Nutritionist Drobeta Turnu Severin

Nutritionist Drobeta Turnu Severin

Cand vine vorba despre acest oras din judetul Mehedinti, mai putini sunt cei care se gandesc sa mearga la un nutritionist in Drobeta Turnu Severin. Adesea, cei care viziteaza acest oras o fac datorita pozitionarii pe malul Dunarii, in zona de iesire a fluviului din defileu.

In plus, au posibilitatea de a vizita o multime de obiective turistice, care demonstreaza importanta istorica pe care acest oras a avut-o, de la vestigiile castrului roman Drobeta, la ruinele pilonului Podului lui Traian, care a fost construit in anii 103-105 d.H., Cetatea Severinului sau Turnul lui Sever.

Totusi, orasul Drobeta Turnu Severin este bine ancorat in actualitate, cuprinzand servicii dintre cele mai diverse, clasice sau moderne, pentru relaxare si petrecere a timpului liber sau pentru imbunatatirea starii de sanatate. Astfel ca serviciile unor nutritionist nu pot lipsi dintr-o plansa atat de variata de servicii pe care acest oras al Olteniei o pune la dispozitia tuturor, localnici sau turisti.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

Cum este perceput un nutritionist in Drobeta Turnu Severin?

Cu toate ca probleme legate de alimentatie ale oamenilor au existat dintotdeauna, o astfel de specializare in domeniul medicinei sau al serviciilor pentru buna starea oamenilor a fost dezvoltata recent, motiv pentru care serviciile unui nutritionist in Drobeta Turnu Severin recent au inceput sa fie solicitate la o scala mai larga.

Intr-o lume in care accesul la informatie este liber, iar oamenii isi pot procura informatii legate de ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa, iar cumpararea unor astfel de alimente este foarte simpla, unii se intreaba de ce ar trebui sa mai apeleze la serviciile unui nutritionist profesionist.

Primul aspect de care acestia ar trebui sa tina cont, atunci cand iau in calcul sa apeleze la un nutritionist, este faptul ca acesta poate dezvolta un plan alimentar personalizat, in functie de nevoile si dorintele pacientilor sai. Diferenta dintre abordarea unui meniu alimentar pe cont propriu, care sa respecte principiile unei alimentatii sanatoase si sa includa si alimentele preferate, si unul realizat de un nutritionist este faptul ca acesta din urma poate face acest lucru astfel incat alimentatia sa fie una echilibrata, nu numai sanatoasa.

Altfel spus, un stil alimentar sanatos este unul echilibrat, care sa cuprinda alimente din toate grupele, in cantitati corecte, iar asocierea acestora trebuie sa fie una care sa favorizeze digestia si asimilarea corecta a nutrientilor.

Motive pentru care sunt utile serviciile unui nutritionist din Drobeta Turnu Severin

Cei care inca nu sunt hotarati daca sau de ce ar trebui sa apeleze la serviciile unui nutritionist din Drobeta Turnu Severin, in continuare sunt prezentate cateva dintre cele mai importante motive, pe care le pot lua in consideratie:

  • indiferent de problema cu care pacientii sai se prezinta la cabinetul de nutritie, un nutritionist va putea identifica cea mai potrivita solutie pentru fiecare in parte;
  • un nutritionist poate fi de ajutor in foarte multe situatii, atat celor care vor sa scape sau sa acumuleze mai multe kilograme, cat si celor care doresc sa adopte un regim alimentar sanatos sau starea de sanatate le impune acest lucru;
  • ofera monitorizarea pe parcursul intregului proces si chiar suport moral, in momentele in care pacientii sai intampina anumite obstacole, indiferent daca acestea sunt fizice sau psihice;
  • obtinerea unor rezultate eficiente – in cazul apelarii la serviciile unui nutritionist, oamenii au garantia ca rezultatele pe care le vor obtine sunt cele urmarite, singura conditie fiind ca acestia sa fie constiinciosi si sa respecte cu strictete recomandarile acestuia;
  • umarea unui plan alimentar personalizat, dezvoltat de nutritionist, pe baza nevoilor organismului, identificate de acesta in urma unor analize, si preferintelor personale ale pacientilor, pe care le pot include intr-un mod sanatos, pentru un meniu echilibrat si gustos;
  • nutritionistul poate face recomandari de suplimente alimentare, care sa aduca un aport important la alimenatia sanatoasa pe care pacientii sai intentioneaza sa o adopte in stilul lor de viata.

In plus, serviciile nutritionistilor sunt utile in foarte multe situatii. Daca cele mai cunoscute astfel de situatii sunt cele in care oamenii isi doresc sa scape de un anumit numar de kilograme, exista si situatii mai putin cunoscute: obtinerea unei greutati sanatoase, prin acumularea de kilograme, urmarea unui plan alimentar sanatos, de catre gravide sau femeile care doresc sa ramana insarcinate, urmarea unui plan nutritional adecvat efortului depus de catre sportivii de performanta sau invatarea copiilor sa aiba obiceiuri alimentare sanatoase.

Topul clinicilor si cabinetelor de nutritie din Drobeta Turnu Severin

Cei care doresc sa mearga la un nutritionist in Drobeta Turnu Severin nu trebuie sa depuna prea mult efort pentru a gasi un astfel de specialist, internetul fiind principala metoda prin care oamenii cauta informatii despre servicii si persoane, care pot fi medici, specialisti in diferite domenii sau cunoscuti.

In plus, in continuare sunt prezentate cateva dintre clinicile si cabinetele de nutritie de top din Drobeta Turnu Severin, acestea reprezentand numai cateva locuri in care oamenii pot gasi servicii de calitate din domeniul nutritional:

1. Clinica de Nutritie FitLab din Drobeta Turnu Severin

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Drobeta Turnu Severin, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

  • Consultatie initiala 45 min
  • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
  • SOS Nutritional
  • Pachete speciale pentru companii

2. Nature House Drobeta Turnu Severin

Nature House este un centru de nutritie care are mai multe unitati deschise pe intreg teritoriul tarii, unul dintre orasele in care este prezent fiind si Drobeta Turnu Severin, prin intermediul tehnicianului de nutritie Andreea Stanemir.

La serviciile oferite de acest nutritionist apeleaza adesea persoanele care se confrunta cu probleme legate de greutatea corporala, dar si cei care doresc sa adapteze un stil alimentar sanatos si echilibrat. Astfel ca, pe langa un plan alimentar personalizat, pacientii vor beneficia si de monitorizari saptamanale ale evolutiei, care sunt gratuite, precum si de recomandari de suplimente naturale potrivite nevoilor fiecaruia.

In plus, sprijinul moral pe care un astfel de specialist il poate oferi reprezinta un ajutor important pentru cei care se afla in procesul de pierdere in greutate, tentatiile pentru acestia fiind uneori destul de mari.

Cei care doresc sa isi faca o programare la acest nutritionist o pot face fie online, pe site-ul https://nhdrobeta.ro/, fie la numarul de telefon 0740 366 534 sau la adresa de email drobeta@natur-house.ro.

3. CMI Dr. Ana Memu – Medic specializat in diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Faptul ca acest medic, unul dintre cei mai apreciati din zona, profeseaza si in cadrul Spitalului Judetean, pe langa serviciile oferite in cadrul propriului cabinet, reprezinta faptul ca dr. Ana Memu doreste sa poata ajuta oamenii indiferent de conditia lor sociala sau de posibilitatile financiare.

Astfel ca cei care au nevoie de ajutorul unui medic nutritionist cu experienta pot alege fie sa mearga la un spital de stat, fie la cabinetul medical individual, unde isi pot face programare la numarul de telefon 0748 479 679. In acest fel pot beneficia de servicii de calitate si de expertiza unui specialist, la costuri foarte avantajoase, imbunatatindu-si viata si starea de sanatate cu ajutorul unei alimentatii sanatoase si echilibrate.

4. Clinic Invest

O clinica medicala care acopera o gama larga de servicii medicale, din foarte multe sectoare medicale, printre care si cel de Diabet, Nutritie si Boli metabolice, este Clinic Invest. In cadrul acesteia, oamenii care au nevoie de o consultatie de specialitate, pot apela la medicul Radu-Gavril Moldovan.

Cei care doresc sa isi faca o programare, o pot face atat la numarul de telefon specific sectiei de diabet si nutritie – 0771.318.121 – cat si la numarul de telefon al clinicii – 0252/313191.

Concluziile pacientilor

Oamenii au inceput sa inteleaga cat de utile sunt serviciile pe care le ofera un nutritionist din Drobeta Turnu Severin, foarte multi dintre acestia s-au confruntat la un moment dat sau inca se confrunta cu o situatie in care ajutorul unui astfel de specialist, fie el medic sau tehnician, poate fi foarte util.

Tocmai de aceea, cei care au beneficiat deja de astfel de servicii, recomanda oamenilor sa apeleze cu incredere la un nutritionist atat pentru a-si trata sau ameliora unele afectiuni, cauzate de o alimentatie incorecta, cat si pentru a-si schimba stilul alimentar, cu unul sanatos si echilibrat, care are o multime de beneficii asupra organismului.

Concluziile noastre

Cu toate ca cererea pentru serviciile pe care le poate oferi un nutritionist din Drobeta Turnu Severin a inceput sa creasca, iar numarul medicilor si tehnicienilor de nutritie care profeseaza in aceasta zona este tot mai mare, promovarea acestui tip de servicii si beneficiile acestora nu este cea mai buna.

De aceea, recomandarile de mai sus vin in ajutorul celor care au nevoie de mai multe informatii legate de ce presupune aceasta meserie si de ce oamenii ar trebui sa apeleze la un nutritionist, precum si date de contact ale unor astfel de specialisti care ii pot ajuta.