Nutritionist Arad

Nutritionist Arad

Acest oras, care este unul foarte important, din punct de vedere industrial, dar si al transporturilor feroviare si rutiere, mai este cunoscut si pentru dezvoltarea sectorului medical, printre care se numara si cererea mare manifestata pentru un nutritionist in Arad. Avand in vedere ca in acest loc functioneaza si o facultate de Nutritie si Dietetica, in cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” este explicabil faptul ca domeniul este unul bine reprezentat, iar medicii sunt calificati si bine pregatiti pentru a-i ajuta pe oameni sa-si insuseasca o educatie alimentara adecvata.

Monumentele din Arad vorbesc de la sine despre importanta acestui oras pe harta Romaniei si a lumii: cetatea Aradului, Palatul administrativ, Teatrul Clasic, Palatul Neuman, Palatul de Justitie, Palatul Cenad, Palatul Bancii Nationale, Palatul Kohn, Casa cu Lacat, Cazinoul Aradean sunt doar cateva dintre obiectivele din acest oras incarcat de istorie si de cultura. Deschiderea spre Occident de care beneficiaza toate orasele din Vestul Romaniei a facut ca multe dintre sectoarele economiei din zona sa se dezvolte, printre ele numarandu-se si cel medical.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

 

Clinicile si cabinetele in care se promoveaza nutritia sunt in continua crestere in Romania, un motiv fiind acela ca oamenii au inceput sa constientizeze importanta alimentatiei in vremurile actuale. Hranirea pe fuga, salturile peste anumite mese, alimentatia dezechilibrata si consumul de produse semi-preparate nu se resimt doar la nivelul fizicului (romanii luptandu-se din ce in ce mai mult cu obezitatea, diabetul si bolile de inima), ci si la nivel mental, astfel ca pacientilor le este greu sa se automotiveze pentru a depasi problemele si a imbratisa un stil de viata sanatos.

Aici intervine importanta ajutorului unui nutritionist din Arad sau din orice alta localitate din Romania. Specialistul depisteaza problemele si alcatuieste planuri alimentare personalizate pentru fiecare om in parte. Prin intermediul acestei „cai de atac” pacientii, indiferent ca sufera de anumite boli grave sau ca pur si simplu isi doresc sa renunte la obiceiurile nesanatoase si sa se canalizeze pe o viata fara excese sunt ajutati si monitorizati in aceasta etapa din viata lor.

Nutritionist Arad: de ce sa apelezi la serviciile unui specialist

Sunt mai multe motive pentru care oamenii apeleaza la nutritionist in Arad sau in alte orase din Romania: vor sa slabeasca, sa se ingrase, isi doresc sa-si schimbe obiceiurile alimentare pentru ca se simt rau, au anumite afectiuni care necesita un nou planning nutritional sau fac acest lucru pentru copiii lor (bebelusi aflati in perioada de diversificare, adolescenti care au tendinta de ingrasare etc.). Indiferent care ar fi motivul pentru care se prezinta in cabinetul unui nutritionist, oamenii sunt tratati cu toata deschiderea si cu tot profesionalismul.

Intr-o astfel de clinica se fac mai intai cateva analize de baza, prin intermediul unor aparate speciale, in care se obtin informatii in privinta parametrilor de baza: greutatea pacientului, varsta, tesut adipos, masa musculara, volumul total de lichide, corelate cu datele despre alimentatie si despre stilul de viata. Pe baza acestor date, nutritionistii alcatuiesc planuri personalizate, astfel incat fiecare pacient sa beneficieze de o abordare individuala, care ii asigura reusita in obiectivul pe care si l-a propus.

Sunt, asadar, mai multe motive pentru care oamenii din Arad si din imprejurimi pot alege serviciile specialistilor din acest oras resedinta de judet:

 • cei care isi doresc sa slabeasca vor atinge tinta propusa, in ceea ce priveste kilogramele, fara sa-si puna sanatatea in pericol, cum se intampla in cazul dietelor promovate pe internet sau al infometarii. Beneficiind de ajutor de specialitate, ei sunt feriti de pericole, iar kilogramele date jos nu se vor pune rapid inapoi;
 • faptul ca beneficiaza de sustinere din partea specialistilor ii motiveaza pe oameni, iar motivatia este o componenta importanta in procesul de slabit;
 • planurile alimentare personalizate le ofera oamenilor toate informatiile de care au nevoie pentru a nu mai repeta greselile facute, in materie de hrana. Ei vor stii exact ce, cum si cat sa consume, in functie de organismul lor;
 • alimentatia sanatoasa este esentiala pentru un corp sanatos si o minte limpede, astfel ca beneficiile nutritiei nu se reduc doar la un aspect exterior armonios.

Nutritionist Arad: Top 4 clinici si cabinete de nutritie

1. Clinica de Nutritie FitLab din Arad

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Arad, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

 • Consultatie initiala 45 min
 • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
 • SOS Nutritional
 • Pachete speciale pentru companii

2. Cabinet de Nutritie Iuliu Ciupe-Vaida

Cabinetul de Nutritie Iuliu Ciupe-Vaida este specializat in prevenirea si tratarea bolilor cronice: diabet, boli cardiovasculare, cancer, obezitate, prin schimbarea comportamentului alimentar.

Nutritionistul si dieteticianul Iuliu Ciupe-Vaida este specializat in nutritia de remisie a bolilor cronice, fiind absolvent al Facultatii de Nutritie si Dietetica din cadrul UVVG Arad, certificat Plant Based Nutrition si membru in consiliul stiintific al Societatii Romane pentru Medicina si Lifestyle. Toate aceste studii si calificari dovedesc profesionalismul si calitatea serviciilor oferite de acest medic nutritionist.

Servicii oferite in cadrul acestui cabinet (atat online, cat si prin prezenta fizica):

 • Prevenirea infarctului sau a accidentului vascular cerebral – 120 lei;
 • Tratarea si remisia diabetului de tip 2 – 120 lei;
 • Remisia obezitatii – 120 lei;
 • Scaderea colesterolului – 120 lei;
 • Dieta oncologica – 120 lei;
 • Afectiuni articulare si ale sistemului osos – 120 lei

Date de contact:

3. Nutritionist dietetician Robert Racz

Robert Racz este licentiat in Nutritie si Dietetica, in cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, continuandu-si studiile cu un master in „Nutritie Clinica si Comunitara”. A publicat mai multe lucrari in carti si jurnale de medicina, participand si la numeroase manifestari stiintifice in domeniu.

In acest cabinet, oamenii sunt ajutati sa castige lupta cu kilogramele si sa fie mai sanatosi si mai increzatori. Iata care sunt serviciile oferite:

 • Evaluarea starii de sanatate si a statusului nutritional;
 • Stabilirea unor obiective pe termen scurt si lung;
 • Plan de alimentatie individualizat;
 • Programe nutritionale pentru diverse categorii de varsta;
 • Nutritie sportiva;
 • Educatie nutritionala;
 • Monitorizare nutritionala pe termen lung

Consultatiile pot fi acordate atat fizic, cat si in mediul online, tarifele fiind urmatoarele:

 • Consultatie standard fara un plan alimentar – 150 lei;
 • Consultatie standard cu plan alimentar – 250 lei;
 • Consultatie non-standard fara plan alimentar (pentru copii, adolescenti, persoane cu diverse patologii, gravide, mame care alapteaza) – 150 lei;
 • Consultatie non-standard cu plan alimentar – 300 lei;

Date de contact:

4. Cabinet de nutritie si dietetica Melinda Jeberean

Motto-ul nutritionistului din Arad Melinda Jeberean este: „Sa mananci este o necesitate, dar sa mananci inteligent e o arta”. Specialistul le vine in ajutor celor care isi doresc sa slabeasca si sa se bucure de o viata fara excese alimentare.

Avand in vedere ca grasimea de pe abdomen este mai periculoasa decat se crede, crescand riscul de: apnee in somn, cancer colorectal, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral sau infarct miocardic, este absolut necesar ca oamenii sa se prezinte la nutritionist nu doar pentru ca nu mai sunt multumiti de aspectul fizic, ci si pentru protejarea sanatatii.

Melinda Jeberean acorda si consultatii online, cu rezultate la fel de bune, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Date de contact:

Nutritionist Arad: Concluziile pacientilor

Pacientii care au beneficiat de serviciile unui nutritionist din Arad sunt, in general, multumiti de rezultatele pe care le-au obtinut intr-un timp scurt. In plus, unii dintre aradeni sunt fericiti ca schimbarile din comportamentul alimentar adoptate impreuna cu expertii in nutritie nu-i ajuta doar pe termen scurt, ci pentru toata viata, daca obiceiurile noi devin un stil de viata si nu sunt privite ca diete temporare. Astfel, clientii si pacientii care au trecut pragul cabinetelor si clinicilor de nutritie s-au declarat cuceriti de faptul ca au avut parte de planuri inividualizate, care sunt cele mai eficiente, pentru ca se muleaza pe nevoile si cerintele fiecarui om.

Nutritionist Arad: Concluziile noastre

Avand avantajul unei Facultati de Nutritie si Dietetica in cadrul Universitatii de Vest, Aradul este bogat in specialisti in nutritie, la care oamenii merg cu incredere si cu placere, atunci cand au nevoie de schimbarea alimentatiei si a stilului de viata. Expertii in Nutritie ii ajuta sa-si analizeze cu atentie situatia si le pun la dispozitie planuri personalizate pentru a preveni sau trata anumite probleme.

Clinicile si cabinetele de Nutritie si Dietetica din Arad au o abordare vasta, unele fiind axate in principal pe slabit, altele tratand probleme mai grave, cum ar fi preventia sau remisia bolilor cronice strict prin schimbarea comportamentului alimentar: cancer, diabet de tip 2, colesterol, obezitate sau afectiuni articulare si ale sistemului osos.