Meniu

Rinoplastie inchisa

Actualizat pe:

Daca nu esti pe deplin multumit de aspectul nasului tau si vrei sa ii aduci imbunatatiri vizibile, poti lua in considerare operatia de rinoplastie inchisa, o procedura de remodelare a structurii nazale care nu provoaca cicatrici. Aceasta presupune efectuarea inciziilor in interiorul narilor, astfel incat sa nu se creeze cicatrici vizibile in exterior.

Spre deosebire de rinoplastia traditionala, rinoplastia inchisa este, de obicei, folosita pentru remodelarea varfului nasului, pentru scurtarea sau pentru eliminarea denivelarilor aflate la nivelul sau.

Beneficii pe care le obtii prin interventia de rinoplastie inchisa

Pacientii care vor sa beneficieze de o procedura de remodelare a nasului, se orienteaza imediat catre rinoplastia inchisa, pentru ca nu implica incizii la exterior, care ar putea lasa urme si cicatrici neplacute. De asemenea, este si o metoda mai putin dureroasa in comparatie cu rinoplastia traditionala, care presupune manifestarea multor vanatai si umflaturi la nivelul fetei in perioada postoperatie.

Beneficiile procedurii de remodelare a nasului sunt numeroase si sunt punctul de atractie pentru orice pacient care isi doreste sa-si imbunatateasca structura nazala. Printre ele se numara si:

1. Durata scurta a interventiei chirurgicale

Procedura de rinoplastie inchisa se va desfasura intr-o perioada mai scurta de timp decat in cazul rinoplastiei deschise. Astfel, pacientul va avea nevoie de o doza mai mica de anestezie pentru operatie. Durata acestei interventii este in medie de 30 de minute, mult mai scurta in comparatie cu cele doua sau chiar trei ore care sunt alocate rinoplastiei deschide, de exemplu.

2. Numar scazut de cicatrici

Pentru ca nu se efectueaza incizii la nivelul exterior al nasului, atunci nu vor exista nici cicatrici externe, avantaj care reprezinta un motiv de bucurie pentru multi pacienti. Procedura se efectueaza doar intern, iar chirurgul se va asigura ca nu vor exista semne vizibile puternice ale interventiei chirurgicale.

3. Imbunatatirea respiratiei

Multe persoane se confrunta cu dificultati in momentul in care respira, din cauza unor blocaje interioare, care pot fi eliminate doar cu ajutorul rinoplastiei. Astfel, cei care respira greu mai ales in timpul somnului, vor cunoaste o imbunatatire imensa. De asemenea, nu vor mai sforai.

Care este perioada de recuperare dupa rinoplastia inchisa?

Persoanele care aleg sa beneficieze de procedura de rinoplastie inchisa, trebuie sa aiba in vedere si perioada postoperatorie, in care trebuie sa se recupereze in mod corespunzator, tinand cont de sfaturile medicului specialist.

De cele mai multe ori, perioada de recuperare dureaza intre o saptamana si doua saptamani, in functie, mai ales, si de modul in care pacientul reactioneaza la procedura. Pacientii care sunt mai sensibili la astfel de interventii, vor avea nevoie, cel mai probabil, de o perioada de vindecare mai indelungata, insa, din fericire, rinoplastia inchisa este mai avantajoasa decat cea deschisa. Partea si mai buna este ca durerile vor disparea relativ repede.

Prin urmare, persoanele care se simt nemultumite de aspectul, dimensiunea sau de denivelarile aflate la nivelul nasului, pot lua oricand in considerare rinoplastia inchisa, procedura care remodeleaza uniform structura nazala si care nu provoaca cicatrici exterioare.