Nutritionist Zalau

Nutritionist Zalau

Daca judetul Salaj se bucura de un fond turistic bogat si variat, capitala judetului se remarca prin serviciile de calitate pe care le ofera, printre cele mai noi si moderne astfel de servicii fiind cele oferite de un nutritionist din Zalau, pe care oamenii le solicita tot mai des.

Cu toate ca principalii pacienti ai nutritionistilor sunt locuitorii orasului Zalau sau din imprejurimi, nici turistii sau cei care se afla pentru o perioada determinata in zona pot apela la astfel de servicii profesionale. Cu ajutorul unui nutritionist, oricine isi poate insusi notiunile unei alimentatii sanatoase, pe care sa le aplice si sa le integreze in stilul de viata.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

Care sunt beneficiile unei alimentatii sanatoase?

Adesea, oamenii apeleaza la un nutritionist din Zalau pentru a reusi sa scape de kilogramele in plus, aceasta fiind o „batalie” pe care tot mai multi oameni o au de dus si care este una destul de dificila. De aceea, cea mai potrivita solutie se poate dovedi sprijinul pe care un specialist il poate oferi.

In plus, un nutritionist detine cunostintele si experienta necesare pentru a putea transforma acest proces intr-unul mai placut si mai usor de realizat. Acesta are abilitatea de a transforma alimentele intr-un instrument care sa contribuie la obtinerea rezultatelor dorite si chiar sa includa alimentele preferate ale pacientilor in meniul lor, in asa fel incat sa nu afecteze dieta pe care acestia o urmeaza.

Dar adoptarea unui stil alimentar sanatos si echilibrat are beneficii foarte multe asupra intregului organism si, mai ales, asupra sanatatii acestuia. Printre cele mai importante astfel de beneficii sunt si urmatoarele:

  • Managerierea greutatii – cu toate ca multi oameni se confrunta cu kilograme in plus, de care doresc sa scape, exista si oameni care doresc si chiar au nevoie sa mai ia cateva kilograme in greutate, dar pe cont propriu le este aproape imposibil, motiv pentru care pot apela la serviciile unui nutritionist;
  • Reducerea riscului dezvoltarii unor boli grave – cancerul este una dintre cele mai grave afectiuni ale omenirii la momentul actual, iar bolile cardiovasculare sunt printre cele care afecteaza cei mai multi oameni, dar riscurile dezvoltarii unor astfel de afectiuni pot fi reduse cu ajutorul unui stil de viata sanatos, care implica si o alimentatie sanatoasa si echilibrata;
  • Diabetul zaharat poate fi tinut sub control – oamenii care sufera de diabet trebuie sa urmeze un regim alimentar strict, care poate fi realizat de un nutritionist;
  • Imbunatateste memoria si starea colonului – foarte multe alimente sanatoase contin substante nutritive importante pentru organismul uman, unele dintre ele avand rolul de a proteja importiva unor afectiuni cum este, de exemplu, dementa. In plus, stilul alimentar influenteaza in mod direct sistemul digestiv, numit si „al doilea creier al oamenilor”, astfel ca alimentele nesanatoase au un efect negativ asupra intregului organism;
  • Contribuie la educarea generatiei urmatoare – copiii imita toate gesturile si preiau toate obiceiurile adultilor din jurul lor, motiv pentru care o alimentatie sanatoasa a adultilor va fi preluata si de viitoarele generatii, contribuind astfel la starea de sanatate buna a acestora.

Nutritionist Zalau – Cum arata o alimentatie sanatoasa si echilibrata?

Dupa cum spune un nutritionist din Zalau, cei care consuma numai fructe si legume nu inseamna ca au o alimentatie sanatoasa, cum nici cei care consuma, din cand in cand, fast-food nu inseamna ca au o alimentatie nesanatoasa.

Prin urmare, cei mai multi oameni se pot intreba cum ar trebui sa arate o alimentatie sanatoasa si echilibrata. De aceea, acestia au nevoie de ajutorul unui nutritionist.

O dieta echilibrata trebuie sa ofere oamenilor energia necesara pentru intreaga zi, dar si nutrientii necesari organismului pentru a putea functiona in parametrii optimi. In general, se recomanda ca un regim echilibrat sa cuprinda alimente din toate grupele, dar in cantitati diferite. Astfel ca o alimentatie sanatoasa si echilibrata cuprinde fructe si legume, cereale integrale, proteine obtinute din surse slabe, grasimi sanatoase.

Cantitatea si calitatea sunt cele mai importante aspecte, care caracterizeaza un regim alimentar sanatos si echilibrat. In plus, cu ajutorul controlului portiilor, care va fi facut de nutritionist, oamenii pot avea o nutritie echilibrata si sanatoasa.

Carbohidratii pot fi luati din cereale integrale, fructe, unele legume si produse lactate, acestia fiind numai jumatate din necesarul de energie al organismului, in timp ca grasimile sanatoase reprezinta o treime, iar proteinele – obtinute din surse slabe si unele lactate – chiar mai putin de un sfert din necesarul de calorii.

Topul clinicilor si cabinetelor de nutritie din Zalau

Locuitorii orasului Zalau si chiar cei din judetul Salaj au de dus o munca de cercetare destul de complexa pentru a gasi un nutritionist in Zalau care sa le poata oferi ajutorul de care au nevoie. De aceea, in continuare este realizat un top al clinicilor si cabinetelor de nutritie, pe baza recenziilor facute de pacientii acestora, in functie de modul in care au colaborat, interactionat si cum s-au simtit acestia pe parcursul procesului.

1. Centrul Medical Amelias

Unul dintre locurile pe care cei care au beneficiat deja de ajutorul unui nutritionist este Centrul Medical Amelias. In cadrul acestuia, dr. Bianca Ghiurutan, medic nutritionist si dietetician, ofera pacientilor care au nevoie o gama variata de servicii din domeniul nutritiei, de la consultul de specialitate pana la pachete de nutritie, care cuprind meniuri personalizate si chiar antrenamente pentru acasa.

In ceea ce priveste preturile, acestea sunt accesibile, pentru un consult de nutritie, pacientii avand de achitat suma de 400 de lei, in timp ce un plan de nutritie costa aproximativ 600 de lei. Astfel ca pentru mai multe informatii, oamenii pot accesa pagina de facebook a clinicii https://ro-ro.facebook.com/DragostePentruOameni/, iar pentru programari pot suna la numarul de telefon 0786.902.202.

2. Centrul Natur House Zalau

Un alt cabinet de nutritie la care au apelata si continua sa apeleze oamenii din Zalau, dar si din alte zone ale tarii, in special pentru a slabi intr-un mod sanatos, este Natur House, o retea de centre de nutritie care este prezenta in toata tara.

Astfel ca nutritionistul Pesteleu Simona Garofita si asistentul de nutritie Mihaela Opris ii asteapta pe cei care au nevoie de suport in alegerea si adoptarea unui regim alimentar sanatos la sediul centrului de pe strada Simion Barnutiu, bl. B41. Programarile pot fi facute atat online, pe site-ul https://natur-house.ro/centru/naturhouse-zalau/ sau la adresa de email zalau@natur-house.ro ori la numarul de telefon 0741.072.066.

3. Clinica Mediserv Zalau

De asemenea, o clinica medicala din Zalau cu o gama variata de servicii, la care pot apela chiar si cei care au nevoie de sprijin in ceea ce priveste nutritia este Clinica Mediserv. In general, la serviciile acesteia apeleaza cei cu boli de nutritie, mai ales ca acestea sunt oferite in cadrul ambulatoriului de specialitate.

Prin urmare, cei care au nevoie de ajutor pentru identificarea, tratarea sau mentinerea sub control a unor boli de nutritie, se pot programa la pentru o consultatie la Clinica Mediserv fie la unul dintre numerele de telefon 0260.616.177 sau 0260.616.388, fie la adresa de email mediservzalau@gmail.com.

Pentru mai multe detalii si informatii pot accesa site-ul clinicii http://clinicamediserv.ro/ sau pot merge la sediul acesteia din Strada Sfanta Vineri, nr. 10/A.

Concluziile pacientilor

Adesea, cei care au apelat la un nutritionist din Zalau au fost cei a caror stare de sanatate a impus o schimbare a stilului de alimentatie si adoptarea unui mod de viata sanatos, cu alimentatie echilibrata si miscare fizica.

De aceea, acestia sunt cei care le recomanda tuturor celor care doresc sa aiba o viata sanatoasa si sa nu ajunga in situatii limita, in care sa fie nevoie de schimbari radicale, sa adopte o nutritie sanatoasa si echilibrata, pentru care pot apela la ajutorul unor specialisti in nutritie.

Concluziile noastre

Faptul ca nutritia este o specializare medicala noua poate fi observat atat in ceea ce priveste deschiderea oamenilor pentru a apela la astfel de servicii, cat si accesul pe care il au acestia la serviciile unui nutritionist in Zalau.

Totusi, nevoia foarte mare pe care cei mai multi dintre oameni o au de a adopta un regim alimentar sanatos si echilibrat ii determina pe acestia sa caute solutii si serviciile unor specialisti din domeniul nutritiei, iar acest lucru este vizibil si in numarul solicitarilor de astfel de servicii.