Meniu

Radiologie coloana Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Ai nevoie de o investigatie de radiologie coloana in Cluj si nu stii care ar fi cea mai buna optiune din oras pentru a obtine un diagnostic imagistic de acuratete, pe care medicul tau sa il poata utiliza in depistarea problemelor de sanatate cu care te confrunti si in stabilirea tratamentului. Daca nu ai gasit inca o clinica spre care sa te indrepti pentru examinare, articolul de fata iti poate servi drept ghid de orientare pe piata vasta de servicii medicale din municipiu.

Citeste textul pana la capat si vei afla care sunt centrele medicale din Cluj in care poti faci o investigatie radiologica si in ce conditii se desfasoara aceasta.

Cat costa o investigatie de radiologie coloana in Cluj?

Stii cat de importanta este o examinare imagistica de calitate, de aceea vrei sa te concentrezi exclusiv asupra procedurii, asupra indicatiilor personalului medical care te va asista la investigatia de radiologie coloana in Cluj si sa iti pregatesti din timp bugetul pentru achitarea serviciului. In tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor catre care ar trebui sa te indrepti, precum si preturile la radiologie.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiologie coloana
Rating
Website
Cardiomed
Clinica-Verificata
600 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie de coloana porneste de la 600 Ron
 • Act medical de calitate
 • Aparatura de ultima generatie
 • Gama variata de servicii
 • Medici profesionisti
 • Solutii eficiente de tratament
 • Lipsa de punctualitate in onorarea programarilor
Regina Maria
195 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie de coloana porneste de la 195 Ron
 • Medici profesionisti
 • Aparatura de ultima generatie
 • Diversitate de servicii
 • Timp mare de asteptare
 • Organizare deficitara a personalului de la receptie
Pro Medical
80 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie de coloana porneste de la 80 Ron
 • Medici profesionisti
 • Investigatii de acuratete
 • Aparatura de ultima generatie
 • Tratamente eficiente
 • Timp de asteptare mare
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
RadioMed
50 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie de coloana este 50 Ron
 • Servicii de calitate
 • Rapiditate in desfasurarea examinarilor
 • Promptitudine in comunicarea rezultatelor
 • Aparatura moderna
 • Personal bine pregatit
 • Medici profesionisti
 • Tehnicieni competenti
Medstar
90 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie de coloana este 90 Ron
 • Act medical de calitate
 • Medici profesionisti
 • Aparatura performanta
 • Tehnologii moderne de tratament
 • Lipsa de punctualitate in gestionarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici in care sunt disponibile investigatii de radiologie coloana in Cluj

Desi te bucura existenta acestui clasament al clinicilor cu servicii de radiologie coloana din Cluj, vrei sa ai posibilitatea sa faci tu propria evaluare asupra centrelor medicale si sa il alegi pe cel care sa iti satisfaca in mod optim nevoile. Pentru aceasta, ai nevoie de informatii suplimentare din activitatea clinicilor, despre calitatea serviciilor, despre aparatura de care dispun, despre competentele personalului si despre opiniile pacientilor care le-au trecut pragul. In sectiunea urmatoare a articolului vei gasi raspunsul multora dintre intrebarile tale.

1. Cardiomed

Cardiomed este o clinica prezenta pe piata de sanatate privata din Cluj incepand cu anul 2009, care ofera pacientilor consultatii si tratamente in 28 de specializari medicale, un centru de imagistica medicala, in care poti accesa servicii de radiologie coloana. Laboratorul de imagistica medicala de la Cardiomed este dotat cu echipamente de ultima generatie General Electric (SUA): GE Signa Voyager 49 Canale apertura 70 CM 1.5T – 2020, pentru RMN, si GE Revolution Evo 128 Slices – 2020, pentru CT.  Se mai pot efectua aici mamografie 3D si osteodensitometrie DEXA. Un colectiv de sapte medici radiologi bine pregatiti si experimentati, cadre universitare, medici primari si medici specialisti, se ocupa de coordonarea examinarilor si de interpretarea imaginilor obtinute cu ajutorul diferitelor tehnologii. Cardiomed ofera pacientilor asigurati prin CAS servicii de radiologie gratuite.

Un CT nativ pe un segment al coloanei te va costa aici 600 de lei, in timp ce un CT cu substanta de contrast al aceleiasi zone, are pretul de 900 de lei. Un RMN coloana cervicala nativ are un tarif de 650 de lei, pe cand aceeasi examinare, cu substanta de contrast, te va costa 1000 de lei.

Clinica este apreciata pentru actul medical de calitate, pentru dotarile cu aparatura de ultima generatie, pentru diversitatea serviciilor, pentru profesionalismul medicilor si pentru solutiile eficiente de tratament. Unii pacienti considera ca de multe ori nu exista punctualitate in onorarea programarilor.

Vezi parerile pacientilor despre Cardiomed
Vezi Pareri

2. Regina Maria

La Centrul de Imagistica al Spitalului Regina Maria din Cluj, pacientii pot solicita investigatii de radiologie coloana: radiografie coloana cervicala, radiografie coloana toracala, radiografie coloana lombara, radiografie coloana sacro-coccigiana, ortospine 2, RMN coloana pe segmente, nativ si/sau cu substanta de contrast, CT coloana nativ si/sau cu substanta de contrast. Vei putea conta aici pe o echipa de top de medici specializati in radiologie si imagistica medicala, pentru coordonarea procedurilor si realizarea diagnosticului imagistic. Toate cele trei tipuri de investigatii imagistice la coloana sunt decontabile prin CAS pentru pacientii asigurati in sistemul public de sanatate. Spitalul dispune de aparatura performanta de radiologie, de la brandul General Electric: RMN de 1,5 Tesla, CT de 16 slice, RX, mamograf si un ecograf ultraperformant Aixplorer Ultimate Supersonic. Laboratorul a implementat aplicatia inteligenta Dosewatch, care permite adaptarea scanarii CT la nevoile fiecarui pacient, minimalizand cantitatea de radiatie la care este expus acesta.

Radiografia unui segment de coloana are pretul de 195 de lei. RMN coloana cervicala nativ, pe un segment, poate fi accesat la pretul de 845 de lei, in timp ce RMN cervicala nativ si cu substanta de contrast te va costa 1145 de lei. Pentru CT regiune cervicala nativ, tariful este de 740 de lei, iar CT cervicala nativ si cu substanta de contrast are pretul de 1040 de lei.

Profesionalismul medicilor, aparatura de ultima generatie si diversitatea de servicii recomanda Spitalul Regina Maria pentru o experienta buna in materie de prestatii medicale. Pe de alta parte, timpul de asteptare, durata mica a consultatiilor si un comportament dezorganizat al personalului de la receptie sunt aspecte reclamate de multi dintre pacientii unitatii spitalicesti.

3. Pro Medical

Pro Medical Center inseamna servicii medicale private de calitate in Cluj, incepand cu anul 1999, un laborator ultramodern de imagistica medicala, adaugat in anul 2021, in care poti efectua investigatii de radiologie coloana, alaturi de o paleta diversa de examinari cu rezonanta magnetica nucleara, computer tomograf, radiologie conventionala si osteodensitometrie Dexa. Doi medici tineri, entuziasti si dedicati deservesc departamentul de imagistica. In clinica activeaza un colectiv format din 27 medici profesionisti, atenti la nevoile pacientilor.

Radiografia unei regiuni a coloanei intr-un singur plan are pretul de 80 de lei. Pentru un RMN cervical nativ, tariful este de 640 de lei. RMN cervical nativ si cu substanta de contrast te va costa 940 de lei. CT nativ, pe un segment de coloana costa 450 de lei, iar CT cu substanta de contrast – 550 de lei.

Activitatea clinicii inregistreaza aprecieri pozitive pentru profesionalismul medicilor, investigatiile de acuratete, aparatura de ultima generatie, precum si pentru eficienta tratamentelor aplicate sau prescrise. Unele persoane se declara nemultumite de timpul de asteptare, peste orele programate, si de comportamentul lipsit in unele cazuri de solicitudine, al personalului de la receptie.

4. RadioMed

Radiomed, centru de imagistica din Cluj, ofera pacientilor acces la radiologie coloana si la o paleta larga de investigatii de radiologie conventionala si ecografie, efectuate cu echipamente de ultima generatie, capabile sa produca imagini digitale de inalta rezolutie ce permit o diagnosticare precisa. Aici vei gasi personal medical experimentat, inclusiv cadre didactice universitare, medici specializati atat in tara, cat si in strainatate, si tehnicieni pregatiti in radioimagistica. Rezultatele examinarilor pot fi obtinute imediat, impreuna cu un CD continand imaginile. Nu este necesar sa faci programare in prealabil pentru a beneficia de o radiografie. Echipamentele moderne ale clinicii sunt dotate cu sisteme de autocorectare si control, care minimizeaza expunerea pacientului la radiatiile X si reduc semnificativ radierea dispersata.

O radiografie coloana, cu o singura incidenta, are pretul de 50 de lei. 

Centrul RadioMed este recunoscut in Cluj pentru serviciile de calitate, pentru rapiditatea in desfasurarea examinarilor, pentru promptitudinea in comunicarea rezultatelor, pentru aparatura moderna si personalul bine pregatit, medici profesionisti si tehnicieni competenti.

5. Medstar

Clinica Medstar din Cluj este o alta alegere de top pentru radiologie coloana. Pacientii se pot adresa aici pentru consultatii in peste 30 de specializari de diagnostic si tratament, investigatii imagistice de acuratete – radiografie, ecografie, mamografie si osteodensitometrie Dexa, explorari functionale, medicina muncii si pentru terapie la baza de recuperare medicala din dotare. Centrul de imagistica este coordonat de o echipa alcatuita din medici cu experienta si competente multiple in examinarile radiologice. Radiografiile se pot efectua in doua locatii ale Clinicii Medstar: Policlinica Medstar Marasti si Policlinica Medstar Union, ambele in Cluj-Napoca.

Pentru o radiografie de coloana vei plati aici 90 de lei.

Profesionalismul medicilor, acuratetea rezultatelor investigatiilor, aparatura performanta si tehnologiile moderne de tratament fac ca actul medical de la Medstar sa fie apreciat pentru calitate. Cu toate acestea, multe persoane reclama intarzieri in gestionarea programarilor.

Concluzii

Serviciile de radiologie la coloana din Cluj sunt bine reprezentate in clinici si centre de imagistica dotate cu aparatura de ultima generatie si deservite de personal medical competent si experimentat. Radiologia conventionala, rezonanta magnetica nucleara si computerul tomograf se realizeaza aici cu rapiditate si promptitudine, iar rezultatele sunt comunicate in timp util. 

In functie de investigatia imagistica la coloana recomandata de medicul curant, dupa lectura acestui articol, vei sti unde sa mergi si care este cea mai buna alegere pentru tine in Cluj, in functie de examinarea de care ai nevoie: RX, RMN sau CT coloana.