Nutritionist Alba Iulia

Nutritionist Alba Iulia

Orasul Alba Iulia este unul dintre cele mai incarcate de istorie dintre orasele romanesti, motiv pentru care acesta este vizitat de foarte multi oameni, dar unii dintre ei pot imbina utilul cu placutul, cu ajutorul unui nutritionist din Alba Iulia putand sa-si schimbe obiceiurile alimentare.

Probabil ca nu multi dintre cei care viziteaza acest oras se gandesc sa o faca si din considerente medicale, insa serviciile de calitate de care se pot bucura in aceasta zona a tarii ii pot determina, la o cercetare mai atenta, sa apeleze la serviciile unui nutritionist, de exemplu.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

 

Alba Iulia este locul in care s-a infaptuit Marea Unire a Romaniei, de la 1918, motiv pentru care importanta istorica a acestui oras este una atat de mare si pentru care specialisti din domenii diferite au ales sa profeseze in acest oras, oricine are nevoie de un nutritionist in Alba Iulia avand posibilitatea sa gasesca unul destul de rapid.

De asemenea, incoronarea regelui Ferdinand I si a reginei Maria a avut loc tot la Alba Iulia, in anul 1922, simbolizand unirea tuturor provinciilor sub o singura conducere. Tocmai datorita importantei istorice pe care o are acest oras, oameni au ce vizita, existand o multime de obiective turistice atat in oras, cat si in imprejurimile acestora. Cea mai cunoscuta este, cu siguranta, Cetatea Alba Carolina, o fortareata in forma de stea, care a fost construita in perioada 1716-1735.

Dar care este legatura dintre un nutrionist si istoria acestui oras? Fiind un oras tranzitat de un numar foarte mare de oameni, din toate categoriile si de toate nationalitatile, acestia trebuie sa poata apela, in caz de nevoie, la orice tip de servicii, chiar si de nutritie. In plus, cetatenii orasului trebuie sa aiba acces la servicii moderne si complete, astfel incat sa se poata ocupa de toate aspectele legate de sanatate.

Nutritionist Alba Iulia – O scurta istorie a nutritiei

Inca de la inceputurile omenirii, preocuparea pentru obtinerea unei hrane diversificate a fost cea mai importanta, aceasta fiind si baza activitatii unui nutritionist din Alba Iulia sau din orice colt al lumii. In acest fel, oamenii au putut descoperi si dezvolta atat tainele vanatului, cat si pe cele ale cultivarii plantelor. Toate acestea au stat la baza dezvoltarii nutritiei, care a devenit disciplina stiintifica abia in secolul XXI.

Nutritia si dietetica sunt doua notiuni diferite, dar aflate in stransa legatura una cu cealalta, acestea fiind si principalele activitati ale unui nutritionist. Daca nutritia reprezinta o stiinta relativ noua, dietetica isi are radacinile in perioada Greciei antice, cand unii dintre oamenii cunoscatori de carte au inceput studiile medicinei, dintre acestia remarcandu-se, in mod special, Hipocrate, supranumit astazi „Parintele medicinei”.

Cum arata, in prezent, meseria unui nutritionist din Alba Iulia?

Lucrurile s-au schimbat destul de mult de la aparitia primelor notiuni de nutritie si dietetica si pana la ce presupune meseria de nutritionist in Alba Iulia astazi. In prezent, oamenii au la dispozitie o gama foarte variata de produse alimentare, motiv pentru care le este tot mai dificil sa le aleaga pe cele mai santoase si benefice organismului. In acest context, serviciile unui nutritionist reprezinta ajutorul de care foarte multi oameni au nevoie pentru a-si corecta stilul alimentar si a putea duce un stil de viata sanatos.

De asemenea, oamenii au nevoie de ajutorul unui nutritionist si in situatiile in care acestia se confrunta cu diferite afectiuni, care sunt in stransa legatura cu nutritia, cum ar fi diabetul sau boli digestive. Chiar si sportivii apeleaza adesea la nutritionisti, pentru a beneficia de un plan alimentar personalizat, dezvoltat pentru nevoile organismului lor, mai ales in perioadele competitiilor sportive, cand efortul depus de acestia este unul foarte mare.

Astfel ca meserie de nutritionist presupune, in principal, detinerea unor cunostinte si chiar a unei experiente care sa contribuie la abordarea si rezolvarea problemelor cu care se prezinta pacientii acestuia intr-un mod cat mai eficient. Pe langa elaborarea planurilor de alimentatie si nutritie, un astfel de specialist trebuie sa ofere si suport pacientilor sai in procesul de schimbare prin care acestia trec, acest aspect fiind foarte important pentru succesul demersului.

Topul clinicilor si cabinetelor de nutritie din Alba Iulia

Cei care locuiesc sau se afla in orasul Marii Uniri numai pentru o perioada determinata de timp, dar au nevoie de ajutorul unui nutritionist din Alba Iulia, pot gandi ca este destul de dificil sa gaseasca un astfel de specialist la care sa apeleze.

Din acest motiv, in continuare este prezentat un top al celor mai apreciate clinici si cabinete de nutritie din oras, bazat pe recenziile pacientilor acestora, astfel incat doritorilor sa le fie mai usor de identificat nutritionistul potrivit pentru ei.

1. Clinica de Nutritie FitLab din Alba Iulia

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Alba Iulia, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

  • Consultatie initiala 45 min
  • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
  • SOS Nutritional
  • Pachete speciale pentru companii

2. Roxana Cristea – Nutritionist Alba

Unul dintre cei mai apreciati medici nutritionisti din regiunea judetului Alba este dr. Roxana Cristea. Aceasta isi ghideaza pacientii in procesul lor de adoptare a unui stil de viata sanatos, punandu-le la dispozitie o gama completa de servicii din domeniul nutritiei, de la programe de nutritie si consultatii chiar si in online, pana la o educatie nutritionala, utila atat copiilor, cat si adultilor.

Astfel ca cei care doresc sa apeleze la serviciile oferite de medicul nutritionist Roxana Cristea pot face o programare online, pe site-ul acesteia https://nutritionistalba.ro/ sau la urmatoarele date de contact:

  • Email cristea.nd@gmail.com;
  • Numarul de telefon 0756.532.473;
  • Adresa Bulevardul Revoluției 1989 nr 3, Alba Iulia 510073.

3. Clinica ElisaMed

Clinica medicala ElisaMed ofera o gama vasta de servicii medicale, printre care se afla si cele de nutritie si dietetica medicala. In acest fel, pacientii au acces la aproape toate ariile medicinei pentru a-si trata afectiunile de care sufera, stilul de alimentatie fiind unul important, care influenteaza starea generala de sanatate a organismului.

Prin urmare, la acest tip de servicii pot apela atat cei care doresc sa isi schimbe stilul alimentar si sa adopte un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata, cat si cei care au nevoie de un meniu personalizat, impus de unele afectiuni de care pot suferi.

De aceea, pentru a se programa la o consultatie de nutritie, acestia pot suna la numarul de telefon 0748.754.642 sau o pot face online, fie pe site-ul clinicii  https://elisamed.ro/programare/, fie la adresa de email office@elisamed.ro. Adresa clinicii este Str. Dr. Aurel Lazăr Nr. 6, Alba Iulia.

4. Balneomed Alba

Cu toate ca principala activitate desfasurata in cadrul clinicii Balneomed este cea de recuperare medicala, o categorie de servicii pe care o mai pot accesa pacientii acesteia este si cea de nutritie. Avand o echipa formata din doi medici nutritionisti – dr. Munteanu Oana si dr. Caldarar Alexandra – Balneomed poate oferi servicii de nutritie tuturor pacientilor sai, indiferent de varsta acestora, avand programe dedicate chiar si copiilor.

Cei care au nevoie sau doresc sa apeleze la serviciile unui nutritionist pot merge la clinica Balneomed, din strada  Calea Motilor, nr.107A, sau isi pot face o programare la unul din numerele de telefon: 0358.112.123 sau 0749.189.294 sau 0734.112.123.

De asemenea, mai multe informatii pot fi obtinute fie de pe site-ul https://www.balneomed.ro/, fie la adresa de email receptie@balneomed.ro.

Concluziile pacientilor

Cetatenii orasului abia in ultima perioada au inceput sa descopere beneficiile serviciilor pe care le ofer un nutritionist din Alba Iulia, motiv pentru care numarul programarilor este in continua crestere. Acestia au constientizat importanta pe care o are o alimentatie sanatoasa in viata si pentru sanatatea lor, dar au nevoie de un ajutor specializat pentru a putea pune in aplicare notiunile specifice unei nutritii sanatoase si echilibrate.

Concluziile noastre

Faptul ca oamenii au inceput sa caute tot mai mult astfel de servicii pentru suportul oferit in adoptarea unui stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si activitate fizica regulata, demonstreaza ca demersurile pe care orice nutritionist din Alba Iulia le-a facut pentru informarea oamenilor cu privire la importanta pe care o are alimentatia au avut efect.

Acest lucru se traduce prin oameni constienti de alimentele pe care le consuma si de modul in care acestea influenteaza activitatea intregului lor organism.