Meniu

Radiologie coloana Ploiesti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru informatii legate de sanatatea coloanei vertebrale, medicii recomanda deseori investigatiile de radiologie coloana din Ploiesti, pentru ca in acest oras sunt clinici private cu o varietate de servicii puse in slujba evaluarii sanatatii: RMN, computer tomograf, radiografii conventionale sau digitale si multe altele.

Examinarile radiologice la nivelul coloanei sunt utile in mai multe situatii: diagnosticul fracturilor cauzate de traume sau de osteoporoza, evaluarea degenerarii discurilor intervertebrale, diagnosticul unor afectiuni degenerative (spondiloze, stenoze spinale), precum si in detectarea infectiilor, inflamatiilor, evaluarea tumorilor si planificarea sau ghidarea interventiilor chirurgicale. Descopera din acest articol unde sa te programezi, in Ploiesti, pentru investigatii radiologice si imagistice la nivelul coloanei vertebrale.

Cat costa serviciile de radiologie coloana din Ploiesti?

Preturile serviciilor de radiologie la coloana, in municipiul Ploiesti, variaza in functie de diversi factori. Pentru a afla cam ce buget trebuie sa pregatesti pentru o astfel de examinare, consulta  tabelul de mai jos. 

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiografie coloana
Rating
Website
P. cu Plata
Clinica-Verificata
170 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana este 170 Ron
 • Laborator modern de radiodiagnostic
 • Medici cu experienta
 • Radiografii digitale
 • Specialitati medicale diverse
 • Bun raport calitate-pret
 • Investigatii decontate de CAS sau contra cost
 • Personal amabil la receptie
 • Curatenie si atmosfera placuta
Bristol Med
120 Ro
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana porneste de la 120 Ron
 • Radiografii stitching
 • Computer tomograf performant
 • Personal medical cu experienta
 • Investigatii decontate prin CAS sau contra cost
 • Aparatura performanta cu doze mici de iradiere
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
MedLife
80 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana porneste de la 80 Ron
 • Tehnologii actuale
 • 27 de specialitati medicale
 • Medici de exceptie
 • O varietate de explorari radiologice si imagistice
 • Curatenie si atmosfera placuta
 • Programari nerespectate
Gral Medical
60 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana porneste de la 60 Ron
 • Tehnologii moderne
 • Medici cu experienta
 • Examinare imagistica simultana a mai multor regiuni
 • Posibilitatea ajustarii dozei de iradiere in functie de pacient
 • Rezultate livrate cu rapiditate
 • In contract cu CAS
 • Nu se respecta orele de programare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 4 clinici care ofera investigatii de radiologie coloana in Ploiesti

Sunt patru clinici private in Ploiesti, unde se pot efectua examinari de radiologie la nivelul coloanei. Poti afla in continuare care sunt aceste clinici, ce servicii ofera, mai exact si prin ce se remarca in acest domeniu.

1. Policlinica cu Plata

Policlinica cu Plata din Ploiesti ofera servicii complete de diagnostic si tratament, inclusiv de radiologie pentru coloana. In cadrul laboratorului de radiodiagnostic al policlinicii sunt medici specializati in radiologie si imagistica, avand competente in mamografii, osteodensitometrie si multe altele. De aceea, in acest laborator se pot efectua numeroase investigatii pentru coloana vertebrala, de la radiografii clasice si digitale, prin intermediul unui sistem performant de la General Electric, prevazut cu o tehnologie moderna, la mamografii, osteodensitometrie si ecografii. In privinta ultrasonografiilor, acestea sunt efectuate cu un aparat care este, de asemenea, de ultima generatie. Investigatiile radiologice sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate, pentru pacientii asigurati, dar pot fi realizate si contra cost. Pe langa laboratorul de imagistica, in cadrul policlinicii mai sunt disponibile multe alte specialitati medicale: chirurgie,  ORL, reumatologie, neurologie, psihiatrie, cardiologie, ginecologie etc.

Pretul unei radiografii de coloana este de 170 de lei in cadrul Policlinicii cu Plata. 

Dupa ce a trecut printr-un amplu proces de modernizare, in urma cu cativa ani, aceasta policlinica este acum una dintre cele mai cautate din Ploiesti, pentru serviciile medicale variate pe care le ofera. Pacientii au mai multe motive sa-si indrepte atentia catre aceasta unitate medicala, dar cel mai mult pentru medicii bine pregatiti si comunicativi, precum si pentru raportul excelent calitate-pret. De asemenea, tot ei lauda curatenia si buna organizare a activitatii.

Vezi parerile pacientilor despre Policlinica cu Plata
Vezi Pareri

2. Bristol Med

In centrul de radiologie digitala Bristol Med din Ploiesti se efectueaza investigatii atat la coloana, cat si pentru alte parti ale corpului. Investigatiile la coloana sunt de ultima generatie, fiind disponibila metoda de stitching radiologic, care este o metoda de reconstructie a imaginilor ce au fost obtinute pentru a permite vizualizarea integrala a coloanei vertebrale, sau a picioarelor, dupa caz. Aceasta metoda este foarte utila pentru persoanele care vor sa-si corecteze defectele de la nivelul coloanei purtand un corset special. Centrul este dotat cu aparatura ultramoderna, astfel ca se pot realiza atat radiografii, cat si tomografii computerizate si osteodensitometrie, cu doze foarte reduse de iradiere si in conditii confortabile pentru pacienti.

Pretul unei radiografii de coloana porneste de la 120 de lei, iar un CT efectuat la coloana poate avea un tarif de la 400 de lei.

Personalul medical profesionist reprezinta un plus important pentru aceasta clinica. Tot la capitolul avantaje este mentionat de pacienti si faptul ca aparatura utilizata este de ultima generatie, facand posibile investigatiile sigure si confortabile, chiar daca este vorba despre examinari cu iradiere. In schimb, sunt nemultumiri ale pacientilor legate de faptul ca personalul de la receptie nu este suficient de amabil si comunicativ sau ca pentru investigatiile decontate trebuie asteptat mult timp, chiar si doua luni.

3. MedLife

Hyperclinica MedLife Lotus Ploiesti este o unitate multidisciplinara cu 27 de specialitati medicale, oferind si servicii de radiologie coloana. Centrul de imagistica medicala din cadrul sau este dotat cu echipamente de ultima generatie, cu care se pot realiza: RMN, tomografii computerizate, radiografii digitale, mamografii cu tomosinteza, osteodensitometrii, ecografii doppler, 3D sau 4D, endoscopii, colonoscopii, bronhoscopii si colposcopii. O echipa de 70 de medici specialisti si primari activeaza in cadrul clinicii, oferind consultatii, interpretand analize si investigatii radiologice sau efectuand interventii chirurgicale.

Pretul unei radiografii de coloana porneste de la 80 de lei in Hyperclinica MedLife Lotus Ploiesti, iar un CT la coloana poate avea un tarif care pleaca de la 350 de lei.

Pacientii care au vizitat cel putin o data aceasta unitate medicala privata din Ploiesti au opinii contradictorii in privinta calitatii serviciilor. Unii au notat ca medicii sunt foarte buni si ca dispozitivele medicale sunt de ultima generatie, iar curatenia este impecabila, de fiecare data. Sunt insa si persoane nemultumite, motivand ca: nu se respecta programarile, uneori preturile comunicate prin telefon sunt mai mici decat cele de la fata locului sau ca sunt intarzieri in eliberarea rezultatelor pentru investigatiile imagistice.

4. Gral Medical

Daca medicul specialist iti recomanda o radiografie, un CT sau un RMN de coloana, le poti efectua cu incredere si la Centrul de radiologie Gral Radiologie Ploiesti. Centrul s-a remarcat pe piata, datorita tehnologiilor moderne si interpretarii corecte si rapide a rezultatelor.  Inainte de efectuarea investigatiei propriu zise, are loc un interviu pentru adaptarea protocolului de investigatie la nevoile (patologia) fiecarui pacient. De asemenea, exista posibilitatea efectuarii unei examinari simultane a mai multor regiuni, pentru o evaluare completa si relevanta in stabilirea unui diagnostic. Pacientii vor beneficia de metoda mai putin radianta sau invaziva, pastrandu-se beneficiul diagnostic maxim. 

O radiografie de coloana are un tarif care porneste de la 60 de lei, iar pretul unui CT de coloana porneste de la 450 de lei.

Gral Medical este o unitate medicala apreciata in Ploiesti, datorita serviciilor variate si de calitate si datorita faptului ca este echipata cu aparatura performanta, cu care se pot efectua examinari cu rezultate precise, care ajuta foarte mult in stabilirea unui plan de tratament personalizat si eficient. Cu toate acestea, daca te vei programa in aceasta locatie, poti avea supriza neplacuta de a nu fi respectate programarile.

Concluziile noastre

Pentru servicii de radiologie coloana in Ploiesti poti apela la oricare dintre aceste clinici prezentate in cadrul acestui articol. Datorita dotarilor constand in aparatura de ultima generatie si medicilor cu o vasta exeprienta, poti avea garantia unor rezultate precise si a unor tratamente care sa te ajute sa-ti tratezi problemele la coloana sau la alte parti ale corpului. 

Radiografiile, RMN-urile si tomografiile computerizate se realizeaza strict la indicatia medicului specialist, pe baza simptomelor pacientului si a istoricului medical. In plus, radiografiile si CT-ul implica expunerea la radiatii ionizante, iar o utilizare nejustificata a acestora poate creste riscul de efecte adverse pe termen lung.