Meniu

Medicina sportiva Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Practicarea unui sport de performanta sau a unei activitati sportive regulate creste riscul producerii unor accidentari ale aparatului locomotor, ale unor simptome precum dureri, inflamatii, reducerea sau pierderea mobilitatii unor regiuni ale corpului, probleme pentru preventia sau rezolvarea carora te pot adresa unei clinici cu servicii de medicina sportiva in Iasi. Daca nu stii incotro sa te indrepti pentru sfaturi competente de imbunatatire a performantelor sportive, pentru tratamentul unor leziuni sau pentru recuperare in urma unor traume, acest articol iti va servi drept ghid de orientare pe piata de sanatate din oras.

Parcurge-l pana la final si vei putea identifica centrele din Iasi specializate in medicina sportiva si il vei putea alege pe cel care sa iti indeplineasca cel mai bine nevoile si sa iti satisfaca exigentele in ceea ce priveste standardele de calitate.

Cat costa o consultatie de medicina sportiva in Iasi?

Un prim pas catre rezolvarea problemei de sanatate legata de practicarea sportului este sa mergi la o consultatie de medicina sportiva in Iasi si vrei sa stii cat mai multe despre servicii, pentru a nu fi luat/-a prin surprindere din punct de vedere financiar.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Centrul Hygeea
Clinica-Verificata
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Servicii de nota 10
 • Personal profesionist, amabil si implicat
 • Proceduri de tratament cu rezultate excelente
 • Cladire veche
Preventis
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Servicii de calitate
 • Profesionalism si experienta
 • Dotari cu aparatura moderna
 • Proceduri eficiente de tratament
 • Lipsa de punctualitate in respectarea programarilor
 • Preturi mari
Acta Reumatica
160 Ron
 • Pret Consultatie 160 Ron
 • Experiente multumitoare
 • Medic profesionist cu experienta
 • Amabilitate fata de pacienti
 • Solutii medicale eficiente
 • Preturi mari
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor cu servicii de medicina sportiva din Iasi

Pentru o decizie bine intemeiata rational in alegerea centrului medical cu servicii de medicina sportiva in Iasi, ai nevoie de mai multe informatii, cu ajutorul carora sa poti intelege mai bine conditiile in care se efectueaza consultatiile si procedurile de tratament. In sectiunea urmatoare a articolului poti citi despre dotarile clinicilor din clasament, despre competentele personalului si despre opiniile pacientilor care le-au trecut pragul.

1. Centrul Medical Hygeea

Centrul Medical Hygeea pune la dispozitia pacientilor din Iasi servicii in specialitatile recuperare medicala, medicina sportiva, balneologie si reumatologie, constand in consultatii medicale, kinetoterapie, fizioterapie, masaj si cure balneare cu ape minerale sulfuroase. Centrul conteaza pe o echipa alcatuita din medici primari si specialisti in recuperare, medicina fizica, balneologie si reumatologie, asistenti medicali de balneofizioterapie si kinetoterapeuti, cu o vasta experienta in prevenirea si recuperarea dupa afectiuni si traumatisme musculo-scheletale, precum si in tratamentul afectiunilor reumatismale. Printre procedurile aplicate aici se numara: kinetoterapia, kinesio tape, terapia trigger points, fizioterapia – electroterapie: curenti diadinamici, Trabert, ionizari, TENS, curenti interferentiali, curenti galvanici, magnetodiaflux, ultrasunete, laserterapie, terapia Tecar, masaj terapeutic, masaj de drenaj limfatic, reflexoterapie, cure balneare cu ape minerale sulfuroase, aerosoli pentru afectiuni ale aparatului respirator. Medicul coordonator si fondator al Centrului Medical Hygeea, dr. Gabriela Mircea, medic primar, are o experienta de peste 35 de ani in specialitatile medicina sportiva, recuperare si reumatologie.

Tarifele percepute de clinica sunt afisate pe site-ul web. Pentru o consultatie de medicina sportiva, pretul este de 200 de lei.

In general, pacientii considera ca acest centru are servicii de nota 10, ca personalul este profesionist, amabil si implicat in problemele pacientilor, iar procedurile de tratament au avut rezultate excelente. Pe de alta parte, sunt pacienti care spun ca centrul functioneaza intr-o cladire veche si neprietenoasa, care ar avea nevoie de reamenajare si modernizare.

Vezi parerile pacientilor despre Centrul Medical Hygeea
Vezi Pareri

2. Preventis

Preventis este o clinica pluridisciplinara din Iasi care reuneste cabinete de cardiologie, medicina sportiva, obstretica-ginecologie, urologie, alergologie, diabet si nutritie, endocrinologie, ortopedie, psihiatrie, reumatologie si imagistica medicala. In cadrul clinicii functioneaza sali cu facilitati moderne pentru fizioterapie si kinetoterapie. La cabinetul de medicina sportiva poti obtine eliberare aviz medico-sportiv, testare capacitate efort, apreciere frecventa cardiaca la prag lactat, recomandari practicare exercitiu fizic (F.I.T.T.), recomandare disciplina sportiva conforma cu biotipul constitutional, determinare compozitie corporala (Metoda Jackson/Pollock + BIA Tanita). 

Pretul unei consultatii este de 200 de lei.

Pacientii apreciaza serviciile de calitate ale clinicii, profesionalismul si experienta personalului medical, dotarile cu aparatura moderna si procedurile eficiente de tratament. Sunt insa si aspecte negative sesizate de pacientii care au interactionat cu acest centru, cum ar fi lipsa de punctualitate in onorarea programarilor si preturile mari practicate aici.

3. Acta Reumatica

Cabinetul medical Acta Reumatica din Iasi este specializat in medicina sportiva si reumatologie. Dr. Dan Paduraru, medic primar medicina sportiva, se ocupa aici cu evaluarea clinica a leziunilor rezultate din activitati sportive, indicatii si trimiteri catre servicii de imagistica, diagnostic si recomandari de  tratament recuperator corect (fizioterapie, kinetoterapie, eventual purtare de orteza) si aplicarea de masuri de evitare a accidentarilor ulterioare. Medicul asigura atat consultatii la cabinet, cat si la domiciliul pacientilor.

Tariful perceput pentru consultatie este de 160 de lei.

Pacientii care au ajuns la acest cabinet declara ca au avut experiente multumitoare aici, ca medicul este un profesionist cu experienta, informat asupra celor mai noi metode de tratament, care asculta pacientii cu amabilitate si le recomanda solutii medicale eficiente. Sunt si pacienti nemultumiti de nivelul tarifelor practicate.

Concluzii

Serviciile de medicina sportiva din Iasi sunt practicate la standarde inalte in clinici si cabinete in care activeaza medici profesionisti, cu experienta si formare continua in cele mai noi metode de tratament ale afectiunilor si leziunilor produse prin accidentare in timpul activitatilor sportive. Acestia efectueaza evaluari, intocmesc diagnostic si recomanda cele mai eficiente proceduri de tratament, personalizate in functie de nevoile pacientului.

Totodata, municipiul Iasi dispune de centre moderne pentru recuperare medicala, la care poti apela pentru reabilitare motorie in urma diverselor traume ale aparatului locomotor, prin proceduri de fizioterapie, kinetoterapie si masaj terapeutic.