Meniu

Rinoplastie secundara

Actualizat pe:

Rezultatele operatiei de rinoplastie sunt permanente, dar acest lucru nu garanteaza obtinerea rezultatelor dorite, astfel ca in cazul unui esec, pacientii au nevoie de o interventie de rinoplastie secundara.

Aceasta are rolul de a corecta rezultatele unei operatii de rinoplastie initiale, care nu sunt pe placul pacientului sau care au dus la aparitia unor problemelor de functionalitate ale nasului sau la complicatii post-operatorii.

Cand este necesara operatia de rinoplastie secundara?

Cu toate ca operatia de rinoplastie este una complexa, aceasta se poate desfasura fara probleme si totusi rezultatul sa nu fie cel dorit de pacient, caz in care acesta poate apela la interventia de rinoplastie secundara.

Rinoplastia secundara este insa o operatie chirurgicala mai complicata si mai delicata decat cea initiala, iar pacientul trebuie sa fie pregatit pentru o astfel de interventie. In plus, este necesar ca acesta sa discute in detaliu, cu medicul sau, ce asteptari are – trebuie sa fie unele realiste – de la aceasta operatie si cum va decurge procedura.

In cazul in care motivele pentru care pacientul apeleaza la rinoplastia secundara sunt de natura medicala, fie ca ii este afectat modul in care respira, fie ca au aparut complicatii post-operatorii, procedura este cu atat mai complicata. De aceea, este absolut necesar ca oamenii sa aleaga medici profesionisti, care sa aiba o vasta experienta in domeniu.

Care sunt diferentele dinte operatia de rinoplastie secundara si rinoplastie primara?

Cea mai importanta diferenta dintre cele doua tipuri de rinoplastie este aceea ce operatia de rinoplastie secundara este mai complicata si mai delicata, din cauza fragilitatii pe care o are structura nazala.

Prin urmare si timpul de desfasurare a acestei interventii este mai indelungat decat in cazul rinoplastiei primare, deoarece presupune o precizie si o delicatete sporite din partea cadrelor medicale. In functie de complexitatea cazului, o operatie de rinoplastie poate dura de la 30 de minute pana la 7 ore.

De asemenea, si perioada de recuperare post-chirurgicala poate fi mai indelungata, desi daca nu apar complicatii, aceasta poate fi similara cu perioada de recuperare dupa operatia de rinoplastie primara. Astfel ca atela nazala poate fi purtata intre 7 si 12 zile, iar revenirea la activitatile obisnuite se poate face imediat dupa indepartarea acesteia. Totusi, edemul care apare la nivelul nasului, dupa o astfel de interventie chirurgicala, poate dura pana la 30 de zile.

La ce perioada de prima interventie se poate face operatia de rinoplastie secundara?

Pentru a putea suporta o inteventie de rinoplastie secundara, nasul si piramida nazala au nevoie de o perioada de aproximativ 12 luni pentru recuperarea dupa rinoplastia primara. In plus, este nevoie de o perioada mai mare de timp pentru ca nasul sa obtina o forma finala.

Dupa aceasta perioada, pacientul poate observa ca forma nasului se potriveste fizionomiei fetei, astfel ca, daca nu exista probleme de functionalitate, sa nu mai fie necesara o noua interventie de rinocorectie, interventie ce tine de chirurgia estetica.

In concluzie, operatia de rinoplastie secundara nu mai este un moft, ci reprezinta nevoia oamenilor de a-si recapata aspectul normal al nasului si functionalitatea acestuia.