Meniu

Rinoplastie umflatura nas

Actualizat pe:

Orice interventie chirurgicala poate avea efecte cum ar fi edemele sau vanataile, dar cand vine vorba despre umflatura pe nas dupa rinoplastie, oamenii se vor intreba daca aceasta este un efecte secundar obisnuit sau o complictie post-operatorie.

De obicei, aparitia umflaturilor pe nas dupa operatia de rinoplastie este un efect normal, deoarece operatia consta in efectuarea unor interventii in zonele sensibile ale nasului, de la interiorul narilor – osul sau cartilajul nasului. In plus, intreaga zona a fetei este una sensibila, motiv pentru care pacientii care au suferit o astfel de interventie vor putea prezenta in primele zile post-interventie vanatai si umflaturi chiar si la nivelul ochilor.

Cand este umflatura pe nas dupa rinoplastie normala?

In momentul in care se pregatesc pentru o astfel de interventie, toti oamenii se intreaba cat de inflamata va fi zona, cat va dura procesul de recuperare si daca se vor confrunta cu umflatura pe nas dupa rinoplastie care sa afecteze rezultatul operatiei.

De aceea, este foarte important ca in timpul consultatiei initiale, pacientii sa isi intrebe medicul toate aceste detalii si sa ii ceara toate informatiile de care au nevoie, atat pentru a nu se speria de efectele imediate ale interventiei, cat si pentru a avea un proces de recuperare rapid si usor.

Astfel, acestia pot afla ca este normal sa aiba un nas umflat dupa rinoplastie, dar ca acest efect se va diminua pe masura ce va trece timpul. Ceea ce trebuie sa retina insa pacientii este faptul ca despre o vindecare completa a operatiei de rinoplastie se poate vorbi abia dupa o perioada de aproximativ un an.

In toata aceasta perioada, pacientii trebuie sa fie atenti la nasul lor, sa il protejeze si chiar sa faca masaj, care are rolul de a contribui la o recuperare mai usoara si de a reduce umflaturile de la nivelul nasului, care pot fi prezenta atat pe flancuri, cat si pe varful nazal.

Care sunt factorii care influenteaza umflatura pe nas dupa rinoplastie?

Trebuie mentionat faptul ca fiecare pacient este unic si diferit, astfel ca daca intr-un caz umflatura pe nas dupa rinoplastie a fost mare sau s-a retras mai greu, in alt caz exista posibilitatea ca aceast umflatura sa fie aproape insesizabila.

De asemenea, la acest proces inflamator mai contribuie si alti factori, cum ar fi tipul de rinoplastie efectuat, precum si zona in care medicul a intervenit. Este lesne de inteles ca o interventie mai complicata, cu mai multe ajustari ale nasului, va fi urmata de o inflamare mai mare a nasului.

Chiar si caracteristicile personale ale pacientului vor influenta cat de mult se va umfla nasul dupa interventie, cum ar fi pielea – o piele mai grasa si groasa se umfla mai mult – abilitatile organismului de a se vindeca si ingrijirea de care trebuie sa se ocupe pacientul, ulterior interventiei estetice.

In concluzie, umflatura pe nas dupa rinoplastie este un efect comun al acestui tip de interventie, foarte rar existand situatii in care sa reprezinte o complicatie post-operatorie.