Meniu

Rinoplastie barbati

Actualizat pe:

Fiind o procedura chirurgicala de natura estetica, majoritatea pacientilor sunt femei, dar modul de efectuare a operatiei de rinoplastie la barbati este similar cu cel pentru femei, astfel ca nu exista nicio contraindicatie din acest punct de vedere.

In plus, oameni de toate varstele, indiferent de sex, isi doresc sa arate bine, iar un nas mare, stramb sau cocosat reprezinta un motiv pentru care foarte multi se simt complexati. De aceea, o astfel de interventie le poate oferi acea incredere in propria persoana de care au nevoie.

Cum se efectueaza operatia de rinoplastie la barbati?

La fel ca in cazul oricarui tip de rinoplastie, si in cadrul operatiei de rinoplastie la barbatii se urmaresc aceiasi pasi, de la anestezia generala, la incizia interioara si, daca este nevoie, exterioara, corectarea formei si inchiderea operatiei.

In functie de complexitatea cazului, medicul chirurg este cel care decide ce tip de rinoplastie sa realizeze – rinoplastie inchisa sau deschisa. De asemenea, dimensiunea si forma nasului sunt stabilite de medic impreuna cu pacientul sau, dar in functie de fizionomia fetei. In plus, medicul este cel care trebuie sa il consilieze pe pacient in vederea stabilirii formei potrivite, mai ales daca asteptarile acestuia sunt nerealiste.

In plus, forma nasului nu trebuie sa fie prea rotunjita sau prea subtiata, pentru a pastra caracteristicile masculine si a obtine un rezultat cat mai natural.

Care sunt beneficiile operatiei de rinoplastie la barbati?

Operatia de rinoplastie la barbati are aceleasi obiective ca si in cazul femeilor, atat estetice, cat si functionale. Astfel ca pacientii pot obtine o fizionomie mai echilibrata a fetei si o expresivitate mai ridicata, scotand in evidenta celelalte atuuri.

Cu ajutorul indemanarii si experientei pe care le are un medic chirurg plastician bun, rezultatele obtinute in urma unei interventii de rinoplastie pot fi unele discrete si naturale. Acest lucru va contribui la cresterea increderii in sine a pacientilor.

Daca acestia se mai confruntau si cu probleme in ceea ce priveste respiratia, dar care au fost corectate in timpul operatiei de rinocorectie, efectele benefice vor fi vizibile si in ceea ce priveste calitatea vietii si starea generala de sanatate.

Ce este de retinut cu privire la operatia de rinoplastie la barbati?

Candidatii care sunt eligibili pentru operatia de rinoplastie la barbati sunt aceia care sunt sanatosi, fizic si psihic, si care inteleg importanta unui nas care sa se potriveasca fizionomiei, fata de un ideal imaginar.

De asemenea, este necesar ca pacientii sa fi implinit varsta de 18 ani pentru a putea beneficia de o astfel de interventie chirurgicala, deoarece pana la aceasta varsta organismul este in crestere si in formare, chiar si nasul.

Un alt aspect important, care ar trebui retinut, este faptul ca barbatii au oasele si cartilajele mai grele, mai puternice si mai putin flexibile, iar tenul este mai dens, ceea ce influenteaza durata operatiei chirurgicale si chiar perioada de recuperare.

In concluzie, exista unele mici diferente intre operatia de rinoplastie la barbati si cea pentru femei, insa rezultatele pot fi la fel de satisfacatoare.