Meniu

Radiologie coloana Suceava

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru o investigatie de radiologie coloana in Suceava, ai posibilitatea sa te adresezi unor clinici private de renume din acest oras. In acest articol vei afla care sunt aceste centre medicale si de ce sa le alegi pentru o examinare imagistica la nivelul coloanei vertebrale.

In Suceava se pot realiza atat radiografii partiale sau totale de coloana, cat si computer tomograf (CT) sau investigatii de rezonanta magnetica (RMN), fiecare cu avantajele si utilitatea sa, in functie de problema investigata si de optiunea medicului. Radiografia se utilizeaza in special in cazul fracturilor si deformarilor, CT pentru imagini detaliate ale structurilor osoase, RMN pentru vizualizarea tesuturilor moi, inclusiv discuri intervertebrale, nervi si maduva spinarii.

Ce pret au investigatiile de radiologie coloana in Suceava?

Preturile investigatiilor de radiologie coloana sunt diferite in clinicile din Suceava. Te va ajuta sa-ti stabilesti un buget pentru acest serviciu medical tabelul de mai jos, in care sunt cuprinse tarife ale acestor investigatii.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiologie coloana
Rating
Website
Regina Maria
Clinica-Verificata
445 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie de coloana porneste de la 445 Ron
 • CT de coloana cu sau fara substanta de contrast
 • Aparatura de ultima generatie
 • RMN coloana vertebrala totala
 • Radiografii cu doze mici de radiatii
 • Personal tanar si profesionist
 • Numeroase specialitati medicale
 • Programari nerespectate
FizioMed
100 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie de coloana porneste de la 100 Ron
 • Radiografii, DEXA, ecografii
 • Medici radiologi cu experienta
 • Aparatura performanta
 • Nu este nevoie de programare pentru radiografii
 • Investigatii contra cost sau decontate de CAS
 • Consultatii in diverse specialitati medicale
 • Bun raport calitate-pret
Cabinete Areni
70 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie de coloana porneste de la 70 Ron
 • Oferta variata de servicii medicale
 • In contract cu CAS
 • Radiografii, ecografii, mamografii
 • Medic radiolog cu experienta
 • Preturi avantajoase
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor ce ofera servicii de radiologie coloana in Suceava

In 3 clinici medicale private din Suceava sunt oferite servicii de radiologie coloana. Descopera in continuare care sunt acestea si de ce sa le alegi pentru astfel de servicii. 

1. Regina Maria

Centrul de imagistica din cadrul Policlinicii Regina Maria Suceava este o alta optiune de top pentru servicii de radiologie coloana. In cadrul acestei unitati medicale private se realizeaza investigatii RMN si CT, precum si radiografii, atat pentru evaluarea sanatatii coloanei, cat si pentru intreg corpul. Investigatiile de radiologie se realizeaza cu un aparat nou, digital, Proteus, conceput de GE Healthcare, cu care se efectueaza o gama larga de examene radiografice, pentru pacienti de toate varstele si cu diverse posibilitati de mobilitate. Cu ajutorul sau se obtin imagini de inalte calitate, cu doze mici de radiatii. Si in ceea ce priveste investigatiile CT si RMN, acestea se realizeaza cu aparatura de ultima generatie, care permite scanari rapide si in confort pentru pacienti, cu nivel redus de zgomot de fundal si cu  facilitati sporite, care reduc anxietatea.

Preturile pentru un RMN de coloana variaza intre 685 si 1.715, iar un CT de coloana are un interval de pret cuprins intre 445 si 920 de lei.

Faptul ca in aceasta policlinica din Suceava activeaza personal tanar, bine pregatit si profesionist este apreciat de pacientii de toate varstele. Pe langa acest aspect, un alt avantaj al centrului medical il reprezinta aparatura de ultima generatie care permite efectuarea unor investigatii imagistice variate, rapide si in confort pentru pacient. Nu lipsesc insa nici nemultumirile la adresa unitatii, printre care aceea ca se anuleaza programarile sau ca acestea nu se respecta. 

Vezi parerile pacientilor despre Regina Maria
Vezi Pareri

2. FizioMed

La FizioMed Suceava exista un aparat de radiologie digitala, utilizat si in cazul investigatiilor de coloana. O echipa numeroasa de medici specializati in radiologie si imagistica activeaza in aceasta locatie, oferind interpretari rapide si precise la examinarile efectuate de pacienti. In cadrul departamentului de radiologie se efectueaza diverse tipuri de radiografii: de coloana vertebrala, de torace sau pulmonara, de craniu si sinusuri, de membre si articulatii si de pelvis. Pe langa investigatiile de radiologie, tot aici se mai fac si ecografii, unele fiind  in contract cu CAS, dar si examinari DEXA (osteodensitometrie). 

Pretul unei radiografii de coloana este cuprins intre 100 si 280 de lei.

Din interactiunea cu personalul acestei clinici, pacientii au ramas, in general, cu impresii placute. Unii au constatat ca medicii sunt bine pregatiti si cu un interes sporit in a rezolva problemele pacientilor, dar ca, din pacate, aloca putin timp unei consultatii, fiind aglomerat programul lor zilnic. Conditiile bune din clinica, echipamentele medicale si atmosfera placuta sunt mentionate ca plusuri ale FizioMed. 

3. Cabinete Medicale Grupate „Areni”

Policlinica Suceava, cunoscuta si sub numele de Cabinete Medicale Grupate „Areni”, este o unitate medicala multidisciplinara care ofera si servicii de radiologie coloana. Clinica a fost infiintata in anul 1962 si ofera servicii medicale la cerere sau pe baza de bilet de trimitere. In cadrul departamentului de radiologie si imagistica medicala se realizeaza radiografii de coloana si alte tipuri de radiografii, precum si ecografii Doppler sau clasice (abdominale, pelvine, de parti moi), mamografii. Serviciile de imagistica nu sunt insa decontate de CAS, efectuandu-se doar cu plata. 

O radiografie de coloana vertebrala poate costa aici intre 70 si 250 de lei.

Un avantaj important al acestei clinici ar fi tarifele avantajoase, precum si faptul ca multe dintre servicii sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. In schimb, sunt nemultumiri legate de nerespectarea programarilor si de faptul ca timpii de asteptare sunt de peste o ora, in unele situatii, dar si de faptul ca nu se raspunde la telefonul clinicii decat dupa multe insistente.

Concluziile noastre

In clinicile din  Suceava sunt puse la dispozitie mai multe servicii de radiologie pentru coloana. Astfel, in centrele medicale private sunt disponibile atat investigatii de rezonanta magnetica, precum si examinari CT, si radiografii partiale sau totale. 

Investigatiile radiologice de la nivelul coloanei sunt recomandate de medicii ortopezi, reumatologi, neurologi sau neurochirurgi pentru a depista numeroase probleme: fracturi, deformari ale coloanei, hernii de disc, artrita, tumori, chisturi sau infectii. Faptul ca sunt disponibile mai multe tipuri de examinari radiologice la coloana in Suceava faciliteaza diagnosticul sau monitorizarea unor afectiuni, fiecare tip de examinare avand utilitatea si precizia sa.