Meniu

Rinoplastie nereusita

Actualizat pe:

Exista multe cazuri in care pacientii se confrunta cu o rinoplastie nereusita ori din cauza medicului chirurg, ori din cauza nerespectarii sfaturilor si a recomandarilor doctorului specialist. Indiferent de situatie, daca pacientul nu se poate bucura pe deplin de rezultatele interventiei chirurgicale de remodelare a nasului, va trebui sa apeleze la rinoplastia secundara.

Rinoplastia secundara consta tot in remodelarea structurii nazale, astfel incat sa se obtina forma potrivita, insa este o interventie mult mai dificila, pentru ca oasele piramidei nazale sunt deja slabite. Pentru a se evita astfel de situatii, recomandat este ca pacientul sa tina cont de sfaturile medicului specialist.

3 cauze pentru o rinoplastie nereusita

Exista posibilitatea ca pacientii sa aiba parte de o rinoplastie nereusita in cazul in care nu tin cont de recomandarile medicului specialist in legatura cu perioada postoperatorie. Structura piramidei nazale este slabita si are nevoie de toate ingrijirile necesare pentru a se vindeca in mod corespunzator. Daca nu sunt respectate, riscul pacientului de a se confrunta cu o operatie fara succes este urias.

Cu toate acestea, cauzele nu se rezuma doar la metoda pacientului de abordare a perioadei de recuperare. Tehnica medicului specialist poate sa fie de vina in egala masura.

1. Medicul chirurg abordeaza o tehnica gresita

Unul dintre principalele motive pentru o rinoplastie nereusita este alegerea unui chirurg care pune in aplicare o tehnica gresita. Acest lucru nu are cum sa fie prevenit, insa, inainte ca pacientul sa se decida asupra unui medic, poate lua in considerare si recenziile altor persoane in legatura cu activitatea lui.

2. Nerespectarea recomandarilor medicului

Atat inainte de interventie, cat si dupa, medicul ii va oferi pacientului sau un set de reguli pe care trebuie sa le urmeze. Nerespectarea acestor reguli va afecta rezultatul obtinut, situatie in care poate fi vorba de o rinoplastie nereusita.

3. Evitarea situatiilor periculoase

Daca pacientul se loveste grav in zona nasului imediat dupa interventie, sunt sanse foarte mari ca operatia sa fie afectata si ca toata munca medicului chirurg sa fie in zadar.

Cum poti sa iti dai seama ca ai o rinoplastie nereusita?

Persoanele care se confrunta cu o rinoplastie nereusita pot lua in considerare multe situatii pe care le pot experimenta, printre care se numara si:

  • manifestarea problemelor de respiratie – cei care manifesta dificultati in a respira normal, mai ales in timpul noptii, trebuie sa se adreseze imediat medicului specialist;
  • manifestarea unei structuri asimetrice a nasului – daca motivul principal al pacientului de a face rinoplastie a fost pentru a corecta forma asimetrica a nasului si se confrunta cu ea si dupa operatie, este evident ca interventia nu a fost un succes;
  • aspectul narilor – daca narile sunt extrem de inguste sau de late, exista riscul ca operatia sa nu-si indepliseasca scopul si sa fie nevoie de ajutorul medicului pentru a remedia problema.

Prin urmare, rinoplastia nereusita isi poate avea cauzele ori in neatentia medicului specialist care a efectuat operatia, ori in neatentia pacientului, care nu a respectat cu strictete recomandarile chirurgului. Indiferent de situatie, este posibil sa fie nevoie de o rinoplastie secundara, care sa corecteze structura nazala.