Meniu

Balneologie Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Intr-un proces de recuperare sunt indicate, uneori, si serviciile de balneologie. In Cluj sunt clinici medicale cu cabinete de balneologie, in care isi desfasoara activitatea medici bine pregatiti, unii dintre acestia avand participari la congrese nationale si internationale in domeniu.

Un medic balneolog din Cluj te poate ajuta sa atenuezi simptomele sau sa vindeci anumite afectiuni prin bai de diverse tipuri: cu sare, cu acid carbonic, cu sulfura de hidrogen, de oxigen-ozon sau impachetari cu namol. Specialistul combina metodele naturale de tratament, in functie de nevoile si de conditia medicala a pacientului.

Ce clinici ofera servicii de balneologie in Cluj?

In acest tabel poti vedea ce clinici din Cluj ofera servicii de balneologie:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Centrul Sf. Iosif
Clinica-Verificata
100 Ron
 • Pret Consultatie 100 Ron
 • Centru medical pentru reabilitarea pacientilor de toate varstele
 • Tarife accesibile
 • Personal cu experienta
 • Aparatura de ultima generatie
Balneum
120 Ron
 • Pret Consultatie 120 Ron
 • Medici si asistenti bine pregatiti
 • Clinica se afla in centrul orasului Cluj-Napoca
 • Departament de Recuperare medicala si balneologie
 • Bai galvanice
Medstar
100 Ron
 • Pret Consultatie 100 Ron
 • Servicii medicale diversificate
 • Pentru balneologie, consultatiile sunt decontate in baza biletului de trimitere
 • Personal numeros si bine pregatit
 • Aparatura de ultima generatie, achizitionata prin fonduri europene
 • Slaba organizare
 • Nu se respecta programarile
Physiomedica
120 Ron
 • Pret Consultatie 120 Ron
 • Aparatura de ultima generatie
 • Kinetoterapie, fizioterapie, balneologie
 • Bai galvanice
 • Fiziokinetoterapeuti cu experienta
 • Serviciu de programari rapide, chiar si in afara programului receptiei
 • Contract cu CJAS Cluj
 • Nu se respecta programarile
LaVitaMed
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Medici specializati in tara si in strainatate
 • Metode moderne de prevenire si tratare a bolilor
 • Timpi mari de asteptare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor din Cluj cu cabinete de balneologie

Am identificat cateva clinici si centre medicale unde iti poti face o programare la balneologie in Cluj-Napoca:

1. Centrul Medical „Sfantul Iosif”

Centrul medical „Sfantul Iosif” s-a deschis in 2005, in Cluj, si este specializat in urmatoarele domenii medicale: balneologie, reumatologie, cardiologie, medicina interna, imagistica si imunologie. Serviciile oferite vizeaza prevenirea, diagnosticarea, precum si managementul reabilitarii pacientilor, indiferent de varsta. Echipa de medici efectueaza consultatii, investigatii si tratamente folosindu-se de aparatura de ultima generatie. In cadrul departamentului de Medicina fizica si Balneologie, se previn, diagnosticheaza si trateaza dizabilitatile ortopedice, reumatologice, sportive sau ale aparatului locomotor.

Pretul pentru o consultatie balneologica este de 100 de lei, iar controlul costa 45 de lei. In cabinet se fac si teste de osteoporoza, cu un tarif de 40 de lei, iar pentru o infiltratie, pretul este de 50 de lei.

Centrul se bucura de aprecierea persoanelor care au beneficiat de servicii in cadrul sau. De aceea, in mediul online sunt notate impresii pozitive, iar specialistii de aici sunt recomandati cu incredere, avand in vedere profesionalismul si amabilitatea de care dau dovada.

Vezi parerile pacientilor despre Centrul Medical „Sfantul Iosif”
Vezi Pareri

2. Balneum

Balneum are, inainte de toate, o echipa medicala tanara, dedicata si implicata in monitorizarea fiecarei etape de recuperare a pacientilor. Serviciile pe care specialistii le ofera sunt: fizioterapie, kinetoterapie, masaj medical, bai galvanice. In cabinetul de Recuperare medicala si Balneologie, activeaza doi medici cu experienta: dr. Ioana Daniela, medic specialist recuperare medicina fizica si balneologie si dr. Darius Marcu, medic specialist recuperare medicina fizica si balneologie.

Pretul pentru o consultatie la balneologie este de 120 de lei.

Echipa de la Balneum este catalogata de pacienti drept una de profesionisti si din acest motiv este recomandata tuturor celor care au nevoie de astfel de servicii. Oamenii spun ca specialistii isi dau tot interesul in rezolvarea problemelor si ca dau dovada de empatie.

3. Medstar

Medstar este un centru medical multifunctional, ce ofera o varietate de servicii, unele ce se pot deconta prin Casa de Asigurari de Sanatate, altele prin companii de asigurare privata, dar sunt si servicii in regim privat. Aparatura in care s-a investit aici este de ultima generatie, fiind achizitionata in baza unui proiect finantat din fonduri europene. In cadrul bazei de recuperare pentru copii si adulti, activeaza mai multi medici, specializati in balneofizioterapie si kinetoterapeuti cu experienta si cu o energie pozitiva, pentru a le oferi oamenilor programe personalizate de prevenire a imbolnavirilor cauzate de postura vicioasa sau de lipsa de miscare.

Consultul medical de Balneologie, Medicina Fizica si Recuperare este decontat prin CAS. Costul normal al acestuia este de 100 de lei.

Clujenii au pareri impartite referitor la serviciile acestui centru medical. Unii spun ca personalul este slab pregatit si nepoliticos, ca nu se respecta programarile si ca se vede cu ochiul liber slaba organizare. Altii au o parere diferita, sustinand ca experienta lor a decurs fara probleme si ca medicii sunt profesionisti si atenti.

4. Physiomedica

Physiomedica este o clinica medicala privata din Cluj cu numeroase specialitati: cardiologie, pediatrie, medicina fizica si balneologie, recuperare, ortopedie pediatrica, medicina interna. Clinica dispune de aparatura de ultima ora pentru recuperarea medicala si mentinerea sanatatatii, indiferent de varsta. Pe langa tratamentele clasice sau moderne de kinetoterapie si fizioterapie, se fac aici si bai galvanice sub recomandare medicala. Exista, de asemenea, si un serviciu de programari rapide, 24/7.

Tariful pentru o consultatie de balneologie este de 120 de lei.

Persoanele care au ajuns la aceasta clinica au declarat, in majoritate, ca sunt multumite de servicii, notand ca specialistii sunt bine pregatiti si ca i-au ajutat foarte mult in procesul de recuperare. Pe langa aceasta calitate a personalului, au mai fost punctate si altele: rabdare, flexibilitate, amabilitate si atentia la nevoile pacientilor. Sunt insa si persoane care reclama superficialitate in consultatii, lipsa de interes la balneologie sau ca nu se respecta programarile.

5. LaVitaMed

Centrul medical LaVitaMed a fost infiintat in 2010, avand medici specializati in tara si in strainatate, ce ofera metode inovative de prevenire si de tratare a problemelor de sanatate. Serviciile sunt abordate interdisciplinar. Dr. Nicoleta Stoica profeseaza in departamentul de Balneologie. Este absolventa a UMF „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Facultatea de Medicina Generala si membra a Societatilor de Neurologie, Cardiologie, Neurologie Pediatrica si Diabetologie din Romania, participand la congrese nationale anuale de reabilitare medicala sau la congrese internationale.

Consultatia de balneologie costa 200 de lei, iar controlul costa 100 de lei.

Parerile sunt destul de impartite in privinta calitatii serviciilor acestui centru medical. Oamenii spun ca au intalnit un personal medical profesionist si dedicat si ca au fost intampinati cu amabilitate. Altii considera, pe baza experientelor proprii, ca unii medici sunt lipsiti de empatie si ca se asteapta uneori „cu orele” pentru a intra la o programare.

Concluziile noastre

Serviciile de balneologie, in Cluj, sunt oferite de clinici specializate in recuperare medicala sau de centre medicale cu multiple specialitati. Sunt cadre medicale in acest oras, specializate in balneologie, care au o pregatire solida, in tara sau strainatate.

Balneologia este una dintre cele mai vechi ramuri medicale, ce studiaza proprietatile vindecatoare ale apelor subterane sau ale namolului. Balneologul poate fi intalnit, asadar, si in clinici, dar si in SPA-uri sau sanatorii.