Meniu

Psihiatru copii Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In unele cazuri, medicul de familie poate recomanda efectuarea unei evaluari psihiatrice la copii, pentru un diagnostic si tratament sau pentru o reechilibrare a vietii, moment in care parintii trebuie sa apeleze la un medic psihiatru pentru copii. In Cluj, sunt disponibile mai multe clinici si centre medicale unde poti gasi un medic psihiatru pediatru cu experienta, care sa transforme consultatia intr-un prilej de informare atat pentru parinti, cat si pentru copii.

Vizita la psihiatru este necesara atunci cand copilul prezinta simptome ce ar putea indica existenta unei problemele la nivel emotional sau psihic. Poate fi vorba despre tulburari de conduita, probleme de invatare sau anxietate, printre altele. Medicii din Cluj isi adapteaza comportamentul si abordarea in functie de varsta pacientului si identifica cea mai buna forma de tratament sau terapie.

Unde poti gasi un medic psihiatru pentru copii in Cluj?

Pentru evaluare psihiatrica si plan terapeutic, parintii din Cluj care vor sa colaboreze cu un medic psihiatru pentru copii au la dispozitie suficiente variante. Pentru ca experienta sa fie placuta pentru cel mic si pentru ca terapia sa aiba succes, va fi nevoie sa identifici un specialist bine pregatit. In urmatorul tabel, sunt prezentate cele mai bune optiuni de clinici, cabinete si centre medicale specializate in psihiatrie pediatrica:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Regamed
Clinica-Verificata
160-200 Ron
 • Pret Consultatie 160-200 Ron
 • Servicii medicale de inalta calitate
 • Colectiv bine pregativ, dedicat si comunicativ
 • Locatie primitoare si mediu placut
Centrul de Pediatrie
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Servicii inalta calitate
 • Personal amabil si profesionist
 • Curatenie
 • Cateva persoane spun ca ora programarii lor nu a fost respectata
Clinica Hope
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Personal bine pregatit
 • Profesionalism
 • Atentie la nevoile pacientului
Medsan
220 Ron
 • Pret Consultatie 220 Ron
 • Servicii de calitate
 • Comunicare eficienta
 • Medici profesionisti
 • Parcare privata
 • Unele persoane spun ca exista probleme de birocratie
Pali Lavinia
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Medic cu experienta vasta
 • Servicii de calitate
 • Cadru medical interesat de dezvoltare continua
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Care este cel mai bun medic psihiatru pentru copii din Cluj?

Dorinta parintilor de a colabora cu cel mai bun medic psihiatru pentru copii este fireasca, iar faptul ca in Cluj exista multe optiuni si nume de referinta in domeniu reprezinta un avantaj important.

Pentru a le fi mai usor sa ia o decizie, parintii se pot ghida dupa clasamentul de mai jos, unde sunt oferite cateva detalii de interes despre cele mai bune clinici care asigura evaluare psihiatrica si terapii dedicate celor mai mici pacienti:

1. Regamed

Centrul Medical Regamed ocupa o pozitie fruntasa in randul parintilor din Cluj care merg la medic psihiatru pentru copii cu micutii lor. Aici, copiii pot beneficia de consultatii, evaluari, consiliere, terapie comportamentala, psihoterapie si logopedie. O echipa de specialisti din diferite discipline medicale si de psihologie prioritizeaza o buna colaborare intre parinti, copii si personalul centrului, astfel incat cei mici sa aiba parte de o experienta benefica.

La medic specialist, consultul initial costa 160 lei. La medic primar, tariful consultului initial este de 200 lei. In ambele cazuri, controlul are pretul de 100 lei.

Foarte multe persoane au oferit feedback pozitiv in mediul online vis-a-vis de serviciile clinicii. Echipa din cadrul centrului medical este profesionista, dedicata, comunicativa, rabdatoare si atenta la nevoile pacientului. Locatia este primitoare, serviciile sunt de inalta calitate, iar mediul este cald si placut.

Vezi parerile pacientilor despre Regamed
Vezi Pareri

2. Centrul de Pediatrie

Una dintre optiunile de top din Cluj atunci vine vorba despre medic psihiatru pentru copii, dar si de alte servicii dedicate micilor pacienti, este Centrul de Pediatrie. Aici sunt reunite mai multe specializari, printre care si psihiatria pediatrica. Centrul a fost infiintat in anul 2007, fiind singurul furnizor de servicii medicale din judet care asigura consultatii pediatrice la domiciliu.

Pretul unei consultatii la cabinet este de 250 lei, iar tariful controlului este de 180 lei.

Conform parerilor exprimate in mediul online, majoritatea parintilor spun ca au gasit solutii bune de tratament pentru copii in cadrul centrului. Serviciile sunt de calitate, iar personalul este apreciat pentru calitati ca profesionalismul, amabilitatea si promptitudinea. Cabinetul este modern si curat. Exista si cateva persoane care se declara dezamagite, spunand ca ora programarii nu le-a fost respectata si ca atitudinea unor medici nu este cea mai potrivita.

3. Clinica Hope

Un numar foarte mare de parinti din Cluj aleg sa mearga la Clinica Hope atunci cand li se recomanda sa ii duca pe cei mici la un medic psihiatru pentru copii, in vederea unei evaluari sau pentru terapie. Aceasta clinica asigura servicii integrate de sanatate psihica pentru pacientii de orice varsta, avand misiunea de a oferi tratamente cu eficienta dovedita stiintific. In anul 2018, a castigat premiul Rose of Paracelsus pentru cele mai bune practici medicale.

Pretul unei consultatii este de 200 lei.

Cateva dintre persoanele care au ales serviciile acestei clinici si-au exprimat parerea prin recenzii pe internet. Acestea spun ca au avut o experienta placuta si ca au beneficiat de promptitudine din partea personalului. De asemenea, colectivul este profesionist, atent, deschis si pozitiv.

4. Medsan

In clasamentul celor mai bune clinici unde poti gasi un medic psihiatru pentru copii in judetul Cluj se inscrie si Medsan, prezenta de peste 18 ani pe piata serviciilor medicale. Clinica reuneste mai multe specialitati medicale si gazduieste o echipa de 60 medici, al carei obiectiv este sa asigure tratamente de inalta calitate.

Pretul unui consult psihiatric la copii este de 220 lei, iar controlul costa 100 lei.

Serviciile clinicii sunt de calitate, asa cum reiese din parerile impartasite de cei care i-au trecut pragul. Comunicarea cu personalul este eficienta, iar amabilitatea este una dintre trasaturile sale principale. Cadrele medicale sunt profesioniste si rapide. Programarile se respecta si clinica dispune de parcare privata. Exista si cateva persoane dezamagite, pe fondul unor probleme de birocratie.

5. Pali Lavinia

Pali Lavinia este unul dintre cei mai buni medici psihiatri pentru copii din judet, iar multi parinti din Cluj aleg sa mearga la cabinetul sau cu cei mici. Aceasta ofera consiliere si psihoeducatie atat pentru copii, cat si pentru ceilalti membri ai familiei. Psihiatrul si-a finalizat masterul in anul 2008, dupa care si-a consolidat cunostintele prin participarea la cursuri de formare in perioada 2007-2012. De asemenea, participa constant la conferinte si cursuri din domeniu. 

Consultatia initiala costa 200 lei. Cabinetul ofera consultatii gratuite prin CAS.

Nu foarte multe persoane si-au impartasit experienta pe care au avut-o la acest cabinet si in mediul online. Majoritatea calificativelor sunt maxime, ceea ce denota un act medical de calitate. Pe de alta parte, exista si un numar foarte mic de persoane care s-au declarat nemultumite de tratamentul recomandat.

Concluzii

Multi dintre medicii psihiatri pentru copii care profeseaza in Cluj sunt la curent cu ultimele metode de tratament din domeniu si au suficienta experienta pentru a trata chiar si cele mai delicate cazuri. In calitate de parinte, este firesc sa ai emotii cu privire la prima evaluare psihiatrica a copilului tau, insa daca alegi un cabinet cu reputatie buna, sansele ca totul sa decurga conform asteptarilor sunt foarte mari.

Medicii folosesc metode adaptate varstei copilului pentru a putea depista problema si ulterior identifica cel mai bun tratament. Mai multe clinici si cabinete din acest judet asigura o experienta placuta atat pentru micii pacienti, cat si pentru parintii lor, prin profesionalismul cadrelor medicale si prin atmosfera placuta.