Meniu

Radiologie Baia Mare

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Sunt mai multe tipuri de investigatii de radiologie in Baia Mare, pe care le poti accesa in cadrul a cinci unitati medicale private. Citind pana la final acest articol vei descoperi care sunt aceste clinici, cat costa serviciile de radiologie si prin ce se remarca aceste investigatii pe piata medicala din judetul Maramures.

In categoria „radiologie si imagistica medicala” sunt incluse diverse investigatii: radiografiile (Rx), tomografiile (CT), mamografiile, rezonanta magnetica (RMN), osteodensitometria (DEXA), ecografiile, histerosalpingografiile etc. Descopera unde poti beneficia de astfel de servicii in Baia Mare!

Cat costa investigatiile de radiologie in Baia Mare?

Preturile investigatiilor de radiologie si imagistica din Baia Mare variaza in functie de tipul procedurilor, de clinica si de alti factori. In tabelul de mai jos sunt consemnate tarifele percepute de clinicile private din oras, care pun la dispozitie examinari de radiologie.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiologie
Rating
Website
P. Sf. Maria
Clinica-Verificata
70 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 70 Ron
 • Numeroase investigatii radiologice
 • Consiliere medicala la distanta
 • In contract cu CAS
 • Ambulatoriu cu numeroase specialitati medicale
 • Laborator de analize
 • Spitalizare de zi
 • Curatenie si atmosfera placuta
 • Programari nerespectate
Regina Maria
150 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 150 Ron
 • Investigatii radiologice diversificate
 • Aparatura de ultima generatie
 • Whole body CT
 • RMN cu sau fara substanta de contrast
 • Medici cu experienta
 • Numeroase servicii medicale
 • Nu se respecta programarile
RMN Casa Rusu
500 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 500 Ron
 • RMN deschis
 • Multiple investigatii RMN
 • RMN pentru supraponderali (pana la 200 de kg)
 • RMN whole body
 • Echipa numeroasa de medici radiologi imagisti
 • Servicii decontate de CAS
Euromedica Hospital
60 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 60 Ron
 • Ecografii clasice si ecografii Doppler
 • Gama variata de specialitati medicale si chirurgicale
 • Servicii medicale pentru toate intreaga familie
 • In contract cu CAS Maramures
 • Laborator de analize
 • Conditii bune de spitalizare
 • Nu se respecta programarile
Dr. Mihaela Lese
150 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 150 Ron
 • Medic cu pregatire de exceptie si cu o vasta experienta
 • Consultatii si interventii chirurgicale
 • Ecografii clasice si ecografii Doppler
 • Aparatura performanta
 • Act medical de calitate
 • Buna comunicare medic-pacient
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 centre de radiologie din Baia Mare

Sunt 5 centre medicale si cabinete private in Baia Mare care au in oferta de servicii radiologia si imagistica medicala. Afla detalii despre ele in cele ce urmeaza!

1. Policlinica Sfanta Maria

In cadrul Policlinicii Sfanta Maria din Baia Mare sunt puse la dispozitie servicii diverse de radiologie, cum ar fi: investigatiile radiologice,  tomografiile computerizate si osteodensitometria. In aceasta policlinica functioneaza echipamente de radiologie performante, cu care se pot analiza diverse zone ale corpului. Rezultatele investigatiilor sunt interpretate de medici cu experienta in radiologie si imagistica medicala. Aceasta policlinica a fost infiintata in anul 1999, fiind cunoscuta drept prima societate civila medicala din Romania. In timp, a devenit a doua institutie medicala, ca importanta, din Baia Mare, dupa Spitalul Judetean din localitate.

Pretul unei radiografii efectuate in aceasta policlinica privata este cuprins intre 70 si 90 de lei, iar o examinare computer tomograf costa intre 280 si 850 de lei.

Pacientii care au optat pentru serviciile oferite de aceasta policlinica se declara, in majoritate, multumiti de experienta traita aici. Printre lucrurile pe care oamenii le-au amintit ca si avantaje se numara: profesionalismul si buna pregatire a cadrelor medicale, serviciile medicale decontate de CAS, empatia si amabilitatea intregului personal, curatenia, dotarile moderne. Sunt insa persoane nemultumite de faptul ca nu se respecta programarile. 

Vezi parerile pacientilor despre Policlinica Sfanta Maria
Vezi Pareri

2. Regina Maria

Mai multe investigatii de radiologie sunt oferite si la Campus Medical Somesan Baia Mare, din cadrul retelei medicale Regina Maria. In acest centru de imagistica se afla aparatura de ultima generatie si cadre medicale recunoscute in acest domeniu. Investigatiile care se pot realiza aici sunt: radiologie conventionala, RMN, CT, mamografii, ecografii, osteodensitometrie si histerosalpingografie. Printre aceste investigatii se remarca angio-CT, pentru diagnosticarea si evaluarea bolilor la vasele de sange sau a anevrismelor si blocajelor vasculare, precum si CT Whole body, ce ofera o imagine detaliata a intregului corp, pentru diagnosticarea unor afectiuni pulmonare, cardiace sau in cazul cancerului.

O radiografie digitala poate avea un tarif cuprins intre 150 si 515 lei, iar pentru un CT costurile sunt cuprinse intre 430 si 1.530 lei. 

Acest spital privat din Baia Mare este considerat unul modern si apreciat pentru diversitatea serviciilor. Pregatirea si experienta medicilor reprezinta un alt motiv pentru care oamenii aleg sa se trateze in aceasta locatie. Insa, sunt unele deficiente in ceea ce priveste programarile, atat faptul ca unele nu se respecta, cat si ca se anuleaza cu putin timp inainte. De asemenea, sunt nemultumiri legate de preturile mari, fata de alte clinici private din oras.

3. RMN Casa Rusu

Un colectiv de profesionisti in radiologie si imagistica activeaza si in cadrul RMN Casa Rusu din Baia Mare. Aici se efectueaza investigatii RMN pentru persoanele cu greutate normala sau pentru supraponderali, fiind posibile inclusiv investigatii RMN pentru cei care sufera de claustrofobie. Toate examinarile se realizeaza cu un aparat de ultima generatie – Magnetom C, de la Siemens, care asigura un confort sporit al pacientului, prin magnetul in forma de C, deschis. In plus, echipamentul ofera o calitate exceptionala a imaginii. Cu ajutorul sau se pot examina diverse zone ale corpului: RMN cranian, RMN coloana vertebrala, RMN osteo-articular, RMN abdomino-pelvian, investigatiile efectuandu-se si pe baza de contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. 

Pretul unei investigatii RMN porneste de la 500 de lei.

Personalul amabil si profesionist de la RMN Casa Rusu ii ajuta pe pacienti sa depaseasca teama acestei investigatii si le ofera tot suportul moral de care au nevoie. Oameni din mai multe zone ale tarii vin in aceasta locatie in special pentru aparatul RMN deschis, care le este de mare ajutor celor care sufera de anxietate sau de claustrofobie si nu se simt confortabil in cadrul unei investigatii RMN cu un dispozitiv clasic.

4. Euromedica Hospital

Euromedica Hospital Baia Mare dispune de un singur serviciu care face parte din categoria radiologie si imagistica medicala. Este vorba despre ultrasonografie sau ecografia. Aceasta se realizeaza pentru diverse zone ale corpului: ecografie mamara, ecografie abdomen, ecografie artere renale si iliace, ecografie de parti moi, testiculara, de tiroida, hepatica. Sunt doua tipuri principale de ecografii realizate aici: ecografia clasica, prin care sunt create imagini fixe ale organelor interne si tesuturilor, si ecografia Doppler, care evalueaza fluxul sanguin in diferite parti ale corpului. Activitatea Euromedica Hospital a demarat in anul 2006, fiind primul furnizor privat de servicii spitalicesti din judetul Maramures. In cadrul spitalului este asigurata toata gama de servicii medicale: consultatii in ambulatoriu, analize medicale, spitalizare, interventii chirurgicale si monitorizare postspitalizare.

Tariful unei ecografii realizate in aceasta unitate medicala variaza de la 60 de lei (ecografia de pelvis), la 260 de lei (ecografia Doppler de artere periferice). 

Printre aspectele de care oamenii se declara multumiti in urma vizitelor efectuate in acest spital se remarca: profesionalismul cadrelor medicale, aparatura medicala de ultima generatie, personalul amabil, curatenia si diversitatea serviciilor medicale, utile pentru intreaga familie. Un aspect mai are insa nevoie de imbunatatiri, si anume organizarea activitatii in ceea ce priveste programarile, pentru ca se inregistreaza frecvent intarzieri fata de ora stabilita.

5. Dr. Mihaela Lese

Cabinetul de chirurgie generala si ecografie dr. Mihaela Lese din Baia Mare este o alta unitate medicala privata la care poti apela pentru servicii de radiologie si imagistica. Dr. Lese a absolvit Facultatea de Medicina Generala, din cadrul UMF „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, iar in 1998 a devenit medic primar chirurg in cadrul Spitalului Judetean Baia Mare. Medicul a obținut burse de studii in Belgia si Olanda si este doctor in stiinte medicale. La cabinetul sau, medicul si-a inceput activitatea in anul 2002, iar patru ani mai tarziu spatiul a fost extins si a cuprins un cabinet de ecografie, unul de ecografie si o sala de interventii chirurgicale. Investigatiile imagistice se realizeaza cu un ecograf performant Siemens, prevazut cu sonda convexa si liniara si cu un dispozitiv de ghidaj pentru punctie biopsie. Serviciile oferite in cadrul acestui cabinet sunt exclusiv in regim privat, nefiind decontate prin sistemul de asigurari de sanatate.

Pretul unei ecografii efectuate in cadrul acestui cabinet privat este cuprins intre 150 si 300 de lei.

Seriozitatea, pregatirea si profesionalismul acestui medic sunt apreciate de pacientii din judetul Maramures, care vin la acest cabinet atat pentru consultatii, cat si pentru ecografii si  interventii chirurgicale. Oamenii au parte aici de servicii medicale de calitate, de sfaturi utile si explicatii pe intelesul lor, printr-o buna comunicare cu cadrul medical.  

Concluziile noastre

Serviciile de radiologie din Baia Mare sunt variate, cuprinzand atat ecografii, cat si: radiografii, mamografii, CT, RMN, osteodensitometrie, mamografie. In functie de recomandarea de la medicul specialist, alege o clinica private dintre cele prezentate in acest articol, care sa ofere serviciul de care ai nevoie si care sa se conformeze cerintelor si preferintelor tale.

Serviciile de radiologie sunt foarte importante in diagnosticul si monitorizarea a numeroase afectiuni, de la fracturi, leziuni osoase, boli pulmonare, afectiuni abdominale,  tumori, la control postoperator si evaluarea raspunsului la tratament. In Baia Mare sunt cinci centre medicale si cabinete private in care sunt disponibile astfel de servicii.