Meniu

Radiologie pulmonara Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Investigatiile de radiologie pulmonara din Brasov sunt disponibile in unitati medicale de stat sau private. Daca trebuie sa efectuezi o astfel de examinare, indiferent ca este vorba despre radiografie pulmonara, CT sau RMN, poti descoperi din acest articol in ce clinici private din Brasov sa te programezi.

Conditia este ca pentru fiecare investigatie de tip radiologic sa ai bilet de trimitere de la medicul specialist. Exista posibilitatea, inclusiv in centrele private din Brasov, de a efectua o investigatie radiologica decontata, daca iti doresti acest lucru, insa timpul de asteptare este, de obicei, mai mare in cazul acestora.

Cat costa serviciile de radiologie pulmonara in Brasov?

Consulta tabelul de mai jos pentru a vedea cateva preturi ale investigatiilor de radiologie pulmonara din Brasov.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiologie pulmonara
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
120 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie pulmonara porneste de la 120 Ron
 • Numeroase investigatii de radiologie pulmonara
 • Echipa numeroasa de medici radiologi
 • Aparat RMN de ultima generatie
 • CT cu expunere rapida si iradiere redusa
 • Investigatii pentru adulti si copii
 • In policlinica sunt numeroase cabinete
 • Proceduri de recuperare
S. Sf. Constantin
350 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie pulmonara porneste de la 350 Ron
 • Spital modern
 • Medici cu experienta
 • Aparatura de ultima generatie pentru investigatii radiologice
 • Investigatii RMN, CT, radiografii
 • Spitalizare de zi sau continua
 • In contract cu CAS Brasov
 • Nu se respecta programarile
Scanexpert
330 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie pulmonara porneste de la 330 Ron
 • CT si RMN la plamani
 • Aparatura de ultima generatie
 • Doze reduse de iradiere, in cazul investigatiilor CT
 • Bun raport calitate-pret
 • Personal amabil
 • Nu se respecta programarile
Regina Maria
190 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie pulmonara porneste de la 190 Ron
 • Servicii diversificate de radiologie
 • Medici cu experienta si cu supraspecializari
 • Aparatura performanta, de ultima generatie
 • Portofoliu variat de servicii medicale si chirurgicale
 • Nu se respecta programarile
Clinica Sante Vie
150 Ron
 • Pretul pentru investigatiile de Radiologie pulmonara porneste de la 150 Ron
 • Echipamente moderne
 • CT si radiografii de plamani
 • Diverse investigatii radiologice si imagistice
 • Medici cu experienta
 • Servicii decontate de CAS
 • Apelurile telefonice sunt preluate cu dificultate
 • Locuri de parcare insuficiente
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

5 centre in care se realizeaza investigatii de radiologie pulmonara in Brasov

Descopera in continuare care sunt cele 5 clinici din Brasov unde poti beneficia de investigatii de radiologie pulmonara.

1. RMN Diagnostica

In centrul de imagistica al RMN Diagnostica Brasov sunt disponibile inclusiv servicii de radiologie pulmonara. Poti efectua aici atat RMN, cat si CT si radiografii la plamani. Aparatul de rezonanta magnetica este de ultima generatie – RMN Siemens Magnetom Lumina 3 Tesla, cu o acuratete si o rezolutie imbunatatite, permitand vizualizarea structurilor si tesuturilor din corpul uman. Clinica este dotata si cu un computer tomograf de top – Siemens Somatom go.TOP cu 128 slice-uri, dotat cu o tehnologie de ultima generatie care permite scanare rapida si iradiere minima. Tot in cadrul RMN Diagnostica se efectueaza si alte investigatii: radiografii, cu aparatul Multix Impact, precum si osteodensitometrie, ecografii pentru adulti si copii. Echipa de medici specializati in radiologie si imagistica este numeroasa si cu experienta vasta in acest domeniu. 

Costul unui RMN de torace nativ este de 900 de lei, iar un RMN torace cu substanta de contrast costa 1.250 lei. Pentru o radiografie de torace, tariful poate fi de 120 (fata) sau 180 de lei (fata si profil).

Serviciile de radiologie si imagistica furnizate de RMN Diagnostica Brasov sunt un mare plus pentru locuitorii din acest oras si din intregul judet Brasov care primesc recomandarea de a efectua radiografii, RMN, CT sau alte investigatii. Aparatura de ultima generatie si medicii cu experienta reprezinta un plus important in diagnosticare si screening. Pacientii sunt multumiti ca la policlinica RMN Diagnostica pot programa o consultatie, la departamentul de radiologie pot efectua investigatiile recomandate si, ulterior, pot efectua proceduri de recuperare, totul in acelasi loc. 

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constantin este un spital privat din Brasov unde sunt puse la dispozitia pacientilor  si investigatii de radiologie pulmonara. Spitalul este in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Brasov si a fost inaugurat in anul 2011, dar s-a extins in 2019 intr-o noua locatie din municipiul Brasov. Unitatea cuprinde sectii cu saloane pentru spitalizare de zi sau continua, un departament de imagistica medicala dotat cu aparatura de top, un bloc operator cu 6 sali de operatie, sectie de terapie intensiva, centru de chirurgie cardiovasculara si de cardiologie clinica si interventionala. Echipa medicala este alcatuita din specialisti care au studiat sau profesat in tara si in strainatate. Serviciile de radiologie pulmonara includ: examinari RMN, CT, radiografii digitale. Pe langa acestea, se mai efectueaza in laboratorul de radiologie si mamografii cu tomosinteza si ecografii. 

Un CT la torace nativ costa aici 350 de lei, iar CT-ul cu substanta de contrast are un tarif de 650 de lei. 

Conditiile din acest spital sunt deosebite, iar personalul de la receptie este amabil si bine pregatit. Medicii sunt considerati a fi printre cei mai buni din Brasov, iar despre aparatura oamenii au de asemenea numai cuvinte de lauda. Sunt insa si cateva lucruri mai putin placute pe care pacientii le-au remarcat aici, cum ar fi ca nu se respecta orele de programare, iar timpul de asteptare este destul de mare, formandu-se cozi.

3. Scanexpert

Centrul Scanexpert Brasov este unul de excelenta in imagistica inimii, oferind, de asemenea, si servicii de radiologie pulmonara, mai exact investigatii RMN si CT. Scanarile RMN se efectueaza cu un aparat Siemens Magnetom Avanto 1,5 T, un echipament care scurteaza timpii de scanare si este prevazut cu antene speciale, pentru toate tipurile de investigatii. Tomografia computerizata este realizata in centrul din Brasov al Scanexpert cu un aparat Siemens Somatom Sensation cu 64 de slice-uri, un echipament performant, care reduce doza de radiatii cu 70%, facilitand examinarea cordului si fiind eficient si in alte investigatii, inclusiv in cele de torace, abdomen, gat sau pelvis.

Tariful pentru efectuarea unui CT la plaman este de 330 de lei (nativ) si de 580 de lei (cu substanta de contrast). In cazul RMN-ului de torace, pretul este de 650 de lei (nativ) si de 870 de lei, cu substanta de contrast. 

Personalul din acest centru este apreciat pentru profesionalism si amabilitate, dand dovada de rabdare si empatie fata de pacienti. Cei care vin aici pentru o investigatie imagistica se pot bucura de un raport avantajos calitate-pret, de investigatii CT si RMN variate si de rezultate primite cu promptitudine. Sunt insa si nemultumiri legate de faptul ca nu se respecta programarile. 

4. Regina Maria

Centrul de imagistica Regina Maria Brasov ofera si servicii de radiologie pulmonara, printre altele. In cadrul acestui centru se pot realiza numeroase investigatii pentru sanatatea intregului corp: ecografie, mamografie, radiologie digitala, tomografie computerizata si rezonanta magnetica. Exista o echipa numeroasa de medici radiologi care interpreteaza rezultatele acestor investigatii, ce se pot efectua atat contra cost, cat si decontat de CAS Brasov. Medicii sunt supraspecializati in proceduri imagistice avansate, obtinand supraspecializarile in unitati spitalicesti de renume din: Germania, Elvetia, Italia, Turcia, Spania si Austria.

Un CT de torace costa aici 1.110-1.225 lei, in functie de medic, iar o radiografie cardio-pulmonara are un tarif de 190 de lei.

Personalul medical profesionist de la Spitalul Regina Maria din Brasov reprezinta unul dintre motivele principale pentru care pacientii aleg aceasta institutie medicala. Pe langa acest avantaj, mai este si cel al dotarilor de ultima generatie, printre care se afla si aparatura de radiologie si imagistica. In ceea ce priveste nemultumirile pacientilor, acestea vizeaza in special nerespectarea programarilor sau tarifele mai ridicate fata de alte clinici si spitale private. 

5. Clinica Sante Vie

Investigatii de radiologie pulmonara se efectueaza in Brasov si la Clinica Sante Vie. In clinica se realizeaza, mai exact, radiografii pulmonare, dar si alte tipuri de radiografii (coloana, craniu, mana, umar, bazin, genunchi etc.) Poti beneficia de aceste investigatii decontate de CAS sau cu plata. De asemenea, pe langa radiografii, la Sante Vie se realizeaza si tomografii computerizate, tot in relatie contractuala cu CAS, precum si mamografii, ecografii, elastografii. In aceeasi clinica mai poti opta si pentru analize de laborator si consultatii in diverse specialitati. 

Pentru o radiografie la plamani, vei achita aici 150 de lei, iar pentru un CT de torace, pretul porneste de la 500 de lei.

Sunt pacienti care spun ca de fiecare data cand au ajuns la aceasta clinica privata au fost tratati foarte bine, intr-un mediu placut si prietenos, si ca au remarcat buna organizare si amabilitatea de la receptie. Totodata, sunt si persoane nemultumite de faptul ca nu se raspunde la telefoanele clinicii sau ca locurile de parcare sunt insuficiente.

Concluziile noastre

Serviciile de radiologie pulmonara din Brasov sunt variate si sunt posibile datorita aparaturii de ultima generatie, cu doze mici de iradiere, in cazul radiografiilor si CT-urilor. Astfel, oamenii sunt incantati sa remarce ca medicii le pot pune un diagnostic corect pe baza acestor informatii deosebit de utile, obtinute in urma examinarilor imagistice.