil si atent
 • Programari nerespectate
 • Apelurile telefonice sunt preluate cu dificultate
RadioMed
40 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 40 Ron
 • Medici radiologi cu experienta
 • Preturi accesibile
 • Radiografii si ecografii
 • Nu este nevoie de programare pentru radiografie
 • Rezultatele se primesc pe loc
 • Locatie accesibila
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 centre de radiologie din Cluj

Iti prezentam cele 5 centre de radiologie-imagistica din Cluj pe care sa le ai in vedere in cazul in care trebuie sa efectuezi o investigatie de acest tip.

1. Medimages

Medimages este un centru de radiologie din Cluj, specializat in diagnosticarea patologiei mamare. In cadrul centrului se executa mai multe investigatii: mamografii, ecografii, elastografii, punctii, reperaje preoperatorii, evacuari de chisturi, inserare de clipuri de marcaj tisular.  Administratorul acestei clinici este primul medic roman atestat pe plan international de Societatea Europeana de Imagistica Sanului (EUSOBI), dr. Angelica Rita Chiorean. Dr. Chiorean este medic primar radiologie-imagistica medicala si doctor „cum laudae” in medicina. De asemenea, este sef lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Serviciile de senologie imagistica sunt variate si se efectueaza prin intermediul unor echipamente de ultima generatie si tehnologiilor de varf in domeniu, unele dintre acestea fiind achizitionate printr-un proiect cu finantare europeana.  

Tarifele serviciilor de radiologie variaza in functie de tipul si de complexitatea acestora. Pretul unei radiografii de san (mamografie) este cuprins intre 200 si 850 de lei, iar o ecografie mamara costa 900 de lei. 

Sunt numeroase aspecte pozitive pe care pacientii le-au remarcat in aceasta clinica: profesionalimul desavarsit al medicilor, in frunte cu dr. Chiorean, aparatura ultramoderna, care face ca investigatiile sa aiba rezultate precise si clare pentru un diagnostic sau pentru monitorizarea unor tratamente, amenajarea placuta a clinicii, curatenia si procedurile variate. Sunt insa si cateva lucruri care ii nemultumesc pe oameni, cei mai multi dintre ei spunand ca orele de programare nu se respecta, iar timpul de asteptare este, in unele cazuri, si de cateva ore. In plus, si preturile sunt mai mari ca in alte clinici din municipiul Cluj-Napoca.

Vezi parerile pacientilor despre Medimages
Vezi Pareri

2. Cardiomed

Si in cadrul clinicii Cardiomed din Cluj functioneaza un departament de radiologie si imagistica. Pacientii asigurati prin CAS pot opta pentru servicii gratuite. Investigatiile sunt realizate cu echipamente de ultima generatie de la General Electric (SUA) si includ atat examinari RMN, cat si tomografie computerizata, mamografie 3D si osteodensitometrie DEXA. Datorita aparaturii si tehnologiilor performante, procedurile se realizeaza cu doze minime de iradiere, iar imaginile sunt clare si detaliate. Echipa medicala este numeroasa si este recunoscuta pentru pregatirea solida in: imagistica sanului, CT, RMN si toate investigatiile ce tin de radiologie-imagistica. Pe langa acest domeniu, in clinica mai sunt si alte specialitati, de la chirurgie generala, la cardiologie pediatrica, alergologie, dermatologie, gastroenterologie si multe altele. 

In aceasta clinica, pretul unei radiografii mamare variaza intre 320 si 900 de lei, efectuandu-se cu sau fara substanta de contrast, dupa caz. Pacientii care au nevoie de un CT, vor achita intre 350 si 1.550 de lei.

Sunt lucruri la care aceasta clinica exceleaza: calitatea si profesionalismul medicilor, buna organizare a activitatii, varietatea serviciilor medicale, imagistice si chirurgicale. Pacientii mai sunt multumiti si de faptul ca multe dintre servicii sunt decontate de CAS, inclusiv cele de radiologie si imagistica. Sunt insa si unele nemultumiri, in special din cauza tarifelor destul de mari, in comparatie cu alte clinici si a faptului ca nu se respecta orele de programare.

3. Regina Maria

La departamentul de radiologie-imagistica al Spitalului Regina Maria din Cluj se efectueaza radiografii digitale si multe alte investigatii de diagnostic sau interventionale. Pot face aici o radiografie pacientii cu: probleme ale coloanei vertebrale, calculi renali sau obstructii intestinale, fracturi, artrita, dislocari, displazii, anomalii de aliniament, entorse, afectiuni pulmonare sau cardiologice etc. Tot la acest departament se realizeaza si CT pentru toate partile corpului, dar si RMN, mamografii conventionale sau cu tomosinteza si ecografii cu sau fara substanta de contrast. Echipamentele de radiologie provin de la General Electric, cum ar fi: CT de 16 slice, RMN 1,5 Tesla sau un ecograf Aixplorer Ultimate Supersonic. Spitalul a implementat un program de excelenta pentru a reduce la minim dozele de iradiere, prin aplicatia Dosewatch. Aceasta permite ca scanarea CT sa se faca personalizat, pentru a nu supune pacientii la doze inutile de radiatii. Acest departament se bucura de o echipa medicala de exceptie, din care fac parte si cadre universitare de renume.

Pentru o radiografie de san, tarifele sunt cuprinse intre 240 si 660 de lei. In cazul CT-ului, preturile se afla intre 465 si 1885 de lei, iar o radiografie cardio-pulmonara costa 185 de lei.

Pacientii care au beneficiat de servicii de radiologie-imagistica, dar si cei care au fost consultati in cabinetele din diverse specialitati spun ca au remarcat profesionalismul medicilor, echipamentele performante si conditiile bune din spital. Sunt insa si multe persoane care sunt nemultumite de tarifele foarte ridicate sau de faptul ca nu se respecta programarile.

4. Pro Medical

O gama variata de investigatii imagistice si de radiologie este pusa la dispozitia pacientilor din Cluj si in cadrul Pro Medical. Acestia pot efectua aici angiografie pelvina si de membre, tomografii computerizate pentru diverse regiuni ale corpului, examinare osteodensitometrica, radiografii diverse si RMN. Clinica a fost data in folosinta in anul 1999 si este dotata cu aparatura de ultima generatie, cu care se fac investigatii precise si sigure. Pe langa departamentul de radiologie-imagistica, in aceasta clinica mai functioneaza si alte specialitati medicale, printre care se afla: ortopedie, endocrinologie, cardiologie, pediatrie, obstetrica-ginecologie, urologie. Echipa de medici este alcatuita din profesionisti cu experienta, care conlucreaza pentru a le oferi pacientilor cele mai bune ingrijiri si tratamente.

In aceasta clinica, serviciile de imagistica pot avea urmatoarele tarife: o radiografie costa 80/plan, o tomografie computerizata costa intre 250 si 850 de lei, , iar pretul pentru RMN este cuprins intre 500 si 1.550 de lei.

Clinica este moderna si bine dotata, iar curatenia este impecabila, dovedind respect fata de pacienti si fata de nobila misiune de a salva vieti. Pacientii spun ca personalul este atent si implicat, iar medicii sunt bine pregatiti si comunicativi. Unii oameni mentioneaza insa si ca au fost nemultumiti de faptul ca nu se respecta programarile si ca nu se raspunde la telefonul clinicii decat dupa mai multe insistente.

5. RadioMed

Cabinetul medical RadioMed din Cluj ofera servicii de diagnostic radiologic si ecografic. Serviciile sunt asigurate de personal medical profesionist, din care fac parte si cadre didactice universitare, medici primari pregatiti in strainatate sau in tara si tehnicieni specializati in radioimagistica. Aparatele de radiologie utilizate in acest cabinet produc imagini digitale de inalta rezolutie, prin intermediul carora se poate stabili cu usurinta un diagnostic. Examinarea se face rapid, sub 10 minute, iar rezultatele se elibereaza pe loc, impreuna cu CD-ul cu imagini. Nu este necesara programarea pentru a efectua o examinare radiologica. In ceea ce priveste ecografiile realizate aici, acestea sunt de diverse tipuri, permitand explorarea: abdomenului, pelvisului si perineului, sanului si axilelor, tiroidei sau muschilor si oaselor..

Costul unei radiografii este cuprins intre 40 si 150 de lei, in functie de complexitate. in cazul ecografiilor, acestea au un tarif unic de 200 de lei, indiferent de tipul de ecografie.

Calitatea actului medical este superioara in acest cabinet. De asemenea, pacientii mai sunt multumiti si de raportul calitate-pret, care este unul excelent, precum si de modul cum sunt tratati de intregul personal, care este amabil si atent. Procedurile se desfasoara rapid, cu eficienta, iar rezultatele se primesc pe loc, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru fiecare persoana care calca pragul cabinetului. 

Concluziile noastre

Serviciile de radiologie din Cluj sunt diversificate si acopera o gama larga de necesitati si afectiuni. Avantajele investigatiilor radiologice realizate in Cluj-Napoca sunt, in principal, medicii care au o experienta si o pregatire de top in domeniu si aparatura medicala de ultima generatie, care ofera imagini concludente.

Programeaza-te la o investigatie radiologica in aceste clinici din Cluj, daca ai trimitere de la medic, iar, in unele centre, poti merge chiar fara programare!