Meniu

Radiologie coloana Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru investigatii de calitate de radiologie coloana in Brasov, ai nevoie de o clinica sau de un centru de imagistica in care sa fie intrunite toate conditiile pentru asigurarea unui diagnostic imagistic de acuratete. Daca nu ai gasit inca unitatea medicala la care sa faci examinarea, articolul de fata iti sta la dispozitie cu informatii utile despre radiografie, RMN si CT la coloana, astfel incat sa poti alege in cunostinta de cauza centrul spre care sa te indrepti pentru acest pas care va duce la rezolvarea problemei de sanatate de care suferi.

Citeste textul pana la sfarsit si afla unde poti gasi in Brasov echipamente moderne si personal specializat pentru investigatii de radiologie coloana la standarde inalte.

Cat costa o investigatie de radiologie coloana in Brasov?

Inainte de a accesa un serviciu medical, te interesezi intotdeauna de pretul acestuia, iar o investigatie de radiologie coloana in Brasov nu face exceptie. In tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor spre care ar trebui sa te indrepti, precum si preturile practicate pentru examinari.

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT coloana
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
300 Ron
 • Pretul pentru investigatia CT de coloana porneste de la 300 Ron
 • Aparatura performanta
 • Echipamente de ultima generatie
 • Medici profesionisti
 • Personal competent
 • Investigatii de acuratete
 • Rezultate comunicate rapid
Polimed Dacia
400 Ron
 • Pretul pentru investigatia CT de coloana porneste de la 400 Ron
 • Servicii de calitate
 • Aparatura moderna
 • Medici profesionisti si experimentati
 • Investigatii cu rezultate precise
 • Timp de asteptare mare
S. Sf. Constantin
400 Ron
 • Pretul pentru investigatia CT de coloana porneste de la 400 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Investigatii precise
 • Tratamente eficiente
 • Nu se respecta programarile
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
Regina Maria
540 Ron
 • Pretul pentru investigatia CT de coloana porneste de la 540 Ron
 • Act medical de calitate
 • Echipamente performante
 • Diversitate de servicii
 • Medici profesionisti
 • Timp de asteptare mare
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
Clinica Sante Vie
450 Ron
 • Pretul pentru investigatia CT de coloana porneste de la 450 Ron
 • Act medical profesionist si temeinic
 • Medici competenti si experimentati
 • Aparatura performanta
 • Investigatii diverse
 • Acuratetea diagnosticului imagistic
 • Lipsa de punctualitate in gestionarea programarilor
 • Aglomeratie la receptie
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici cu servicii de radiologie coloana in Brasov

Chiar daca poti consulta clasamentul de mai sus, iti doresti sa ai posibilitatea de a face propria evaluare inainte sa alegi un centru de imagistica pentru o investigatie de radiologie coloana in Brasov. Ca sa poti faci aprecieri si alegerea corecta pentru tine, ai nevoie de informatii suplimentare despre clinicile din top. In sectiunea urmatoare a articolului vei gasi detalii despre standardele de lucru ale centrelor din top, despre aparatura de care dispun, despre competentele personalului si despre opiniile pacientilor care au beneficiat aici de servicii.

1. RMN Diagnostica

RMN Diagnostica este un centru de diagnostic imagistic din Brasov care poate reprezenta o optiune de top in materie de investigatii de radiologie coloana. Se pot realiza aici ecografii, radiografii, rezonanta magnetica nucleara, computer tomograf si osteodensitometrie Dexa. Centrul dispune de aparatura de ultima generatie, pentru examinari performante si rezultate precise:  aparat de radiologie MULTIX Impact, cu detector CSL, care protejează pacientii, inclusiv copiii, de radiatiile inutile; aparatul CT Siemens Somatom go.TOP 128 slice-uri, unic in judetul Brașov, cu scanare rapida, iradiere minima si rezultate foarte precise; RMN Siemens Magnetom Lumina 3 Tesla, echipat cu tehnologie avansata de reducere a zgomotului, cu rezolutie si acuratete imbunatatite. Pentru RMN si CT, poti solicita servicii cu bilet de trimitere, intrucat clinica are contract de colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate. Unitatea medicala din Brasov este parte a unei retele cu centre si in Sibiu, si in trei localitati din judetul Brasov, Fagaras, Victoria, Cristian si Codlea. Un colectiv format din 22 de medici primari sau specialisti in radiologie si imagistica medicala coordoneaza examinarile si interpreteaza rezultatele acestora.

Radiografia unui segment al coloanei, fata si profil, are pretul de 120 de lei. Pentru CT coloana vertebrala, un segment, vei plati astfel: nativ – 300 de lei, nativ si cu substanta de contrast – 560 de lei. RMN regiune coloana vertebrala nativ te va costa 800 de lei, iar RMN regiune coloana nativ si cu substanta de contrast are un tarif de 1200 de lei.

Centrul RMN Diagnostica se remarca prin aparatura performanta, echipamentele de ultima generatie, medicii profesionisti, personalul competent si investigatiile de acuratete, comunicate rapid. 

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Polimed Dacia

Centrul medical Polimed Dacia din Brasov a luat fiinta in anul 2012 si dispune azi de un laborator de imagistica medicala avansata (CT, RMN, mamografie, ecografie), in care poti face investigatii de radiologie coloana, un ambulatoriu cu peste 20 de specialitati medicale, spitalizare de zi si laborator de explorari functionale. La cabinetul specializat activeaza o echipa alcatuita din sase medici primari, cu experienta in radiologie si imagistica medicala, care supervizeaza si interpreteaza investigatiile radiologice. RMN, CT si ecografia se pot realiza aici cu decontare prin CAS. Pentru CT, discountul este de 40 % din valoarea investigatiei, daca prezinti bilet de trimitere de la medicul specialist.

Pretul pentru CT pentru un segment de coloana este de 400 de lei nativ si de 650 de lei cu substanta de contrast. La RMN vei plati 700 de lei nativ si 1000 de lei cu substanta de contrast.

Clinica este apreciata pentru calitatea serviciilor, pentru aparatura moderna, pentru profesionalismul si experienta medicilor si pentru rezultatele precise ale investigatiilor. Mai sunt aspecte de imbunatatit, in ceea ce priveste organizarea programarilor, care in prezent genereaza timp de asteptare pentru pacienti.

3. Spitalul Sf. Constantin

Laboratorul de Imagistica Medicala al Spitalului Sfantul Constantin din Brasov intruneste conditiile de care ai nevoie pentru o investigatie de radiologie coloana. In cadrul acestuia se efectueaza RMN, CT, RX digital, mamografie cu tomosinteza si ecografie. Pentru radiografie, computer tomograf si RMN, se pot solicita investigatii compensate, pe baza biletului de trimitere, spitalul avand contract de colaborare cu CAS. Examinarea se va desfasura sub indrumarea unuia dintre cei cinci medici radiologi ai spitalului, cu experienta si o buna pregatire in domeniu. Spitalul Sfantul Constantin din Brasov a fost inaugurat in martie 2011 si dispune din anul 2019 de un sediu nou, cu saloane pentru spitalizarea continua, un centru de imagistica medicala dotat cu echipamente de ultima generatie, bloc operator cu 6 sali de operatie, un centru de chirurgie cardiovasculara si unul de cardiologie clinica si interventionala, precum si sectie de terapie intensiva.

CT coloana vertebrala nativ, pe segment, costa 400 de lei, iar CT cu substanta de contrast, 600 de lei. Pentru RMN regiuni coloana vertebrala (cervicala, toracica, lombosacrata) nativ, pretul este de 700 de lei, iar pentru examinarea cu substanta de contrast vei plati 1000 de lei.

In ceea ce priveste gradul de satisfactie pentru serviciile spitalului, aspectele pozitive ale acestuia privesc serviciile de calitate, medicii profesionisti, investigatiile precise si tratamentele eficiente. Exista insa aspecte care ar putea fi imbunatatite, in conditiile in care multi pacienti acuza faptul ca nu se respecta programarile, iar comportamentul personalului de la receptie este lipsit de solicitudine.

4. Regina Maria

La Centrul de Imagistica din Spitalul Regina Maria din Brasov, poti beneficia de investigatii de radiologie coloana la standarde inalte, cu aparatura de ultima ora si personal profesionist. In sectia de radiologie a spitalului se pot realiza ecografie, mamografie, radiografie digitala, rezonanta magnetica si tomografie computerizata. O echipa specializata in imagistica medicala, alcatuita din 11 medici cu experienta, sta la dispozitia pacientilor pentru desfasurarea investigatiilor si pentru interpretarea imaginilor obtinute. Toate tipurile de examinari, enumerate mai sus, sunt decontabile.

Contra-cost, o radiografie coloana are pretul de 195 de lei pe un segment. Pentru RMN nativ pe segment de coloana, pretul este de 850 de lei, iar pentru RMN nativ si cu substanta de contrast, vei plati 1145 de lei. Un CT coloana nativ te va costa 540 de lei, iar CT nativ si cu substanta de contrast are pretul de 600 de lei.

Spitalul Regina Maria din Brasov este apreciat pentru actul medical de calitate, pentru dotarile cu echipamente performante, pentru diversitatea serviciilor si pentru medicii profesionisti. Pe de alta parte, multi pacienti sustin ca timpul de asteptare este mare, ca preturile sunt ridicate, iar personalul de la receptie nu este amabil.

5. Clinica Sante Vie

La Clinica Sante Vie din Brasov se pot realiza investigatii de radiologie coloana: radiografie coloana cervicala 2 incidente, radiografie coloana dorsala fata si profil, radiografie coloana lombara fata si profil, radiografie coloana sacrala fata, computer tomograf pe segmente de coloana, nativ si cu substanta de contrast. Examinarile radiologice se pot face in relatie contractuala cu CAS. Clinica este dotata cu echipamente de ultima generatie, care permit rezultate rapide si sigure. Pentru radiologie se utilizeaza aparatul Fujifilm FDR Smart X, cel mai nou dispozitiv de radiologie digital dezvoltat de companie, cu o calitate ridicata a imaginilor si un grad de iradiere minim, astfel incat sa fie posibila reexpunerea rapida. Clinica Sante Vie se adreseaza pacientilor cu servicii medicale diversificate, laboratoare de analize, cabinete medicale in 20 de specializari, radiologie, fizioterapie, salina si spitalizare.

O radiografie la coloana te va costa aici 170 de lei. CT nativ pe un segment al coloanei te va costa 450 de lei, in timp ce pentru investigatia cu substanta de contrast vei plati 650 de lei.

Argumentele pentru care pacientii aleg Clinica Sante Vie pentru diagnostic si tratament sunt legate de actul medical profesionist si temeinic, de competentele si experienta medicilor, de aparatura performanta, de diversitatea investigatiilor disponibile, precum si de acuratetea diagnosticului imagistic. Lipsa de punctualitate in gestionarea programarilor si de aglomeratia de la receptie genereaza insa nemultumiri.

Concluzii

Investigatiile de radiologie coloana in Brasov se efectueaza la standarde inalte, cu tehnologie avansata in aparatura medicala, care permite obtinerea de imagini de acuratete, si un confort sporit pentru pacienti. Colective medicale de top, alcatuite din medici bine pregatiti, cu experienta, coordoneaza examinarile si interpreteaza rezultatele.

In Brasov, poti accesa radiografia, tomografia computerizata si rezonanta magnetica atat contra-cost, cat si cu bilet de trimitere de la medicul specialist, in baza contractelor clinicilor cu Casa de Asigurari de Sanatate.