Meniu

Rinoplastie simulare

Actualizat pe:

Modificarea formei nasului va influenta foarte mult intreaga fizionomie a fetei, motiv pentru care este recomandat ca inaintea unei asemenea operatii sa se realizeze o simulare a rinoplastiei online, in urma careia se poate observa care este forma nasului potrivita fizionomiei fetei, precum si care sunt aspectele asupra carora trebuie sa se intervina.
Pentru efectuarea unei astfel de simulari, este necesar sa se foloseasca o aplicatie speciala, fie independent, din confortul propriei locuinte, fie impreuna cu medicul plastician care va realiza interventia de rinoplastie.

Cand si cum se realizeaza simularea de rinoplastie online?

Aproape orice medic chirurg plastician care efectueaza interventii chirurgicale estetice are la indemana un program prin intermediul caruia sa realizeze o simulare de rinoplastie online. Numai ca, in prezent, oamenii au acces si la diferite aplicatii si programe, care le permit sa simuleze rezultatele unei interventii estetice atat la nivelul nasului, cat si la nivelul fetei ori chiar ale altor parti ale corpului.
Inca de la prima consultatie, medicul va realiza o astfel de simulare. In acest fel se stabileste forma nasului care va fi obtinuta si care trebuie sa se potriveasca fizionomiei, care sa corespunda totusi si dorintelor pacientului. De asemenea, in stabilirea acestor detalii se tine cont si de tehnicile chirurgicale posibile, precum si de normele estetice.
Modul in care se desfasoara aceasta simulare este unul simplu, indiferent daca este realizata in cabinetul medicului sau acasa, printr-o aplicatie online speciala. Tot ce trebuie facut este incarcarea unei fotografii actuale, iar cu instrumentele din aplicatia respectiva se poate trasa un nou contur al nasului. Ulterior, pacientii pot observa o comparatie inainte si dupa, pentru a-si da seama daca rezultatul pe care il pot obtine este ceea ce isi doresc.

In ce situatii este necesara simularea rinoplastiei online?

Desi unii pot sustine ca nu au nevoie de o simulare, deoarece stiu exact cum isi doresc sa arate nasul lor, realizarea unei simulari de rinoplastie online le poate dezvalui faptul ca nasul la care viseaza nu se potriveste fizionomiei fetei lor. Prin urmare, o astfel de simulare se poate dovedi a fi utila pentru toti pacientii care doresc sa apeleze la o operatie de rinoplastie pentru corectarea formei nasului.
De aceea, este important sa caute si sa gaseasca un medic chirurg plastician pentru care efectuarea acesteia sa fie o etapa de nelipsit din procesul de pregatire a pacientilor pentru interventia chirurgicala. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, medicul trebuie sa detina un program special, online sau 3D, care sa permita realizarea modificarilor dorite si obtinerea rezultatelor vizate.
In urma acestei simulari, medicul va putea elabora si planul sau tehnica chirurgicala pe care o va folosi in timpul interventiei chirurgicale, in functie de zonele nasului asupra carora trebuie sa se intervina – varful nasului, aripioarele, septul nazal, columela – mai ales daca este necesara si o interventie de chirurgie reconstructiva, care are rolul de a imbunatati sau reda functionalitatea nasului.

In concluzie, oamenii isi pot face o simulare de rinoplastie online, pentru a vedea daca au nevoie de o astfel de operatie sau cum ar trebui sa arate nasul lor, dar simularea este esentiala in cazul celor care au luat deja aceasta decizie.