Meniu

Gimnastica gravide Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Gimnastica pentru gravide in Cluj se recomanda pentru un tonus bun in momentul nasterii, dar si pentru o recuperare postnatala mai rapida si mai usoara. In plus, aceste sedinte special concepute pentru femeile aflate in perioada de sarcina sunt de ajutor si pentru combaterea durerilor lombare sau pentru cresterea mobilitatii articulare.

In acest articol iti prezentam un clasament al celor mai bine cotati specialisti in domeniu, kinetoterapeuti cu experienta si antrenori cu rezultate notabile, care desfasoara cursuri de gimnastica pentru gravidele din Cluj. Antrenamentele se desfasoara in sali special amenajate sau online, in functie de preferintele clientelor.

Cat costa sedinta de gimnastica pentru gravide in Cluj

In Cluj, o sedinta de gimnastica pentru gravide are o durata de 50-60 de minute si un pret care poate varia, dupa cum se poate observa si in lista de tarife de mai jos.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Gimnastica gravide
Rating
Website
Programare Online
Rekineto
1 Clinica-Verificata
90 Ron
 • Pretul unei sedinte de Gimnastica pentru gravide porneste de la 90 Ron
 • Kinetoterapeuti cu experienta
 • Programe speciale de gimnastica pentru gravide si lehuze
 • Aparatura performanta
 • Atmosfera placuta
 • Bun raport calitate-pret
 • Sedinte online de kinetoterapie
MaternityClub
2
50 Ron
 • Pret sedinta Gimnastica gravide 50 Ron
 • Sedinte de gimnastica online sau fizice, la sediu
 • Cursuri pentru viitorii parinti
 • Instructori autorizati si cu experienta
 • Clase personalizate in functie de nevoile gravidelor
 • Sali cu un confort deosebit si design modern
 • Preturi accesibile
Shape Xpress
3
50 Ron
 • Pret sedinta Gimnastica gravide 50 Ron
 • Antrenori cu experienta
 • Programe speciale pentru gravide
 • Sedinte home Gym (gimnastica acasa)
 • Abonamente flexibile
 • Confort si atmosfera placuta
 • Sala mica
Burtici Fericite
40 Ron
 • Pret sedinta Gimnastica gravide 40 Ron
 • Sedinte de gimnastica pentru gravide in compania kinetoterapeutilor
 • Programe special concepute pentru nevoile gravidelor si lehuzelor
 • Suport psihologic pentru perioada postpartum
 • Medici de familie, psihologi, consultanti in alaptare
 • Cursuri Lamaze si de puericultura
 • Buna comunicare cu specialistii
Vitareikineto
90 Ron
 • Pret sedinta Gimnastica gravide 90 Ron
 • Servicii complete de recuperare medicala
 • Terapeuti certificati si cu experienta
 • Gimnastica pentru gravide
 • Terapie Reiki
 • Abonamente cu sedinte gratuite incluse
 • Atmosfera reconfortanta
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor si al salilor ce au programe de gimnastica pentru gravide in Cluj

Dintr-un top al clinicilor de recuperare medicala si al salilor de sport profesioniste nu aveau cum sa lipseasca acestea cinci de mai jos, care au programe speciale de gimnastica pentru gravide in Cluj.

1. Rekineto

Rekineto este un centru de recuperare medicala ce activeaza in Cluj si Floresti, pe lista sa generoasa de servicii regasindu-se si gimnastica pentru gravide. Este vorba despre programe speciale pentru femeile care trec prin aceasta etapa minunata din viata lor, coordonate si supervizate indeaproape de specialisti kinetoterapeuti. Femeile din Cluj pot beneficia de aceste sedinte 1 la 1 cu specialistul, indiferent ca sunt gravide sau ca sunt lehuze, in acest ultim caz punandu-se la dispozitie sedinte de kinetoterapie postpartum. Exista si posibilitatea ca femeile insarcinate sa efectueze aceste programe de gimnastica online, ca un avantaj de care sa se poata bucura cat mai multe persoane. Cabinetul Rekineto Cluj a fost fondat in anul 2020, de catre kinetoterapeutul Emanuel Coman.

Tariful pentru o sedinta de gimnastica pentru gravide este de 140 de lei, iar sedinta online de kinetoterapie pre si postpartum costa 90 de lei.

Kinetoterapeutii de la acest cabinet sunt laudati de cei pe care i-au ajutat sa se recupereze, sa-si recapete flexibilitatea si mobilitatea si sa ajunga intr-o forma fizica buna. Clujenii spun ca personalul este profesionist, implicat, amabil si ca sedintele de kinetoterapie sunt, din aceste motive, pline de zambete si de motivatie. Dotarile din cabinet, atmosfera placuta, curatenia,  buna organizare si mai ales rezultatele bune sunt aspecte pentru care clientii le sunt recunoscatori profesionistilor de la Rekineto Cluj.

Vezi parerile pacientilor despre Rekineto
Vezi Pareri

2. Maternity Club

Dupa cum arata si numele sau, Maternity Club este destinat viitorilor parinti, oferind cursuri de pregatire pre si postnatala, terapii profilactice, masaje, gimnastica pentru gravide si kinetoterapie. In ceea ce priveste gimnastica pentru gravide, se recomanda pe toata durata sarcinii, iar sedintele au o durata de 50 de minute si niveluri diferite de intensitate: usor, mediu, intens. Instructorii de la Maternity Club au experienta de peste 13 ani in lucrul cu gravidele, iar sedintele se pot desfasura atat fizic, intr-un grup restrans, cat si online, clasele fiind personalizate in functie de nevoile gravidelor care sunt inscrise la cursuri. 

O sedinta de gimnastica pentru gravide costa 50 de lei la Maternity Club, dar sunt disponibile si abonamente cu 4, 8 sau 12 sedinte, caz in care pretul per sedinta se diminueaza.  

Viitorii parinti sunt recunoscatori pentru notiunile teoretice si cunostintele practice acumulate in cadrul cursurilor de care au beneficiat in cadrul Maternity Club. Atat mamicile, cat si taticii sunt de parere ca specialistii sunt bine pregatiti si informati in acest domeniu si ca isi dau toata silinta sa le vina clientilor in ajutor. Cursurile de la club, dar si sedintele fizice sau online de gimnastica pentru gravide sunt considerate un plus pentru parintii din Cluj.

3. Shape Xpress

Shape Xpress este un nume cunoscut in randul pasionatilor de miscare din Cluj, dar si pentru sedintele de gimnastica destinate gravidelor. Aceste sedinte se desfasoara in compania unui antrenor si includ exercitii de intensitate mica, intr-un program de gimnastica prenatala cu o durata de 50 de minute. Programul este destinat atat persoanelor care nu au fost foarte active inainte de sarcina, cat si celor care vor sa fie in forma in continuare si este coordonat de un kinetoterapeut.

Pretul unei sedinte de gimnastica pentru gravide este de 50 de lei.

Starea de bine pe care o simt cei care urmeaza diverse programe sportive la Shape Xpress este rezultatul unei bune interactiuni cu instructorii experimentati si al confortului si atmosferei placute din sala de antrenamente. Curatenia, muzica, diversitatea programelor sportive sunt alte lucruri pentru care clujenii au evaluat cu calificative maxime aceasta sala de sport, despre care unii spun totusi ca este cam mica pentru numarul persoanelor inscrise la cursuri. 

4. Burtici Fericite

Proiectul „Burtici fericite” se adreseaza tuturor mamicilor si viitoarelor mamici si este conceput de Asociatia Invata sa Daruiesti, iar in cadrul sau se practica si sedinte de gimnastica pentru gravide si de masaj. Instructorul care coordoneaza indeaproape sedintele de gimnastica destinate femeilor insarcinate este Ioana Daniela Coste. Exercitiile se realizeaza in pozitia culcat, mai sunt exercitii de respiratie si exercitii pe saltele de yoga sau pe mingea de nastere. Pe langa aceste programe de gimnastica, aceeasi asociatie le mai ofera acces mamicilor la: medici specialisti din diverse domenii, consilieri in alaptare si psihologi, dar si la cursuri de puericultura la care pot lua parte atat ele, cat si partenerii lor. 

O sedinta de gimnastica pentru gravidute costa 40 de lei/ora, existand si abonamente cu 4 sedinte (120 de lei) sau 8 sedinte (180 de lei).

Cursurile „Burtici fericite” sunt apreciate pentru informatiile utile si bine documentate, deschiderea si profesionalismul specialistilor, discutiile libere si pentru suportul oferit pe perioada sarcinii, a lehuziei si alaptarii. Multe mamici considera ca fara ajutorul de care au avut parte prin asimilarea informatiilor primite de la specialisti si din experientele altor parinti nu ar fi avut o „calatorie” atat de usoara in perioada pre si postpartum.

5. Vitareikineto

La Vitareikineto Cluj-Napoca, serviciile de recuperare medicala sunt complete, existand si clase de gimnastica pentru gravide, cu sedinte a cate 30 de minute. Acest centru este dotat cu aparatura moderna si utilizeaza metode si tehnici inovatoare din domeniu. In privinta personalului, centrul se poate lauda cu echipa de specialisti calificati si cu experienta, care au o abordare holistica. Serviciile pentru gravide mai includ, pe langa gimnastica, si masajul prenatal. In afara de kinetoterapie si masaj, la Vitareikineto mai sunt puse la dispozitie si alte servicii: fizioterapie, kinesio taping, terapie Reiki, cromo terapie, evaluare initiala etc.

Pentru o sedinta de gimnastica pentru gravide, tariful este de 90 de lei. 

Clientii din Cluj-Napoca spun ca interactiunea cu terapeutii de la acest centru a fost pe placul lor si ca experientele lor pozitive reflecta o abordare atenta si dedicata din partea echipei de specialisti. Faptul ca serviciile de recuperare sunt diverse si cu o adresabilitate vasta ii ajuta pe oameni sa gaseasca ajutorul de care au nevoie in perioadele deosebite din viata lor: sarcina, in cazul unor afectiuni, dupa interventiile chirurgicale, pentru imbunatatirea posturii etc.

Concluziile noastre

Gimnastica pentru gravide, in Cluj, se practica atat in clase de grup, in salile de sport, cat si online, din confortul propriei locuinte. Pentru a putea insa urma un astfel de program special adaptat nevoilor femeilor insarcinate, este, de regula, nevoie de acordul medicului ginecolog-obstetrician.

Alege un curs care se potriveste preferintelor si nevoilor tale si adu si mai multa bucurie in viata ta pe perioada sarcinii. Avantajele gimnasticii prenatale sunt incontestabile:  imbunatatirea circulatiei, eliberarea de stres, reducerea durerilor de spate, imbunatatirea digestiei. In plus, in Cluj sunt instructori si kinetoterapeuti cu o vasta experienta in acest domeniu, care supravegheaza sedintele de gimnastica, pentru un plus de siguranta si eficienta.