Meniu

Radiologie Timisoara

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Piata serviciilor de radiologie din Timisoara este una moderna. Echipamentele de ultima generatie, fie ca este vorba de radiologie digitala, computer tomograf, mamografii sau RMN, reprezinta un plus important pentru diagnosticare si screening, in cazul a numeroase afectiuni.

Din acest articol vei afla unde sa te programezi, in Timisoara, daca ai bilet de trimitere pentru anumite servicii de radiologie. Mai mult decat atat, vei descoperi care este costul investigatiilor si care sunt punctele forte ale clinicilor respective, dar si unele nemultumiri ale pacientilor.

Cat costa investigatiile de radiologie in Timisoara?

Preturile investigatiilor de radiologie variaza, in Timisoara, in functie de tip – fiind de obicei mai scumpe investigatiile CT sau RMN, decat radiografiile, ecografiile si mamografiile. In tabelul de mai jos poti vedea care sunt tarifele serviciilor care te pot interesa.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiologie
Rating
Website
Neuromed
Clinica-Verificata
90 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 90 Ron
 • Centru european regional specializat in CT si RMN
 • Medici cu experienta
 • Aparatura radiologica de ultima generatie
 • Diverse investigatii radiologice si imagistice
 • Investigatii speciale
 • Examinari radiologice decontate sau contra cost
 • Timp ridicat de asteptare pentru investigatiile decontate
Medici’s
125 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 125 Ron
 • Investigatii radiologice cu plata sau decontate
 • Medici cu experienta
 • Confort si curatenie
 • Echipamente medicale performante
 • Diverse specialitati medicale
 • Personal amabil si bine instruit
 • Nu se respecta programarile
Neurorad
110 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 110 Ron
 • Servicii de imagistica de inalta performanta
 • Medici cu experienta
 • Radiografii, mamografii, ecografii, CT, RMN
 • Implicare in proiecte de cercetare medicala
 • Nu se respecta programarile
Regina Maria
185 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 185 Ron
 • Centru de imagistica modern
 • Medici cu experienta
 • Aparatura de top
 • Diverse investigatii radiologice
 • Buna comunicare medic-pacient
 • Nu se respecta orele de programare
RMN Detect
300 Ron
 • Pretul pentru serviciile de Radiologie porneste de la 300 Ron
 • RMN deschis
 • Aparat confortabil si silentios
 • Servicii decontate sau contra cost
 • Se pot efectua numeroase investigatii RMN
 • Personal amabil
 • Preturi avantajoase
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 centre de radiologie din Timisoara

In continuare, te invitam sa descoperi cele 5 centre de radiologie din Timisoara in care poti efectua investigatii imagistice.

1. Neuromed

Un nume de referinta pe piata serviciilor de radiologie din Timisoara este Neuromed. In Centrul de Radiologie Neuromed se efectueaza radiografii pentru toate zonele corpului: craniu, sinusuri, clavicula, torace, bazin, coloana vertebrala, schelet osos, aparat urinar. Pe langa radiografii, in acelasi centru mai sunt puse la dispozitie si investigatii RMN, CT, mamografii, ecografii, osteodensitometrie sau investigatii speciale. Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed a fost infiintat in anul 1999, iar principalul sau obiect de activitate este constituit de investigatiile de inalta performanta prin RMN si CT, care se utilizeaza in prezent in toate specialitatile medicale. Aparatura utilizata este printre cele mai performante, astfel ca Neuromed este omologat de catre Siemens Germania drept al cincilea Centru de Training din Europa si este recunoscut ca fiind un centru european regional specializat in RMN si CT. In cadrul sau se realizeaza si investigatii speciale pentru cardiologie, neurologie si neurochirurgie: angiocoronarografie, angiografii CT, RMN de cord, spectroscopie cerebrala, RMN functional cerebral, RMN fetal, spectroscopie de san RMN si altele.

Tariful unei radiografii porneste de la 90 de lei, iar o scanare RMN poate avea un pret cuprins intre 600 si 1.000 de lei.

Clinica este apreciata din mai multe motive. In primul rand, profesionalismul si pregatirea medicilor de aici sunt la un nivel ridicat, iar aparatura utilizata pentru numeroasele investigatii radiologice si imagistice este de top. Din aceste motive, oamenii primesc tot ajutorul de care au nevoie pentru un diagnostic corect si pentru monitorizarea anumitor afectiuni. O nemultumire a pacientilor ar fi insa ca se asteapta cateva luni pentru o programare a unui pacient asigurat pentru un CT sau RMN. De asemenea, oamenii mai spun ca trebuie insistat la telefon pentru a putea face o programare sau a obtine anumite informatii. 

Vezi parerile pacientilor despre Neuromed
Vezi Pareri

2. Medici’s

La clinica Medici´s din Timisoara sunt disponibile servicii de radiologie decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de asiguratori privati. Pot fi efectuate aici toate tipurile de radiografii digitale: craniu, coloana vertebrala, torace, articulatii, abdomen, membre. Radiografiile pulmonare realizate aici pot fi reinterpretate prin inteligenta artificiala. Medicul care este specializat in expertiza in radiologia reinterpretata prin inteligenta artificiala este dr. Agnes Katona, medic specialist imagistica medicala. Pe langa departamentul de radiologie, in clinica mai sunt disponibile si alte cabinete, din diverse ramuri ale medicinei: alergologie, cardiologie, boli infectioase, balneologie, chirurgie plastica, dermatologie, endocrinologie si multe altele.  

Pretul unei radiografii realizate in aceasta clinica din Timisoara este de 125 de lei. Radiografia pulmonara asistata de IA are pretul de 140 de lei.

Serviciile Medici´s sunt evaluate de pacienti ca fiind de calitate. Ceea ce atrage in mod deosebit aici este decorul special al clinicilor, care au fost amenajate ca o mica galerie de arta, in care sunt expuse tablouri, iar atmosfera este una aristocrata. Pe langa confortul si mediul placut, in clinica sunt medici apreciati pentru profesionalism si implicare, dar si aparatura performanta, cu care se realizeaza investigatii de top. Se poate intampla insa sa nu se respecte orele de programare, iar timpul de asteptare sa fie destul de ridicat.

3. Neurorad

Centrul de Radiologie Neurorad din Timisoara permite efectuarea de radiografii si mamografii. Radiografiile pot fi realizate in diverse zone ale corpului: abdomen, antebrat, antepicior, articulatii, bazin, calcaneu, clavicula, coapsa, coloana cervicala. Clinica Neurorad a fost infiintata in anul 2001, fiind prima clinica privata de radiologie clasica din municipiul Timisoara. In 2011, printr-un parteneriat cu Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed ofera servicii de imagistica de inalta performanta: radiologie clasica, mamografie, ecografie, computer tomograf si rezonanta magnetica. Din 2013, alaturi de acelasi centru, Neurorad este implicat in proiecte de cercetare medicala, devenind partener AETIONOMY, impreuna cu Institutul Fraunhoffer din Bonn, Institutul Karolinska si altele.

Pretul unei radiografii este cuprins intre 110 si 180 de lei, in functie de regiunea corpului, cea mai scumpa fiind radiografia de coapsa cu 2 incidente.

Pacientii sunt multumiti, in general, de profesionalismul cadrelor medicale si de calitatea serviciilor oferite de Neurorad. Cu toate acestea, multi admit ca mai sunt lucruri de pus la punct, pentru ca in prezent nu li se raspunde la telefon, in multe cazuri sau ca timpul de asteptare este ridicat, nerespectandu-se programarile. 

4. Regina Maria

Pentru servicii de radiologie in Timisoara te poti adresa si Spitalului Premiere Regina Maria din Timisoara, la Centrul de Imagistica Premiere. In cadrul acestuia activeaza o echipa de medici primari cu experienta, iar aparatura este performanta, cu care se pot efectua: radiografii, CT, RMN, histerosalpingografii si mamografii. Printre investigatiile ce se realizeaza aici se numara si RMN cu instilare de gel, care permite: examinarea pelvisului pentru endometrioza, analiza structurilor anatomice pelviene, identificarea organelor afectate si o stadializare cu acuratete a formelor de endometrioza. In ceea ce priveste mamografia, se realizeaza mamografii cu tomosinteza, ce sunt folosite ca metoda de diagnostic, dar si de screening. La acest spital mai sunt si alte specialitati medicale, necesare pentru evaluarea sanatatii si tratamentul a numeroase afectiuni.

O radiografie poate costa aici intre 185 si 195 de lei, iar investigatiile RMN pot varia, ca tarif, intre 745 si 2.510 de lei.

Opiniile pacientilor sunt destul de impartite in privinta organizarii activitatii din acest spital. In timp ce unii dintre ei sustin ca nu se respecta programarile si ca rezultatele unor analize au fost livrate cu intarziere, altii spun ca a avut parte de servicii prompte, de calitate si impecabile. Medicii de la Regina Maria sunt apreciati pentru profesionalism si pentru comunicarea deschisa cu pacientii.

5. RMN Detect

RMN Detect este un centru de imagistica musculo-scheletala din Timisoara, care este dotat cu aparat RMN deschis. In cadrul acestui centru se pot efectua scanari RMN pentru diverse parti ale corpului: cot, coloana vertebrala, genunchi, umar, sold, incheietura mainii, articulatii, gamba, glezna, antepicior. Aparatul RMN Open este preferat de persoanele care sufera de claustrofobie, anxietate sau atacuri de panica, pentru ca este deschis, silentios si confortabil. Rezultatele examinarilor RMN sunt interpretate de medici cu experienta. Serviciile sunt oferite contra cost sau prin decontare de catre Casa de Asigurari de Sanatate Timis.   

O investigatie RMN costa aici intre 300 si 600 de lei. 

Sunt pacienti din judetul Timis, dar si din alte zone care vin la acest centru datorita faptului ca este dotat cu un aparat RMN deschis. In plus, personalul este implicat si amabil, ajutandu-i sa aiba parte de conditii confortabile pe parcursul examinarii imagistice. Oamenii mai apreciaza in acest centru si preturile mai mici fata de alte centre de radiologie si imagistica din Timisoara.

Concluziile noastre

Serviciile de radiologie din Timisoara sunt variate si sunt puse la dispozitie in clinici private dotate cu aparatura de ultima generatie. In aceste clinici poti efectua diferite tipuri de RMN, existand posibilitatea de a beneficia de RMN cu plata sau decontat, precum si de RMN deschis, pentru pacientii care au fobie de spatii inchise.