Meniu

Silicoane

Actualizat pe:

Mamoplastia de augumentare a sanilor, cunoscuta in mod popular sub denumirea de silicoane este una din cele mai frecvente operatii estetice efectuate. Incalzirea dioxidului de siliciu la temperaturi ridicate produce siliconul, care poate lua forma de gel, lichid sau poate avea o structura cauciucata.

Exista diferite motive pentru care o persoana apeleaza la o operatie cu silicoane. Pentru persoanele cu sani mici, lasati, sau inegali, interventia reprezinta o modalitate prin care isi pot imbunatati parerea despre propria persoana. De asemenea, sanii isi pierd din fermitate dupa nastere sau alaptare.

Inainte de a apela la implanturile mamare cu silicon, o persoana trebuie sa tina seama de cateva detalii. Pacienta trebuie sa fi implinit varsta de cel putin 18 ani pentru a se putea opera.

Dimensiunea implanturilor difera in functie de preferintele pacientei. Ea poate opta pentru o schimbare mai putin vizibila, prin intermediul unor implanturi de mici dimensiuni, sau poate alege o schimbare drastica.

In ce consta, mai exact, operatia de implant de silicoane?

Interventia de implant de silicoane se realizeaza sub anestezie si consta in introducerea substantei in corp prin mai multe modalitati. In cadrul unei prime consultatii, pacienta si chirurgul vor discuta mai multe amanunte cu privire la modul in care se va desfarsuta operatia pentru a nu exista niciun fel de disconfort.

Cea mai utilizata tehnica este introducerea siliconului la nivelul santului mamar. Prin aceasta metoda, procesul de scoatere si inlocuire a implantului de silicoane devine foarte usor.

A doua modalitate este cea trans-axilara, care consta intr-o incizie realizata in axila, prin care substanta este introdusa in corp. Motivul pentru care unele persoane tind sa aleaga aceasta tehnica este lipsa cicatricilor din zona pieptului.

Tehnica trans-areolara consta intr-o incizie in forma de semiluna realizata pe marginea inferioara a areolei. Persoanele care apeleaza, in general, la acest tip de operatie sunt cele cu areole de dimensiuni mari.

Perioada de recuperare dupa operatia de implant de silicoane pentru pasionati de sport

Imediat dupa operatia de implant de silicoane, pacienta va ramane in pat timp de cateva ore. Se va putea ridica din pat numai dupa ce au trecut 3-4 ore, iar de abia dupa 6-8 ore ii este permis sa plece acasa.

Pentru persoanele pasionate de sport, ele isi vor putea relua activitatea la aproximativ o luna dupa interventie. Bineinteles, chiar daca a trecut o luna, acest lucru nu inseamna ca le este permis sa inceapa cu o activitate fizica intensa.

In schimb, le este recomandat sa inceapa cu niste miscari usoare ale picioarelor, apoi niste miscari de trunchi si in final, alergari usoare. Ridicarea de greutati care implica muschiul pectoral este strict interzisa timp de 5 luni. In timpul sportului, este nevoia ca pacienta sa poarte un sutien, o bustiera sau un corset.

Timp de aproximativ 14 zile, sanii vor fi umflati, iar pozitia lor initial ridicata, se va aseza in decursul a 2-3 luni. In cele mai multe cazuri, rezultatele obtinute sunt garantate pentru o perioada de pana la 10 ani.