Meniu

Rinoplastie Nechirurgicala – Micsorarea nasului FARA operatie

Actualizat pe:

Termenul medical pentru o operație la nivelul nasului este rinoplastie. De obicei, o rinoplastie presupune efectuarea unei incizii asupra nasului și modificarea structurii acestuia prin tăieturi sau grefe de țesut.

Rinoplastia nechirurgicală este o procedură cosmetică care modifică temporar forma nasului cu ajutorul unor materiale de umplere dermică și nu implică nicio intervenție chirurgicală. Poate fi folosită în mod corectiv pentru a remedia asimetria, pentru a restabili un nas în curs de îmbătrânire, poate uniformiza adânciturile, cum ar fi o punte nazală adâncă, un nas convex sau concav sau pentru a înfrumuseța.
Rinoplastia nechirurgicală, este o alternativă sigură și non-invazivă față de rinoplastia tradițională.

Acest tratament, cunoscut și sub numele de “operația de refacere a nasului în 10 minute”, se realizează prin injectarea în nas a unor materiale de umplere dermică pe bază de acid hyaluronic (HA) pentru a remodela temporar aspecte precise ale nasului, cu mici ajustări în principal la nivelul punții și vârfului nasului. Procedura durează mai puțin de 1 oră și generează rezultate imediate. Cu toate acestea, având în vedere faptul că substanțele de umplere se dizolvă în timp, efectele sunt mai degrabă temporare decât permanente.

Cum știți dacă este o procedură potrivită pentru dumneavoastră?

Rinoplastia nechirugicala poate ajuta la corectarea asimetriei nasului și a echilibrului profilului, cum ar fi umflăturile și vârfurile de nas căzute, pentru ca nasul să pară mai proporționat și în armonie cu restul trăsăturilor feței. Acestea fiind spuse, operația nechirurgicală de refacere a nasului este ideală pentru a face modificări minore și ajustări ale nasului, mai degrabă decât diferențe drastice și permanente. În plus, reducerea dimensiunii nasului nu se poate face, însă injectarea strategică în punctele potrivite ale nasului poate da iluzia că acesta este mai mic.

Formele nasului care nu sunt potrivite pentru rioplastia nechirurgicala al nasului pot include un nas cu un vârf bulbucat mare. Un vârf bulbucat este situația în care vârful nasului este rotunjit și pare prea mare sau fără structură. Umpluturile dermice nu pot reduce dimensiunea zonei bulboase. Deoarece substanțele de umplere sunt injectate în principal pe puntea nasului, nu pot fi corectate dimensiunile inegale ale nărilor și nici un sept deviat. În unele cazuri, devierea poate fi îmbunătățită, dar nu poate fi realizată 100% simetrică. De asemenea, rinoplastia nechirurgicala nu poate repara un nas spart sau, în multe cazuri, refaceri chirurgicale. O altă formă a nasului care nu poate fi tratata cu operatia nechirurgicala include vârful nasului puternic plonjat sau căzut, de aceea chirurgia este probabil cea mai bună opțiune.

Adițional, dacă prezentați alergii la oricare dintre ingredientele din filler, nu vă înscrieți pentru acest tratament înainte de a informa practicianul. Umpluturile dermice utilizate în acesta interventie de rinoplastie nechirurgicala sunt realizate din acid hyaluronic (HA), care se găsește în mod natural în corpul nostru. Cu toate acestea, la fel ca și colagenul și elastina, cantitatea de HA care se găsește în mod natural în corpul nostru scade în timp. Deoarece este ceva ce corpul produce deja, poate fi considerat sigur pentru a fi utilizat ca injectabil, dar este esențial să vă adresați unui practician cu experiență pentru a minimiza riscurile implicate și pentru a preveni orice rezultate nedorite.

Cum se desfășoară procedura?

Procedura pentru rinoplastia nechirurgicala este destul de simpla, comparativ cu cea clasica. Tratamentul începe cu o consultație privată care include o evaluare facială completă de către practicianul expert. Se va discuta despre rezultatul dorit și despre compatibilitatea tratamentului cu pacientul, iar apoi se elaborează împreună un plan de tratament personalizat.

După consultație, medicul vă va cere să vă așezați cu fața orientată în sus. Este posibil să vi se aplice un anestezic topic sau o cremă de amorțire pe nas și în zona înconjurătoare, astfel încât să nu simțiți durerea provocată de ac.

După ce anestezicul își face efectul, medicul dumneavoastră va injecta substanța de umplere în zona din jurul nasului și poate chiar în puntea nasului cu un ac fin. În general, sunt necesare doar cantități mici de filler pentru a aduce îmbunătățiri semnificative la forma nasului.

Este posibil să simțiți o ușoară ciupitură sau presiune în timpul procesului. Procedura de rinoplastie nechirurgicala în sine este simplă și poate dura de la 15 minute sau mai puțin până la 45 de minute. În cele mai multe cazuri, timpul de recuperare este foarte scurt sau aproape inexistent.

Cum să vă pregătiți pentru intervenția de rinoplastie nechirurgicala?

Diverse ingrediente de umplere au indicații diferite cu privire la modul de pregătire pentru procedura respectivă. Medicul dumneavoastră ar trebui să vă ofere instrucțiuni detaliate despre ce trebuie să faceți înainte de o rinoplastie nechirurgicala. Cu toate acestea, sugestiile generale sunt să evitați aspirina, medicamentele antiinflamatoare (cum ar fi Ibuprofenul), suplimentele de vitamina E și orice alte suplimente care subțiază sângele în săptămâna dinaintea procedurii. Dacă luați orice fel de medicamente care subțiază sângele, asigurați-vă că medicul dumneavoastră este la curent cu acest lucru.

De asemenea, ar trebui să fiți conștient de nivelul de vitamina K pentru a reduce riscul de vânătăi. Mâncați multe legume cu frunze verzi pentru a vă crește nivelul de vitamina K în săptămânile dinaintea procedurii. Beți multă apă și luați masa înainte de programare. Nu mâncați prea mult, deoarece s-ar putea să simțiți greață în timpul sau după consultație, dar asigurați-vă că ați mâncat ceva care conține amidon și proteine. Evitați să consumați cofeină cu câteva zile înainte de operație și reduceți consumul de sodiu și zahăr cu o zi sau două înainte de procedură.

Cel mai bine este să ajungeți la programare cu pielea cât mai bine pregătită pentru tratamentul de rinoplastie nechirurgicala. Acest lucru include, mai puțin machiaj pe față, multă odihnă cu o seară înainte, astfel încât să fiți calmi și relaxați în timpul procedurii și să va asigurati ca aveti asteptari realistice.

Ce substanțe de umplere sunt utilizate într-o rinoplastie nechirurgicală?

Anterior, clinicienii foloseau colagen bovin și silicon în rinoplastiile nechirurgicale. Acum, aceștia tind să folosească acid hialuronic (HA) sau hidroxilapatită de calciu (CH), pe care le consideră mai sigure și mai fiabile.

HA este cel mai frecvent și este substanța de umplere aleasă pentru 80% din procedurile de rinoplastie nechirurgicală. Clinicienii îl apreciază datorită moliciunii și aspectului său natural. De asemenea, se dizolvă rapid și este reversibil.

Deși CH nu oferă avantajul de a fi ușor de inversat, efectele sale durează mai mult. Ținând cont de acest lucru, umpluturile HA necesită injecții mai frecvente pentru a menține forma dorită a nasului. Cu toate acestea, CH poate provoca mai mult disconfort în urma procedurii.

Care sunt beneficiile unei rinoplastii nechirurgicale?

NU ESTE NECESARĂ NICIO PERIOADĂ DE REPAUS: În urma rinoplastiei nechirurgicale, sunteți liber să vă reluați imediat rutina obișnuită. O programare poate dura doar 30 de minute, permițându-vă să vă întoarceți la viața dumneavoastră cu perturbări minime. Rinoplastia chirurgicală poate necesita până la două săptămâni de timp de inactivitate, forțându-vă să vă suspendați activitățile vieții în timp ce vă vindecați. Cu toate că majoritatea pacienților consideră că rezultatele unei operații chirurgicale la nas merită timpul de așteptare, unii pacienți nu își pot permite acest lucru.

REZULTATE SUBTILE, CU ASPECT NATURAL: Procedura de rinoplastie nechirurgicală este complet personalizată în funcție de preferințele dvs. unice și de rezultatele dorite. Cantitatea de material de umplere folosită și locația punctelor de injecție vor fi alese cu grijă pentru a completa forma dvs. nazală, adăugând în același timp îmbunătățiri subtile. În timp ce o operație lichidă la nas folosește filler pentru a remodela nasul, aceasta nu ar trebui să aibă ca rezultat o creștere vizibilă a dimensiunii. Adăugarea unor cantități mici de material de umplere plasat cu grijă creează trăsături mai echilibrate care fac ca nasul dumneavoastră să pară mai drept și mai simetric.

REZULTATE COMPLET REVERSIBILE: Dacă, din orice motiv, decideți că preferați să rămâneți cu nasul natural în urma unei rinoplastii nechirurgicale la nas, puteți alege să revocați efectele. La o programare ulterioară, se poate injecta o enzimă numită hialuronidază pentru a absorbi în siguranță substanța de umplere și pentru a vă readuce nasul la forma și aspectul său original. De asemenea, corpul dumneavoastră va absorbi treptat și de unul singur substanțele de umple după aproximativ 12-18 luni. Dacă nu vă plac rezultatele, dacă nu doriți să vă mențineți noul nas sau dacă doriți să mergeți într-o direcție alternativă cu nasul dumneavoastră, atunci corpul va elimina în mod natural substanța de umplere în timp.

Care sunt riscurile potențiale asociate cu această procedură?

Pentru majoritatea oamenilor, singurul efect secundar al rinoplastiei nechirurgicale pe care îl vor observa este o mică roșeață și sensibilitate în zona injecției în una sau două zile după procedură. Alte posibile efecte secundare includ vânătăi la locul injecției, umflături, migrarea fillerului, ceea ce înseamnă că ingredientul injectabil migrează în alte zone ale nasului sau în zona de sub ochi, creând un aspect “ondulat” sau “supra-umplut” și stare de greață.

Într-un studiu realizat în 2019 pe 150 de persoane care și-au făcut o rinoplastie nechirurgicală la nas, doar 1,82% au avut o complicație. Vorbiți imediat cu medicul dumneavoastră dacă aveți febră, vedere încețoșată, roșeață sau vânătăi care se răspândesc și se agravează, urticarie sau alte simptome ale unei reacții alergice.

Există riscuri cu apariție întârziată care pot apărea la luni sau ani după rinoplastia nechirurgicala și includ modificări ale culorii pielii, cicatrici, granulom cu corp străin, care este un răspuns imunitar care apare de obicei doar în cazul injecțiilor cu silicon, dar care se poate întâmpla și în urma altor materiale de umplere, biofilme, o substanță care protejează microbii pentru a le permite să se dezvolte. În cazul în care apare granulomul cu corp străin, medicii îl pot trata cu steroizi sau prin îndepărtare chirurgicală. Pentru biofilme sau infecții, medicii pot folosi antibiotice.

Înainte de rinoplastia nechirurgicla, se recomandă ca oamenii să discute toate riscurile cu medicul și să se asigure că acesta folosește numai materiale de umplere HA, că are în permanență în stoc hialuronidaza în cabinet și că are privilegii de internare la un spital din apropiere în cazul în care procedura nu decurge bine. Pe lângă toate acestea, riscurile pot fi destul de minuscule atunci când oamenii au încredere în persoana potrivită.

Cât costă o operație nechirurgicală la nas?

Costul intervenției de rinoplastie nechirurgicala pentru nas este întotdeauna mai mic decât cel al unei operații de rinoplastie chirurgicala. Stabilirea unui cost exact pentru o procedură nechirurgicală de refacere a nasului poate fi aproape imposibilă. Dorințele unice ale pacientului, modificările necesare și locația chirurgului pot avea un impact considerabil asupra costului rinoplastiei nechirurgicale. Cu toate astea, o estimare medie este de aproximativ 260 de euro. Acest cost include o taxă de consultare, procedura și o taxă medie pe ședință. Costurile pot varia în funcție de natura umpluturilor temporare de rinoplastie nechirurgicală care sunt utilizate.

Câteva exemple de materiale de umplutură folosite și prețul acestora sunt:

  • Teosyal Ultra Deep: 310 € / 1 ml
  • Teosyal Ultra Deep: 200 € / 0,55 ml
  • Juv. Voluma: 310 € / 1 ml
  • Juv. Voluma: 200 € / 0,55 ml

La ce să vă așteptați după tratament?

După rinoplastia nechirurgicala al nasului, nu este necesară nicio perioadă de recuperare; vă puteți întoarce direct la activitățile zilnice sau la munca care nu include activități fizice sau expunere la soare, chiar în aceeași zi.

Timp de 2-3 zile după rinoplastia nechirurgicala, persoana trebuie să evite să atingă nasul și să se angajeze în activități viguroase. De asemenea, în funcție de localizarea injecțiilor, este posibil să fie nevoită să evite să poarte ochelari de vedere sau de soare pentru o perioadă de timp, pentru a evita crearea unei adâncituri. Persoanele ar trebui să își întrebe medicul clinician cât timp trebuie să aștepte înainte de a se machia și de a face duș. Evitarea alcoolului în acea zi va reduce la minimum orice vânătăi. Aplicarea de gheață va ajuta, de asemenea, în privința inflamațiilor și a vânătăilor. Nu înotați timp de o săptămână.

În urma tratamentului, veți vedea rezultate instantanee, iar pentru obținerea rezultatelor finale este nevoie de 2 săptămâni ca să se calmeze eventualele umflături minore și ca nasul să se vindece complet. Roșeața la locul injectat este normală și este previzibilă, ca în cazul tuturor efectelor secundare legate de tratamentele injectabile. Este puțin probabil ca rinoplastia nechirurgicla să lase urme vizibile, deoarece este un procedeu neinvaziv.

Pacienții ies de la rinoplastia nechirurgicală pentru nas mai încrezători, deoarece văd rezultate imediate și naturale. Pacienții vor observa că aspectul lor se transformă la scurt timp după aceea. Unul dintre marile beneficii ale acestui tratament de umplere a nasului este că nu este o soluție permanentă, ceea ce îl face ideal pentru cineva care dorește să încerce niște schimbări fără să se implice într-o intervenție chirurgicală sau să își modifice complet fața cu o intervenție chirurgicală. Pe măsură ce fața dumneavoastră se schimbă în timp, se pot face ajustări la nas pentru a menține rezultatul.

Durata rezultatelor depinde de substanța de umplere utilizată, de rata metabolică a individului, de factorii legați de stilul de viață și de anatomia nazală. Umpluturile cu hidroxiapatită de calciu, cum ar fi Radiesse, durează de obicei aproximativ optsprezece luni, în timp ce umpluturile hialuronice, cum ar fi Restylane, au un termen de valabilitate de opt luni.

În cele din urmă, substanțele de umplere dermică se absorb în mod natural și este necesară o procedură de follow-up. Se pot face ajustări pe măsură ce fața se schimbă în timp, permițând menținerea rezultatului. Majoritatea pacienților revin pentru un tratament de completare după 10-12 luni. Unii pacienți se întorc după 2 ani, deoarece adesea există o bună păstrare a formei, necesitând chiar mai puțin filler la acea etapă.

Se merită de efectuat o procedura de rinoplastie nechirurgicală?

În primul rând, rinoplastia nechirurgicala nu este potrivită pentru persoanele care doresc modificări vizuale majore ale nasului. De asemenea, nu poate corecta probleme interne, cum ar fi un sept deviat sau o problemă funcțională nazală. Dar depinde de obiectivele dvs. cosmetice. Dacă doriți o schimbare subtilă a aspectului dumneavoastră – și nu aveți nevoie să vă îmbunătățiți funcția nasului – atunci o rinoplastie nechirurgicală la nas poate fi potrivită pentru dumneavoastră.

Procedura este relativ rapidă, implică puțin timp de recuperare și nu necesită anestezie generală. Cu toate acestea, spre deosebire de o rinoplastie chirurgicală, rezultatele sunt temporare. Există o mică probabilitate de complicații în urma acestei proceduri. Din acest motiv, este esențial ca oamenii să își facă un tratament de umplere cosmetică doar de la un profesionist medical cu renume.

Cu toate acestea, dacă doriți să vă micșorați nasul – sau dacă doriți să faceți schimbări majore în structura nasului – este posibil să fiți potrivit mai degrabă pentru o rinoplastie tradițională.