Nutritionist Slobozia

Nutritionist Slobozia

Slobozia este un oras de provincie, cu un farmec aparte, in pas cu tendintele actuale, chiar si in ceea ce priveste serviciile oferite de un nutritionist din Slobozia.

Totusi, invecinarea acestui oras cu statiunea Amara poate contribui la succesul pe care acest gen de servicii il inregistreaza, mai ales in ultima perioada. Exista posibilitatea ca unii oameni care vin la tratament la aceasta statiune balneoclimaterica sa aiba nevoie si de ajutorul unui nutritionist. Astfel, acestia isi pot imbunatati starea de sanatate cu ajutorul unei alimentatii sanatoase si echilibrate, care sa le ofere nutrientii necesari organismului lor.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

De ce sa apeleze oamenii la un nutritionist din Slobozia?

Tentatiile alimentare sunt tot mai multe si mai la indemana, motiv pentru care rolul pe care il are un nutritionist din Slobozia este foarte important, in special pentru cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos. Acesta include o alimentatie echilibrata si nutritiva, asociata cu un program regulat de activitate fizica.

In acest fel, oamenii pot preveni aparitia unor afectiuni grave, care pot avea un impact foarte puternic asupra sanatatii si vietii acestora. De exemplu, s-a dovedit ca anumite alimente contribuie la prevenirea unor boli precum cele cardiovasculare sau chiar cancer, dar si la mentinerea sub control a diabetului.

Celor care merg la nutritionist in Slobozia li se poate solicita efectuarea unui set de analize, mai ales daca principalul motiv pentru care acestia apeleaza la un astfel de ajutor este unul care tine de sanatate. Pe baza rezultatelor acestora, nutritionistul poate dezvolta un program alimentar personalizat, care sa respecte nevoile organismului pacientilor, dar si preferintele acestora in materie de alimente.

Astfel, acestia pot beneficia de un meniu nu numai sanatos, ci si gustos si nutritiv, un beneficiu important pentru sanatatea pacientilor.

De asemenea, de serviciile unui nutritionist pot beneficia si cei care doresc sa scape de kilogramele in plus, aceasta fiind una dintre metodele cele mai sanatoase, dar si cei care au nevoie sa mai puna cateva kilograme pentru a se simti bine in corpul lor. Alte categorii de persoane care mai pot apela la astfel de servicii profesionale sunt gravidele si mamicile care alapteaza, copiii cu probleme de greutate si chiar sportivii, care au nevoie de un aport diferit de nutrienti, mai ales in perioadele competitiilor.

Care sunt diferentele dintre alimentatia adultilor si cea a copiilor?

Nutrientii de care are nevoie organismul unui adult sunt diferiti de cei necesari unui copil, care trebuie sa detina toate resursele pentru a se putea dezvolta armonios, iar un nutritionist din Slobozia stie care sunt diferentele dintre modul corect de alimentare al adultilor si cel al copiilor.

Totusi, in ambele cazuri, prezenta alimentelor sanatoase, cum sunt fructele si legumele, grasimile bune, este esentiala. Cantitatea acestora este cea care face, in principal, diferenta. In plus, adultii reprezinta modelele copiilor, pe care acestia le urmeaza chiar si in mod involuntar, motiv pentru care acestia trebuie sa fie un bun exemplu pentru copii. In acest fel, copiii vor capata un comportament alimentar sanatos si echilibrat.

Parintii sunt cei care se preocupa de alimentatia copiilor si este necesar ca acestia sa stie ca nevoile alimentare ale acestora se schimba odata cu cresterea varstei. Astfel ca trebuie sa fie permanent la curent cu cele mai bune alimente pe care le pot oferi copiilor lor, iar in cazul in care simt ca au nevoie de ajutor, pot apela la un nutritionist.

Acesta le poate oferi solutii si meniuri nutritive, potrivite varstei pe care o au copiii, dar si meniuri potrivite nevoilor lor. In acest fel intreaga familie va consuma alimente sanatoase si hranitoare, iar procesul de asimilare a unor astfel de obiceiuri sanatoase nu va mai fi atat de complicat sau dificil.

Topul clinicilor si cabinetelor de nutritie din Slobozia

Contributia pe care o are un nutritionist din Slobozia in procesul de adoptare a unui stil de viata sanatos este foarte mare, acesta fiind cel care ofera informatiile si directiile catre o alimentatie sanatoasa si echilibrata, o componenta esentiala a acestuia.

De aceea, oamenii care inca nu sunt hotarati daca sa apeleze la astfel de servicii sau unde pot gasi un astfel de specialist, in Slobozia, au aici cateva informatii care le pot fi de mare ajutor. In continuare sunt prezentate date importante ale unor clinici sau cabinete de nutritie din oras sau din imprejurimi, unde acestia pot gasi medici sau tehnicieni nutritionist profesionisti si cu experienta.

1. Clinica de Nutritie FitLab din Slobozia

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Slobozia, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

  • Consultatie initiala 45 min
  • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
  • SOS Nutritional
  • Pachete speciale pentru companii

2. Diabecore

Un cabinet de nutritie specializat in Nutritie, Diabet si Boli metabolice, Diabecore ofer servicii de specialitate la preturi foarte bune, in plus o parte din acestea pot fi decontate si prin Casa de Asigurari de Sanatate.

Acesta se afla intr-o zona foarte accesibila a orasului Slobozia, la adresa Aleea Băii, Bl. T1, Sc. C, Parter, Ap. 1, astfel ca oricine poate ajunge la cabinet foarte usor, chiar si cei care nu sunt din oras. Este necesara insa o programare in prealabil, care poate fi facuta atat online, accesand https://www.diabecore.ro/programare-online/, fie la numarul de telefon  0733.089.909 sau la adresa de email cabinetdiabecore@gmail.com.

3. Centrul Natur House Slobozia

Un alt cabinet la care pot merge oamenii care au nevoie de ajutorul unui nutritionist este Natur House, un centru de nutritie cu reprezentante in toata tara, care ofera sprijinul necesar celor care se afla in lupta cu kilogramele, fie ca sunt in plus sau in minus.

Sediul Natur House din Slobozia este situat pe strada Matei Basarab, bl. D6, sc. C, unde nutritionistul Dumitrascu Geta isi asteapta pacientii intr-un cadru dezinfectat si relaxant, in care poate oferi suportul profesional si moral de care acestia au mare nevoie.

Programarea pentru o consultatie se poate face online, la adresa https://natur-house.ro/centru/natur-house-slobozia/ sau prin telefon, la numarul 0749.325.853.

4. AS Nutritie – Club de nutritie

Cum suportul moral este la fel de important ca informatiile legate de nutritie si alimentatia sanatoasa, apartenenta la un club de nutritie va fi cel mai potrivit mod de a parcurge cu succes acest proces. De aceea, in spijinul celor care au nevoie vine clubul de nutritie AS Nutritie, care imbina cu succes partea profesionala de nutritie cu cea psihologic, oferind sprijin tuturor celor care fac parte din acesta.

Acesta este condus de un medic specialist in Diabet zaharat, Nutritie si Boli metabolice, dr. Berbece Simona. Dar pentru mai multe informatii sau pentru programare, oamenii pot vizita pagina de Facebook a clubului, https://www.facebook.com/asfitclub, sau pot suna la numarul de telefon 0726.714.716.

Concluziile pacientilor

Pacientii care deja au beneficiat de serviciile unui nutritionist din Slobozia se bucura, in prezent, de rezultate foarte bune, fiind astfel pe drumul corect catre o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos.

Unii dintre acestia chiar au reusit sa isi schimbe viata, adoptand obiceiuri alimentare sanatoase, motiv pentru care recomanda tuturor celor care simt nevoia unei schimbari in viata lor sa inceapa de la alimentatie.

Concluziile noastre

In final, se poate concluziona ca oamenii inca sunt reticenti in a apela la serviciile unui nutritionist in Slobozia, dar incet, acestia incep sa constientizeze importanta pe care o are alimentatia sanatoasa si impactul ei asupra starii generale de sanatate, precum si valoarea pe care o au serviciile unui specialist.

De aceea, cu pasi mici dar siguri, oamenii isi indreapta atentia catre alimentele sanatoase, pentru a le include in alimentatia lor si pentru a adopta un stil de viata sanatos.