Nutritionist Galati

Nutritionist Galati

Nutritia reprezinta ramura medicinei care are ca obiect de activitate studiul necesarului energetic si nutritiv pentru o buna dezvoltare a organismului, motiv pentru care serviciile unui nutritionist in Galati si in orice alt oras din tara sunt chiar necesare.

Faptul ca orasul Galati este amplasat pe malul Dunarii favorizeaza accesul oamenilor la peste proaspat, unul dintre alimentele sanatoase si chiar indicate in foarte multe planuri nutritionale. Ceea ce este important de retinut referitor la planul nutritional este faptul ca acesta este realizat de medicul sau tehnicianul de nutritie, in baza rezultatelor unor analize pe care pacientul trebuie sa le efectueze initial.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

Ce spun nutritionistii din Galati despre importanta unei alimentatii sanatoase?

Alimentatia sanatoasa are un rol important in tot ceea ce priveste starea generala de sanatate, iar cei care au nevoie de sprijin in acest scop, pot apela la ajutorul unui nutritionist din Galati. O alimentatie sanatoasa este una echilibrata, care cuprinde alimente din toate categoriile, dar mai ales in cantitatile potrivite.

Nu este nici un pericol ca, din cand in cand, oamenii sa consume si alimente nesanatoase, fie din sfera fast food, fie din cele cu cantitati mari de zahar rafinat adaugat – aceste categorii fiind unele dintre cele mai daunatoare pentru organism. Este necesar insa ca acestea sa fie consumate in cantitati mici si cat mai rar posibil.

Altfel spus, cantitatea si calitatea alimentelor pe care oamenii le consuma sunt doua dintre cele mai importante aspecte legat de nutritie. In plus, acestea trebuie sa fie adaptate nevoilor fiecarui individ in parte, pentru ca organismul sa poata furniza cantitatea de energie necesara pentru o zi. De exemplu, in cazul femeilor, necesarul zilnic de calorii este de aproximativ 2000, in timp ce la barbati este de aproximativ 2500 calorii/ zi. De aceea, serviciile unui nutritionist sunt necesare.

O alimentatie sanatoasa trebuie sa cuprinda urmatoarele cantitati si categorii de alimente, in fiecare zi:

 • 5 portii de fructe si legume;
 • 3 mese principale si 2 gustari;
 • 2 portii de peste pe saptamana;
 • fibre si cel putin 2 litri de apa;
 • sare – mai putin de 6 g/zi;
 • zahar – mai putin de 20 g/zi.

Cu toate acestea, fiecare individ este unic, iar motivele pentru care se prezinta la un nutritionist sunt diferite. Motiv pentru care realizarea unei diete personalizate, in functie de nevoile organismului fiecarui pacient si de obiectivele pe care acesta le are, este una dintre principalele ocupatii pe care le are un nutritionist din Galati.

In ce consta o dieta personalizata, realizata de un nutritionist din Galati?

Primul aspect de care trebuie tinut cont in momentul in care se are in vedere o dieta personalizata este scopul pe care persoana care merge la nutritionist in Galati il urmareste. Daca doreste sa scape de cateva kilograme in exces, de exemplu, este necesar ca aportul de calorii sa fie unul mai mic decat necesarul obisnuit, in schimb, in cazul unei diete personalizate impuse de o afectiune medicala, aceasta trebuie sa urmeze intocmai recomandarile medicului curant, care poate interzice sau chiar propune introducerea unor alimente in dieta.

Tocmai de aceea, ajutorul unui nutritionist este absolut necesar, deoarece acesta are cunostintele si abilitatile necesare pentru a calcula corect cantitatea necesara de calorii si de a introduce, intr-un mod eficient si placut, alimentele sanatoase in dieta.

Dar pentru a obtine rezultatele scontate, oamenii trebuie sa adopte un stil de viata sanatos, din care face parte atat o alimentatie echilibrata si sanatoasa, cat si un program de activitate fizica. Eforturile si respectarea acestora cu constiinciozitate, sub indrumarea unui nutritionist care pe langa dezvoltarea unui plan nutritional adecvat, va oferi si consiliere de-a lungul intregului proces, sunt cele mai bune metode de a obtine ce si-au dorit.

Prin urmare, principalele aspecte de care se tine cont in realizarea unei diete personalizate sunt: varsta, sexul, starea de sanatate, stilul de viata, alimentele preferate si, daca este cazul, alimentele interzise – din cauza unor afectiuni medicale, cum ar fi alergiile sau intolerantele.

Topul celor mai apreciate cabinete si clinici din Galati

Persoanele din orasul de pe malul Dunarii care se confrunta cu diferite probleme de nutritie sau alte probleme de sanatate in care este recomandat sa se adopte un regim alimentar special au posibilitatea de a alege dintr-un numar destul de mare de cabinete si clinici in care vor gasi un nutritionist in Galati cu care sa rezoneze.

Pe langa profesionalism si experienta, un astfel de specialist trebuie sa intruneasca si alte calitati, cum ar fi empatia, comunicare si posibilitatea de a-si adapta vocabularul potrivit pacientilor sai, dar si sa dispuna de un cabinet de nutritie modern si dotat cu echipamentele potrivite. De aceea, printre cele mai populare cabinete si clinici de nutritie din Galati se regasesc urmatoarele:

1. Clinica de Nutritie FitLab din Galati

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Galati, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

 • Consultatie initiala 45 min
 • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
 • SOS Nutritional
 • Pachete speciale pentru companii

2. NutriFactory Studio

Unul dintre cele mai apreciate clinici de nutritie din Galati, care se bucura de recenzii bune si in mediul online, este NutriFatory Studio, care pune la dispozitia pacientilor care ii trec pragul urmatoarele servicii:

 • Consultanta de nutritie;
 • Scadere in greutate;
 • Nutritie pentru sportivi;
 • Scanare 3D, noninvaziva.

Preturile pentru serviciile oferite de NutriFactory Studio incep de la 140 de lei, pentru o prima evaluare nutritionala (3D) si pot creste, in functie de pachetele de servicii – program personalizat de nutritie sau de mentinere, abonamente de servicii nutritionale – de care pacientii au nevoie.

Astfel ca, situat pe strada Regiment 11 Siret, nr.50, doritorii isi pot face programare la o cunsultatie de nutritie la acest cabinet fie prin telefon, la nr. 0749.080.284, fie pe adresa de email contact@nutrifactory.ro.

3. Cabinet dr. Daniela Onu – Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli metabolice

Cu o experienta de peste 10 ani, medicul specialist dr. Daniela Onu poate oferi o gama complete de servicii in domeniul sau de activitate, de la servicii medicale specifice diabetului, la cele de nutritie si chiar consilierea pacientilor care sufera de alte afectiuni, cum ar fi guta, hiperuricemii, dislipidemii sau alte boli metabolice.

In ceea ce priveste costurile pentru serviciile de nutritie, in cabinetul dr. Daniela Onu, pacientii vor avea de achitat cel mult 250 de lei, pentru consultatia initiala, in schimb, pentru o consultatie de control, acestia pot plati150 de lei, iar pentru un meniu personalizat, 70 de lei/ saptamana.

Serviciile de nutritie de care pot beneficia pacientii acestui cabinet sunt:

 • nutritie normoponderali/ subponderali/ supraponderali;
 • nutritie copii;
 • nutritie gravide;
 • consiliere in diferite tulburari de alimentatie;
 • nutritie pentru pacientii cu diverse patologii.

Datele de contact la care poate fi gasit medicul nutritionist si diabetolog sunt email diabetonu@gmail.com sau pentru programari, prin telefon sau Watsapp, la nr. 0732.302.913.

4. Diamed Obesity

Clinica medicala Diamed Obesity detine un portofoliu vast de servicii medicale, care vizeaza atat afectiuni precum diabetul si bolile metabolice, cat si medicina interna sau de nutritie.

Cu accentul pe calitatea serviciilor si imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor, aceasta clinica medicala a dezvoltat, printre altele, si un program de manageriere a greutatii corporale, destinat tuturor locuitorilor orasului Galati care doresc sa adopte o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa ii ajute sa aiba greutatea ideala pentru ei.

Programarea pentru o consultatie, indiferent de specificul acesteia, se poate face atat pe site-ul oficial al clinicii www.diamedobesity.ro, fie prin email, la office@diamedobesity.ro, sau prin telefon, la unul dintre urmatoarele numere: 0236.468.747 sau 0770.884.895.

Concluziile pacientilor

Toate aceste cabinete si clinici medicale sau de nutritie sunt printre cele mai apreciate de pacientii care au beneficiat de serviciile unui nutritionist in Galati. De la profesionalismul cu care au fost tratati, pana la calitatea serviciilor si chiar eficienta acestora, toate aceste aspecte sunt mentionate in recenziile pe care oameni obisnuiti, care au apelat la aceste cabinete si clinici, pentru probleme legate de nutritie, le-au lasat.

Concluziile noastre

Alimentatia sanatoasa si echilibrata are un rol foarte important pentru starea de sanatate a oamenilor, iar un nutritionist din Galati, care cunoaste rolul si importanta acesteia, poate oferi pacientilor sai exact serviciile si sustinerea de care acestia au nevoie. Astfel, cu ajutor specializat si cu suport neconditionat, dublate de ambitie si determinare, oricine isi poate schimba stilul de alimentatie si chiar stilul de viata.